Gott Nytt År!

 
Önskar er alla ett Gott nytt år och hoppas att det nya året blir ett riktigt bra år för er alla!

Just Me 2012


Det är faktiskt inte så ofta som jag tar bilder på mig själv till bloggen har jag märkt och när det är så är det ofta små instagram bilder jag lägger upp. Kanske är det något som jag borde bli bättre på? Bjuder i alla fall på lite ego pix från detta år.

Last instaweek for 2012

Sista instaweek för i år, en härlig blandning av jul, shopping, inspiration, läsning och lite jag.

1. Paketversktad dagen innan julafton / 2. Julafton och julbord, mums! / 3. Långpromenad i snön med pappa 25december / 4. Nedräkningen har officiellt börjat / 5. Fint armband som lilla indian jag föll pladask för / 6. Mysig, varm stickad tröja perfekt kalla dagar / 7. Shopping i stan med syster / 8. Julläsning- Flickan från ingenstans / 9. Varit på 30 år fest den givna buketten var med.

2012 Smycken

 
Ja här är en del av de smycken som jag pysslat ihop under 2012, vet inte var jag gör av alla smycken för jag gör ju ungerfär lika mycket smycken varje år (om inte mer). Men så är det ju så mycket roligare när man har gjort det själv.

Till lillstrumpan från Syster yster

 
Eftersom jag gav syster ett smyckesskrin (likadant som jag fick av henne) så var jag ju tvungen att lägga något i det. Så dagen innan julafton satt jag och pysslade ihop två armband till henne. Ett likadant som jag har själv (det svara med döskallar) och sen ett "nytt" eller ny variant som jag aldrig testat att göra förut och visst blev det bra!?

Mörkgrön

 
Igår var jag iväg på 30 års fest så tänkte bara visa upp er hur jag såg ut. Inte ofta jag har klänning nu förtiden utan trivs bäst i byxor men är det fest så är det. Bar i alla fall min mörgrön klänning med urringadrygg från förra året. Tycker den är så fin. Nu återstår bara vad man ska ha på sig på Nyår, har ni bestämmt er?

2012 Kreativitet

 
Här är lite av det som jag har pysslat med under det gångna året. Känner att jag får massor av inspiration när jag tittar igenom alla bilderna och hoppas att 2013 blir ett minst lika kreativt år.

Rea . Sale . Realisation

Som vanligt så spanar jag ofta först in asos smyckesrea, älskar smycken och på rean går det verkligen att göra riktiga fynd. Hittade fyra favoriter men skulle det bli ett klick skulle det nog få bli på ringen med det lilla söta hjärtat. Har ni klickat hem något på rean?

2012 Bakning

 
Samlat ihop lite av det som jag har bakat under året och oj vad sugen jag blev när jag satt och gick igenom baknings arkivet, mums! Vad ska vi då sammanfatta åretsbakning med? Jo en hel del cheesecake, cupcakes, saft, chokladdoppade blåbär, frostingar, choklad och jordgubbar kanske. Ja bilderna får tala en del för sig själva.

H&M spring

 
Julen är över, de nya året har inte ens bärjat men H&M har redan fyllt på med vårnyheter i sin webshop. Jag som älskar våren är överlycklig och det får mig att längta ännu mer. Ovan kan ni se mina favoriter, gillar verkligen looken höst upp till vänster, ska nog fixa något liknande någon dag.

Julnaglar

Så här såg mina naglar ut på julafton och nu med för den skullen. Ljust rosa och glitter högst upp. Gillar mest att ha naglarna enkla men med en lite twist då och då.

tillbaka till varagen...

 
En lång och härlig julledighet har det varit, mys med familjen, långa sovmornar, mys framför tv:n, couronnespelande och bara umgåtts. Men nu väntar vardagen, eller ja bara för idag, för nu är det dags att bege sig till jobbet för en dags jobbande och sedan väntar ännu lute behövlig ledighet. Hoppas att ni får en fin torsdag!

We love you New York

 
Nästa år är det tre år sedan jag och syster var i New York och dagen innan vi skulle åka hem sa vi att om tre år (när jag fyller 25) så åker vi tillbaka. Så min julklapp till världens finaste lillasyster fick i år bli flygbiljetter till vår älskade stad. Så lite mindre än tre år senare i slutet av april åker vi. Startade nedräkningen igår, det betyder att det är 119 dagar kvar idag.

Christmaspresents

 
Här är mina julklappar från mina underbara familj. Det verkar som de vill att jag ska baka, för jag fick Créme brulée set, glasburkar till pannacotta, Lomelinos tårtor (bakbok) och så fick jag smyckesskriner av syster (vi gav varandra ett varsitt) och så pengar till New York! Tack ni underbaraste för en superfin och mysig jul.

