Ta det rätta ta Cloetta

Givet stopp påvägen neråt landet, cloetta fabriken. Julskum och plopp, mums!


50's accessories



 
Väskan är packad och klar för en helg med bröllop neråt Kalmartrakterna. Temat är 50-tal/rocka billy så för mig blir det lite att klä ut sig. Pärlhalsbandet, pärlörhängena, röda läppstiftet, eyelinern är nerpackad för den ultimata 50-tals looken. När jag kommer hem igen på söndag eller måndag ska ni få se massor av bilder, annars så blir det ganska glest med inlägg här på bloggen under helgen. 

Navajo




När jag slutade idag hade jag fått ett sms av syster med en bild (den översta) som hon tyckete passade mig. Jackan har jag ju sett förut när jag fick La redout höstkatalog i början av sommaren. Väskan såg ju riktigt fin ut och när jag svarat fick jag fler bilder. Bootsen är från New Yorker och för priset av 399 kr, billigt. Så nu är jag shoppingsugen.


packning och önsketing



 
 
Idag är sista jobbdagen för den här veckan, otroligt skönt. Man borde jobba fyra dagar varje vecka. Efter jobbet måste jag verkligen packa inför helgen, för på fredag åker jag ner till Småland för bröllop. Samtidigt som jag funderar över packningen drömmer jag även om de här tre finingarna från Topshop. Gillar verkligen toppen, mest för den blåafärgen och mönstret. 

Twill brush flock print

Älskar Fridas fina byxor som hon har köpt på Zara. Gillar ju svarta byxor och dessa var ju lite roligare med mönstret i sammet. 599kr kostar de, man kanske ska slå till på ett par eller kanske på de här?

Nitade



Blev lite dåligt med bloggning igår, men här kommer i alla fall mina nitade Converse som jag fixat ihop. Gillar de riktigt mycket även om de tog ett tag att göra + en skadad tumme och mycket blod. Men nu i efterhand var det helt klart värt det.
 

Nitat

 
Mina gamla Converse och massor av nitar. Vill ni se resultatet?

Multiglitter

 
Kör på multiglittriga naglar just nu, lite happy känsla över dem eller vad säger ni? På fredag blir de i alla fall att måla om dem så de passar till bröllopet på lördag. Men så länge tittar jag ner och ler när jag ser dem.

Arnhem

 
Annawii har en tävling i sin blogg där man kan vinna ett plagg från Arnhem och det finns verkligen hur mycket fina kläder som helst och ovanför kan ni se mina favoriter. Blev några stycken...

Everyday Flair

 
Snygga och inspirerande bilder från Gina tricot, Everyday flair. Gillar verkligen maxikjolen och sen är ju jag en riktigt basplaggstjej som gillar basplagg som man lätt kan piffa till.

Zara fyndat

 
Har gjort ett riktigt superreafynd från Zara. Underbarklänning med nitar som har kostat 499kr och jag köpte den för 129kr, typ ingenting. Nöjd? Yepp.

Hunger Games

 
Filmkväll med massor av godis och äntligen ska jag få se Hunger Games, boken är ju så bra och har hört att filmen ska vara riktigt bra den med. Spännande.

Cupcakesrack

 
Idag vill jag ha det här fina cupcakesstället lite extra mycket. Baksuget har kommit tillbaka och hur fint vore det inte att ha det här stå framme med massor av underbara cupcakes? Finns hos Åhlens för 129kr om jag inte minns fel.

Pyssellåda - fiskelåda

 
Små fiskelådor är perfekt att förvara smyckespyssel i, då blir det ordning och reda sånt gillar ju jag. Idag ska jag nog fortsätta pyssla lite och göra klart en sak som jag började med igår, så då får den här lilla lådan åka fram. Hoppas att ni får en fin lördag.

Lavendelkakor

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl lavendelsocker (eller 1/2 dl socker och 1 tsk torkad lavendel)
1 msk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
120 g smör

Blanda alla ingredienserna i en skål. Är degen för torr, tillsätt lite mer smör, är degen för blöt, tillsätt lite mer mjöl. Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i två rullar, rulla dessa i lite lavendelsocker och skär varje rulle i cirka 15 bitar. Lägg kakorna på en bakplåtsklädd ugn och grädda i 10-12 minuter.


Mitt pysslande idag blev att jag prövade att baka lavendelakakor utav mitt lavendelsocker som jag gjort tidigare och oj så goda de blev. Lätta att göra och smaskiga, sånt gillas.



Hårvård

 
Lite nya hårprodukter, schampo och balsam från Loreal repair serien, uniq one och inpakning. Nu ska håret får må bra i höst. Tack bästa syster ♥

pysselfredag?

 
Fredag, underbara fredag eller vad säger ni? Mest undrebart att jag även slutar tidigt. Efter jobbet tror jag att jag ska försöka hem och pyssla lite. Har massor av saker jag tänkt att jag ska göra men varje gång jag tänker börja så försvinner orken. Så vi får se hur det går idag. Vill i alla fall önska er en riktigt härlig fredag.

MQ - Lori Blazer

 
Just nu skulle jag inte tacka nej till den här underbara blazern från MQ. Såg den i stan för några veckor sen och kan ibland komma på mig själv att tänka på den. Den är så snygg på, det ända minuset är att den är så tunn och för priset är 699 kr tror jag att jag skulle vilja ha en lite mer höstig variant som fungerar lite längre in på hösten.

CÉLINE PARIS

 
T-shirt Oasap, matchas fint med mitt gula strasshalsband.

Forever 21- i paketet

 
Det här gömde sig i Forever21 paketet som jag fick hem igår. Grå t-shirt med ljusrosa transparanta ärmar, det gnistrande strasshalsbandet och sen en svart asymetrisk t-shirt och en långärmad mörkgrå som inte alls ville bli bra på bild. Nöjd tjej? absolut!

Seche VITE

 
Jag är sämst på skönhetsprodukter och inte vidare intresserad heller, som tur var har jag en snäll syster som guidar och tipsar mig. Senast tipsade hon mig om det här överlacket som hon hört skulle vara det bästa överlacket och efter att hon testat var hon supernöjd. Så jag gick och köpte mig ett eget, perfekt om man som jag har händerna mycket i vatten och nagllacket lätt losnar. Så här står det om lacket:
 
Seche VITE är känt som världens bästa snabbtorkande överlack. Patenterad formula som tränger igenom nagellacket och bildar en skyddande yta över hela nageln som garanterat inte gulnar.
 
Köpte mitt på Kick och priset är 129 kr, men just nu hade de 30% så betalade ca 90kr.
 

forever 21 paket

 
När jag kom hem idag efter jobbet väntade ett paket på mig. Ibland är det bra härligt att komma hem.

Wishbone necklace

 
När jag köpte de här örhängena på Cubus rea visst jag att jag skulle ta loss wishbone berlocket och sätta den på en kedja. Nu har jag dock inte hittat en perfekt kedja, den här är lite kort, men det får duga så länge. Tycker i alla fall om mitt lilla enkla halsband.

Sonya ankle cuffs

 
I våras var det ju lite populärt med ankle cuffs, men typ ingen stans att få tag på dem. Nu har Nelly fått in och i tre olika färger, guld, silver och rose. Priset är 149kr vilket är riktigt bra. Är lite sugen även fast jag nog igentligen hade velat ha de till sommaren och inte nu i höst...

Lindex x Missoni

Ungefär en månad kvar till släppet och idag kom äntligen lite efterlängtade bilder på Missonis kollektion för Lindex och jag tycker att det finns en del godbitar. Gillar kappan, halsbandet, koftan. Älskar zick zack mönstret och tror nog att det kommer bli något köp för min del. Kommer ni shoppa?