Julaftonsröd

 

Så här såg jag ut igår på Julafton. Röd klänning från Lindex, vågor i håret, klocka och några små armband jag pysslade ihop kvällen innan. Riktigt juligt med andra ord.

Min julafton

 
Hade en supermysig julafton igår hemma med familjen. Julbord med morotslåda, köttbullar, prinskorvar, skinka och mycket mer, julgodis i mängder, Kalle Anka, paket, julmusik, Karl Bertil och bara massor av mys. Älskar er min underbara familj♥

Merry christmas

Vill bara titta in och önska er en

Love instagram

Lite av det senaste från min Instagram
 
1. Stickat en julklappshalsduk / 2. Nytt kameraobjektiv! / 3. Fått choklad av barn och föräldrar på jobbet <3 / 4. Gjort eget julgodis, love choklad / 5. Present från cheferna / 6. Jag en ängel? Ja en person tycker i alla fall de / 7. Älskade Chloe / 8. Bästa julfilmen? Grinchen! / 9. Bakat finska julstjärnor till pappa.
 
 

Dan före dopparedan...

Så är det dagen före julafton, vad fort tiden har gått. Idag ska jag och syster klä granen, jag ska slå in mina sista julklappar och ikväll blir det mys med familjen. Hoppas att ni alla får en riktigt mysig och god jul!

Christmas candy



 
Ja jag och syster fick ihop lite av en julgodisdag. Det blev ju inte som de brukar att vi har en hel dag tillsammans utan jag startade upp i torsdags efterjobbet och så fortsatte vi hela kvällen. Ja ni ser ju bildbomben ovanför, massor av got blev det, nu är det bara knäcken som fattas.








 

To do

Idag stor storstädning på mitt schema, roligt värre (eller inte) men skönt när det är klart. Kanske ska slå in lite julklappar idag också. Vi får se hur mycket som hinns med. Vad har ni för er idag?

ge bort present

 
En perfekt julpresent är något som man gjort själv och det är ofta väldigt uppskattat. Den vänstra burken (med saffransskorpor i) fick vi i julklapp på jobbet och den högra har jag pysslat ihop med lite pepparkakor och andra småkakor.

Veckan före jul

Den här veckan blir det en hel del julstök på hemmafronten, julstädning, bakning (julstjärnor), julgodis tillverkning (massor av choklad) och självklart slå in lite julklappar. har tjuvstartat lite smått och temat för i år blir lite gammaldags fast med lite moderna röda inslag.

Hunterstrumpor

 
Köpt en julklapp till mig själv och mina Hunter, så nu är vi varma både jag och stövlarna.

Tre hjärtan och en halsduk

 
Har stickat ännu en halsduk på beställning, den här gången gav jag mig på något nytt som jag aldrig har prövat förut, nämligen mönsterstickning. Fick bli tre hjärtan på varje ände och tycker att det blev riktigt bra för att vara första gången. Vad tycker ni?

Julkort

 
Årets julkort blev klara för ett bra tag sen men nu är de iväg skickade och förhoppningsvis också mottagna så då kan jag ju visa här hur mina julkort ser ut i år. Gjorde de rätt enkla, några med snöflingor som jag älskar men så även några med hjärtan. Tycker att de blev riktigt bra och jag känner mig nöjd så jag hoppas att alla mottagare också blir glada för sina julhälsningar.

seashells

 
Någon som saknar sommaren? Jag verkar i alla fall ha fått en grej för somriga smycken, senast pysslade jag ihop det här med massor av snäckor som jag hittade liggandes. Enkelt men fint och även fast det inte är sommar använder jag det och drömmer om värmen.

.


crochet skull

Den här tröjan fick följa med mig hem i lördags från H&M Divided. Tittade på den, gick därifrån och sedan tillbaka och tänkte i alla fall testa den och efter det kunde jag ju inte bara lämna den kvar och speciellt inte när den bara kostade 179kr.

Måndag 17 december

 
Sista jobbveckan innan jul och oj vad skönt det känns, är verkligen i behov av lite ledighet just nu. En vecka kvar till julafton! Den här veckan kommer att bli mycket att stå i, tror trots det att det kommer gå fort för det har ju hela december gjort. Hoppas att ni får en riktigt härlig start på veckan så här innan jul!

Instagram


Lite från min Instagram sen förra söndagen.
 