Kuddshopping

 
Ångrade att jag inte köpte kudden jag hittade på Hemtex och igår åkte jag äntligen till forum och köpte den. Men kom inte hem med bara den utan med två kuddar till som var på rea och även ta två betala för en. Fick även 20% på min stora kudde så det blev som jag köpte en kudde men fick tre, hej nöjd tjej. Och visst är de fina tillsammans?

.

 
Så var det måndag igen och vi har alla en ny vecka framför oss. Så hopp upp ur sängen, på med lite kläder och ät lite frukost. Nu kör vi igång.

Svartvinbärsbladssaft

 
Har gjort svartvinbärsbladssaft (vilket ord) och kan bara säga att den är himmelskt god så nu står en till dubbelsats i kylen. Fyller hela frysen med saft haha. Men gillar ni flädersaft så måste ni testa på att göra den här också. Lovar att ni inte blir besvikna.
 

Ingredienser

1 l vatten
1 kg socker
1 pkt citronsyra
2 st citroner, skivad
1 l vinbärsblad

Gör så här

1. Börja med att skiva citronerna i tunna skivor.
2. Varva citronerna med svartvinbärsbladen i en stor och väl rengjord kastrull/hink eller glassburk.
3. Ta en stor kastrull och häll i vattnet och kocka upp tillsammans med sockret och citronsyran.
Se till att allt smälter ihop.
4. Häll sedan vattnet över bladen och citronerna och låt de stå och svalna.
5. Ställ i svaltutrymme och låt stå i 5 dagar (rör om i bunken varje dag).
6. Tappa sedan upp på flaskor som du "rengjort" med atamon.
 
Lycka till!

Dip dye kjol

 
Den här fina kjolen fyndade min lilasyster på Ginas rea för bara 49kr, ett riktigt kap med andra ord. Dip dye trenden fortsätter ju att hålla i sig och jag tror kjolen är lika snygg i höst med svarta strumpbyxor och boots, eller vad tror ni?

Love blueberrys

 
Var ute och plockade lite blåbär idag, så nu har jag slängt ihop en blåbärspaj som jag tänkte mumsa i mig. Blåbärspaj på färska blåbär är ju ändå godast och imorgon blir det blåbär och mjölk till frukost, det kan ju inte bli så mycket bättre.

Bling bling VS Indian

 
Forever21
 
Som ni kanske vet så älskar jag smycken och smycken är ju så kul för det kommer så mycket nytt hela tiden (livsfarligt). Jag älskar ju smycken med fjädrar, indian inspirerat och med färg. Men just nu gillar jag även de här med strass, strasshalsband, strassörhängen gärna med neongult. Forever21 har just nu hur mcyket fina smycken som helst och det råkade bli ett klick...

@Instagram

 
1 Mammas gosa rabarberkompot, mums / 2 Annars äter jag supergod smakrik vattenmelon / 3 Svart färg, här ska det färgas / 4 Har köpt mig en fiskelåda och förvarar lite smyckespyssel där / 5 har gjort en hel del armband och mest vänskapsarmband / 6 Hur snygg är inte den här tröjan från H&M?, priset är inte lika fint 899kr / 7 snygg klänning från Inlovewithfashion / 8 mönster och mitt drömfångarhalsband gillar jag / 9 Min älskade lilla bebis ♥

Tre

Just nu skulle jag inte tacka nej till de här tre godbitarna.
 
Halsband Nelly Trend, Top BikBok, Skor Angelica Blick for NLY Trend

I mitt fönster

 
Så här ser det ut i mitt sovrumsfönster, har jag sagt att jag gillar vitt och fjädrar?

Autumn Highlights

 
Idag fick H&M som vanlig in nytt och den här gången fastnade jag för flera saker. Kanske för att bilderna är så fina och inspirerande. Hittade ni något ni gillade idag?

horns

Spell
 
Så här vill jag förvara mina smycken. I alla fall några av dem, älskar man smycken så måste man ju såklart inreda med dem också. Sen tackar jag ju inte nej till lite horn heller.

Naglar i grålilla och glitter

 
Så här ser mina naglar ut för tillfället. Lite grålila och så är ringfingrarna glittriga. Tyckte det var lite fint med en nagel på varje hand som var lite glittrig och lite annorlunda från de andra. Gillar nI?

The little black bag

Lindex, 199kr
 
Tror jag måste förbi Lindex någon dag och ta mig en närmare titt på den här väskan som äntligen ska ha kommit in. Den perfekta lilla svart?
 

Tankar, ord och lite annat

 
Ibland snurrar tankarna runt i huvudet, ibland kommer jag helt enkelt bara på något som jag vill skriva upp. Så nu var det dags för en ny liten skrivbok, denna från Ordning och reda ligger på mitt sängbord.

Spell wedding, Im in Love

Spell and the Gypsy Collective
 
Hur underbara är inte de här bilder från ett riktigt Spell wedding? Jag har aldrig drömt om att gifta mig, men när jag ser de här bilderna blir till och med jag lite sugen. Underbart vacker klänning, fjädrar i håret och alla små detaljer som drömfångare, smycken och till och med ett indiantält. Love

Neon Yellow

 
Kan inte riktigt sluta tänka på den här underbart gula tröjan från H&M. Den är ju säkert finast nu när man har lite färg kvar än i vinter när man är blek. Men ändå...

AWA

 
Efter mycket velande fram och tillbaka, när jag trodde att jag bestämmt mig, för att sedan ända mig igen. Är jag nu nöjdare än nöjdast med mina nya grymt snygga sneakers. Det blev helt vanliga, platta, låga från Nilson.

Workout

Gina Tricot, 149kr
 
Dags för andra jobbveckan och den här veckan drar igång ordentligt tillskillnad från den förra som var lugn. Den här veckan börjar alla inskolningar och så ska jag försöka träna. Förra veckan blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, men sånt är livet. Efter jobbet drar jag i alla fall på mig mitt nya träningslinne från Gina Tricot och sticker ner till gymmet.

You better work out

 
Snygga träningsbilder från Gina tricots lookbook - You better work out. Visst blir man träningssugen? Måste införskaffa mig lite nya träningskläder, linnen och ett par till byxor. Nya inneskor skulle jag också behöva i för sig... Kom i alla fall hem med ett nytt träningslinne igår, från just Gina som jag måste visa er sen.

Medelhavssmörgåstårta

 
Igår bjöd jag familjen på middag och jag hade prövat att gjort en smörgåstårta a la medelhavet. Hittade receptet hos Karin och har varit så sugen på att testa och den blev så himla god. Så är ni sugna på att testa en ny sorts smörgåstårta, gillar det Italienska så måste ni testa den här.
 
Du behöver:
27 skivor formbröd
 
Fyllning 1:
125g Mozarella
3 Tomater
1/2 rödlök
ca 1/2 dl pesto (jag gjorde min egen då jag inte tål nötter, se recept nedan)
 
Fyllning 2:
100 g parmaskinka
ca 40 g soltorkadetomater
1/2 förpakning Cream cheese (100g)
1 dl lätt créme fraiche
 
Överst:
125 g cream cheese med vitlök
1/2 förpakning Cream cheese (100g)
1 dl lätt créme fraiche
 
Garnering:
3 dl créme fraiche
ca 50 g parmaskinka
ca 50 g salami
kapris
coktailtomater
färsk basilika
 
Gör så här:
Skär bort kanterna från brödet och lägg ut första lagret (9 skivor)
Skär tomaterna och mozarellan i små tärningar, hacka löken. Blanda samman allt med peston. Bred på första första lagret av bröd.
Strimla skinkan och soltorkade tomaterna, blanda ihop med cream cheese och créme fraiche och bred på andra lagret av brödet.
Blanda cream cheese med vitlök, cream cheese och créme fraiche och bred sedan på överst på smörgåstårtan.
Vispa 3 dl créme fraiche och bred på sidorna av smörgåstårtan. Lått gärna smörgåsttårtan stå över natten för att safta till sig och garnera den sedan dagen efter.
 