1. Julmarknad på Skansen andra advent / 2. Obligatoriskt på Skansen varma små munkar / 3. Soliga dagar myser jag runt i min vitamössa och solisar / 4. Luciafirande på jobbet / 5. Lucia på kvällen i Kyrkan / 6. Rosaglittriga naglar

Skumtomtecupcakes

 
Igår blev det lite bakning, var länge sen om man inte räknar alla pepparkaksbak och lussebullarna på jobbet. Den här gången blev det mini cupcakes med skumtomtefluff, mumsigt värre tycker jag som älskar skumtomtar! Och visst blev de söta?

Angelwings

 
Bloggade om den här tröjan för någon dag sedan som jag var sugen på att klicka hem, hindrade dock mig själv då jag tyckte att 700kr var lite mycket. Men idag när jag vari i Forum sprang jag på den här inne på KappAhl som var rätt lik (fanns även i svart med silvervingar) och priset? 249kr. Blev dock inget köp ändå även fast jag tycker den var riktigt fin.

Ljusrosa och glitter


Saknade min ljusrosa naglar men gillar ändå lite glitter så den här gången fick naglarna vara ljusrosa med silverglitter längst ner. Big like om ni frågar mig!

ebay kappan

Jackan från ebay anlände för några dagar sen och nu har jag lyckats ut och fota den i någerlunda ljus. Lik Zaras som bara den, men det som skiljer dem åt är att den här från ebay är tunnare, mindre i storleken och en annan dragkedja. Eftersom jag klickade hem en S (då jag tyckte  S satt bra på Zara) så tänkte jag ju inte på att den här kommer från Singapore och var därför lite liten i storleken så jag får inte plats med någon tjocktröja under. Så det får bli en vår och höst kappa, men  det gör ju inte så mycket. Vad tycker ni om kappan?

84

Den här tröjan från Gina skulle gärna få flytta in till mig, mysig och lite extra fin då det är paljettsiffror. Priset är 299kr och ni kan klicka hem den här

Min lucia

Har haft en supermysig lucia med luciatåg, lussebullar och Trolltyg i Tomteskogen. Avlsutar den här mysiga Lucian med ett luciatåg i kyrkan, är det lucia så är det.
 

13 december - Lucia

 
13 december och dags för Lucia. Lucia känns lite som ett tecken på att det snart är jul, julmys och såklart massor av gammla skolminnen. I år blir det mitt första år att fira Lucia på jobbet med alla barnen och det kommer bli supermysigt. Tidig morgon men det är det värt. Hoppas att ni alla får en supermysig Lucia!

Angel

Åh så fin den här tröjan från Cindstory/Tintinstyle. Roligt att man kan ha den åt båda hållen så att man antingen har vingarna bak (som på bilden) eller fram. Big like!

Tänd ett ljus och låt det brinna

 
Har köpt mig två nya ljus från H&M home som nu får pryda min kopparbricka som jag fyndade second hand. Så mysigt med massor av tända ljus nu i mörkret och älskar designen på dessa.

Blondie

Igår efter jobbet åket jag till syster på Nacka klippet och fick håret fixat inför julens alla festligheter. Utväxten bort och lite blondare än sist, känns lite ovant så här i början men jag gillar det! Hoppas att ni får en superfina tisdag.

happy birthday

 
Igår fick jag äntligen ge bort den försenade födelsedagpresenten som jag pysslat ihop. Två armband som jag gjort och så vek jag ihop två askar att lägga dem i. Jag hoppas verkligen att ägaren till dessa blev nöjd och det var något sånt som hon hade tänkt sig.

Instaweek 49

Senast från Instagram
 
1. Fint citat / 2. Mitt fina snöflingearmband =självklarhet till vintern / 3. Fina örhängen från H&M / 4. Bakat mer pepparkakor och dekorerat med kristyr / 5. Ikea besök och handlat julklapp / 6. En sväng förbi Delicatos Outlet... / 7. och handlat mini delicatobollar och chokladbollar med daim, mums! / 8. NK granen / 9. Fin julskyltning på PUB.

Andra Advent - 9 December - Anna dagen

 
Idag är det andra advent, tänk att det snart är julafton. Bara två veckor kvar att arbeta och sen lite välbehövlig ledighet. Den här helgen avslutar jag med lite julmarknad på Skansen med en vän och så ikväll adventsfika och tända ett ljus för min gammel mormor som skulle ha fyllt 100 år idag (men som tyvär gick bort i sommras). Hoppas att ni får en riktigt fin dag och andra advent.

Dogeared

 
I julklapp har jag sagt att jag önskar mig pengar till min och syster New York resa i vår, men skulle jag önska mig en till sak skulle det vara någon av dessa halsband från Dogeared som finns att klicka hem hos KyssJohanna. Kan bara inte bestämma mig för vilket jag gillar mest, kanske döskallen...
 