 
Recept på Pesto utan nötter:
1 kruka basilika
12 g rostade solroskärnor
1 vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmensanost
2 msk olivolja
 
Lägg basilikablad, solroskärnor, vitlöksklyftor och parmesanost i en mixer. Kör till alla ingredienser blandat sig. Tillsätt därefter olivoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt.
 
Lycka till och smaklig måltid!

min lördag

 
Min dag i bilder. Åkte in till söder med mamma och syster för att gå på Bondens marknad, men de var inte alls roligt i år. Så vi gick i lite affärer och avslutade med en fika som inte alls var speciellt god... Men mysigt hade vi.
 
1 Fint armband från Gina Tricot / 2 Fika på Waynes, blåbärscheescaken och bagle var det ända goda / 3 Jag / 4 Ja så här ser jag ut idag / 5 Underbar kudde från Hemtex som jag ångrar att jag inte köpte / 6 Fina ljuslycktor och burk, också från hemtex

Angelica Blick for NLY Trend

 
Igår släpptes Angelica Blicks kollektion för Nelly Trend och jag tycker de ser riktigt bra ut. Ser fram emot när mer av kollektionen kommer in, som den grå asymetriska klänningen som jag gillar riktigt mycket.

Lavendelsocker

 
När jag ändå höll på med lavedeln passade jag även på att göra lavendelsocker. Har aldrig gjort det förut men det verkade ju inte så svårt och det vara det inte heller. Nu har det ståt i tre veckor och det luktar kanske inte så gott (jag är inte så förtjust i lavendeldoft) men, det smakar underbart gott. Så nu tänkte jag försöka få tid att testa baka lavendelkakor eller skorpor på de.

Vila och H&M Trend

 
Två fina från stan i helgen. Mobilväska från Vila helt klädd i små pärlor i härligt sicksackmönster och byxorna från H&M Trend. Älskar de blå mönstret.

Necklaces

 
Jag har blivit riktigt halsbands tokig igen. Det går ju lite i perioder det där med smycken, i alla fall för mig och nu är jag sugen på fler stora halsband. De här två snyggingarna hittar ni hos Topshop och de känns riktigt jag.

Floral fantasy

 
Lite nya bilder från Gina Tricots Fahion Gallery. De känns väldigt höstigt med mycket svart och jag gillar verkligen detaljerna som väskorna och halsbandet. 

sneaky sneakers

 
Jag är inne i en riktig sneakers period, känns precis som i högstadiet när det ända som satt på mina fötter var ett par sneakers. Då var de mest vita, men nu är jag sugen på ett par mörka skulle jag tro. Frågan är bara om man ska köra på ett par med kilklack eller bara ett par vanliga...
 
1. Nilson  2.Topshop 3.Topshop  4.Topshop  5.Topshop 6. asos

Lavendel

 
Plockade in lavendel för ett tag sen och torkade, den kanske var lite överblommad men det fungerade utmärkt till små doftpåsar. Sydde ihop två stycken och knöt lila rosetter för att matcha blomman och gav till mamma så hon kan ha i sitt linneskåp. Visst blev de söta?

döskalle eller mustach

 
Gillar de här slippersena från Zara trf. Svarta med döskalle eller varför inte ett par rosa med mustach? Ur coola! Priset är 299kr.

Missoni for Lindex - Snart här

 
Idag släpte Lindex en video med lite seak peaks/backstage från deras samarbete med Missoni, spännande, spännande och nu ser jag verkligen ännu mer fram emot att se lite bilder. Kollektionen släpps i butik och online den 25 september. Vill ni se videon så hittar ni den här

zara accessories - winter 12

 
Det blev alltså det här halsbandet som fick följa med mig hem. Köpt på Zara för 199kr. Så mycket jag och det piffar verkligen upp en enkel tröja, lite så jag kommer använda de också.

Back to work

Weheartit
 
Idag är det dags att börja jobba, som tur är, är väl att jag hade sovmorgon första dagen och inte börjar förens kl 9. Men nu är det dags att göra sig i ordning och komma tillbaka till vardagen, usch vad jag inte vill. Varför går tiden så fort när man är ledig? eller när det äntligen blir sommar? Men eftersom allt ändå kör igång igen så tänkte jag träna efter jobbet också, lika bra att börja ordentligt eller vad säger ni?

Jewelry

 
Åh så mycket fina smycken det finns i butik, mest stora fina halsband. Det är ju helt livsfarligt för mig att vistas i butiker. Men idag var jag duktig och fick faktiskt bara med mig ett halsband hem. Kan ni gissa vilket?

Mango autumn lookbook

 
Sista dagen ledigt innan jag börjar jobba igen, usch vad tungt det känns. Dagen tänkte jag i alla fall spendera inne i stan med lillasyster för en liten shoppingrunda och spana in allt höstnytt. Gillar de här bilderna från Mangos lookbook, lite härlig inspiration inför hösten.

chocolate covered blueberries

 
Kvällens lördagsgodis; chokladdoppade blåbär, mums!

En sommardag

 
Så här har jag spenderat min dag; på ett berg, tagit svalkande dopp, kepsen som solskydd läsandes mockingjay, med utsikt över vattnet. En perfekt sommardag helt enkelt.

sneakers

 
 
Testade fler skor igår men fick total beslutångest. Har varit ruskigt sugen på ett par kilklacks sneakers och nu finns det ju äntligen ännu fler i butik. Valet står just nu mellan nr 1 och nr 4. Ni kanske kan hjälpa mig, vilket par gillar ni bäst?

Leather flats

 
Var iväg på en lite shoppingrunda idag, då det ändå var så dåligt väder. Kände sån skocarving att jag var tvungen att testa massor av skor och de här paret fick följa med mig hem. Underbara skinnballerinor, helt i min smak. Fyndade på Din Skos rea för 199kr, kap.

i mitt indianskärp

 
 
Dagens detalj är mitt secondhand fyndade indian skärp. Matchas tillsammans med svarta shorts och ljusblå skjorta.

Coating shirt

 
När jag var inne på Mango sist fick jag syn på den här svarta vaxade jeansshortan, tycker den var riktigt snygg och nu kan jag inte riktigt få den ur huvudet. Priset är 399kr och går även att klicka hem här

time for a make over

 
Igår fick jag med mig lite smyckesdelar hem, eller ja rättare sagt ett par örhängen från Ginas rea. Tänker absolut inte använda de som örhängen utan har en annan plan för dessa. 

Sweeter and Boots

 
Torsdag igen, dagarna springer verkligen fram. Men som vanligt på torsdagar har H&M fyllt på med lite nytt. Ibörjan bland nyheterna var det väldigt mycket färg och neon, men sen efter fanns två svarta favoriter som ni ser ovan. Gillar tröjan med nitarna och bootsen är ju riktigt snygga. Hittade ni några favoriter idag?

chocolete chip cookies

 
När jag kom hem idag efter en mysig heldag i stan med mycket promenerande så bjöd syster på nybakade kakor. Mumsigt gott var det.

Shellnecklace

 
Dagens detalj: Gammalt snäckhalsband från H&M.

Sweater

 
Den här sista semsterveckan går verkligen med stormsteg och det betyder väl att även hösten snart är här tyvärr. Men hösten är ju oundviklig så när den väl är här skulle jag inte ha något emot att mysa runt i den här tröjan från Bik Bok (finns även i svart). Fransarna ger den verkligen det där lilla extra och jag som älskar fransar.

RSS 2.0