Live, Love, Hope

Info: SalongK

I sammarbete med Rädda barnen har modemärket Custommade formgett tre  t-shirts med trycken Live, Love och Hope. Intäkterna går till Rädda Barnens arbete för att hjälpa barn som tidigt tvingas börja jobba för att överleva, istället för att gå i skolan.
T-shirten ska kostar 499 kronor och säljs i fler än 100 butiker i Sverige, Norge och Danmark.

Riktigt fina och jag gillar ju sammarbeten där pengarna går till en bra sak, tyvärr så står det inte i vilka affärer som de säljs. Får skriva upp en eller två på önskelistan och så kanske min finurliga syster kan lista ut var de finns!


Pepparkakor och kristyr

 
Idag efter jobbet blev det pepparkaksbak hemma och så fixade jag ihop lite kristyr så att vi kunde dekorera pepparkakor. Själv föredrar jag utan, men det är ju lite roligt att dekorera.

black or white

 
Jag behöver er hjälp! Har blivit helt förälskad i de här klänningarna från river island/asos, eller ja det är samma klänning fast i olika färg. Kan inte bestämma mig för vilken jag tycker bäst om, vit, svart? velar fram och tillbaka ena stunden svart andra vit. Vilken tycker ni?

Pointed Tribal Bib Necklace

 Gillar de här halsbandet från Forever21, känns väldigt jag och skulle inte sitta helt fel runt min hals. Passar både nu men skulle också vara supersnyggt till sommaren. Gillar ni?

snow

Ja bor ni i Stockholmsområdet så lär ni ju inte ha missat snökaoset igår och oj vad snö det är nu! Själv var jag ute och lekte med barnen i snöblåsten och det gick hur bra som helst. Sen tog jag mig även till ett nästan tomt Nacka Forum också tack vara bästa pappa. Det ser verkligen ut som vi kommer få en vit jul i år, så härligt säger jag!

A snowflake is a winter's butterfly

 
När vintern är här plockar jag som varje år det här gamla fina armbandet med snöflingor. Älskar verkligen snöflingor, kanske lite konstigt när jag inte riktigt är någon vinter person men dessa små vackra ting går ju inte annat än att älska.

Good Girl Gone Bad & Diamondgirl

 
Gillar de här två bilderna frpn Nasty Gals två senaste lookbooks, Good Girl Gone Bad och Diamondgirl. Sugen på ett stort öronsmycke och älskar den neutrala, osminkade looken på andra bilden.

skärp mig

 
Hemma så är Cubus en affär som jag lätt kan glömma bort, men nu när jag var nere i Vimmerby tog jag en sväng in där och glad är jag för det för där fyndade jag det här superfina skärpet för ca 90kr. Åh så snyggt det är! eller vad säger ni?

Erikshjälpen och Röda Korset

 
Är man nere i Vimmerby så måste man ta den obligatoriska Second hand rundan, bestående av ett besök på Erikshjälpen och sen en sväng förbi Röda Korset. Det är sällan som jag blir besviken, priserna är bra och jag kommer ofta inte ut tommhänt. Den här gången fick jag med mig en gardin med spetskant och en brodyrram från Erikshjälpen och det snygga kopparfatet från RK. Nöjd!



 

måndag 3 december

 
Vi startar upp veckan med lite av de senaste bilderna från Instagram, det har blivit mycket vinter och julbilder blandat med lite mat. Men tänk att vi redan är inne i december, inte alls långt kvar till jul nu.
 
1. Gott med lussebullar / 2. Middag med arbetskollegor för en vecka sen / 3. Den första riktiga snön kom / 4. Fixade i ordning årets adventsljusstake / 5. Åkte till Småland över helgen / 6. Åt den obligatoriska Sverige pizzan / 7. Årets julkalender - Mysteriet på Greveholm, Grevens återkomst. Känns som det här kan bli bra! / 8. Köpt mig en ny mysig mössa / 9. Första adventsfika, mums!

min helg i Småland

 
Hemma igen efter en riktigt mysig helg nere i Småland. Mindre snö än här hemma men lite julkänsla fick man allt ändå. Vandrade runt i Vimmerby, tittade i affärer, shoppat på Erikshjälpen och Röda Korset, fika hemma hos mormor, den obligatoriska Sverige Pizzan på palma och så massor av prat och mys med släkten.

Adventsljusstake

 
Idag är det 1 december och nu är julen nära. Tänkte passa på att visa er årets adventljusstake som är färdigt och redo för att tända det första ljuset imorgon. Årets fick bli med grönmossa, kanel med vita band, några svampar och silverstjärnor, lite små lantligt. Gillar ni?

RSS 2.0