Boken om New York

 
Innan vi åkte köpte jag ett litet block för att skriva ner adresser på restauranger, affärer, min shoppinglista och mycket mer. Lite som en New York bok. Dock tyckte jag att boken var rätt tråkig, så fixade till den lite med New York bilder 2010 när vi var där sist. Praktisk och snygg!

Bananpannkaks mums

 
Sen jag och syster gjorde bananpannkakor för första gången i början av året så har jag varit fast. Det är något som jag kan få sådär plötsligt sug efter och bara måste göra. Som tur var är det lätt att göra och godast är det att servera med färska bär, banan och sirap. Mums!

Room with a view

Ja bättre utsikt kan man ju knappt ha. Vackra Empire State Building. Vill ni se mer av mina dagar hittar ni mig på instagram @annicanorlin


I heart shopping

Bild från New York resan 2010
 
Första dagarna lär jag roa mig med detta, Shopping! En tur till Woodbury Common blir det och så lär man ju slinka in i affärer lite här och var när man går runt på stan. Ja vi får väl se om det blir er shopping den här gången en sist, tror nästan det.

Bye bye Sweden, Hello New York!

 
Uppe tidigt idag för att bege sig mot Arlanda med syster. Dagen som vi har längtat efter, räknat ner till sen julafton är äntligen här. Idag åker vi till New York igen! Lämnar datan hemma så lär bli rätt lungt här på bloggen, har förberett några inlägg och så kanske det blir något mobilbloggnings inlägg. Vi får se.

snart där igen

New York 2010

me and my feathers

 
Fått hem lite fjädrar som jag klickat hem från ebay, så nu ska det pysslas igen. Har en hel del idéer för dessa men vi får se om jag hinner med innan jag åker, annars har jag helt enkelt något att se fram emot när jag kommer hem.

prints

 
Något som jag skulle behöva eller vill fylla på min garaderob med en mönster. Aztec, navajo, hippi, ja bara sådär somrigt och härligt. Allt ovan hittar ni hos asos.

My week at instagram

 
1. Lilla jag / 2. Smoothi på kiwi, banan och apelsin / 3. Mina målade fjädrar / 4. Det har varit 7 dagar kvar / 5. Favorit armbanden och klockan / 6. Började helgen med ansiktsbehandling och massage, lyx! / 7. Snygga byxor från Lindex / 8. Ännu mer fjädrar har flyttat in / 9. Söndags träning 1,5timme core spining / 10. Turkisk yoghurt med jordgubbar efter träning är aldrig fel / 11. Årets första vitsippor / 12. Var bara tvungen att plocka några.

Vitsippan ute i backarna står

 
Årets första vitsippor, var bara tvungen att plocka med mig några hem. Nu är det verkligen vår!

Söndagsplaner

Idag tänkte jag att jag ska hämta upp resväskan från källaren och kanske börja packa lite. Inte för att jag ska ha så mycket med mig, men jag gillar att vara förbered så att jag inte glömmer något i slutändan. Men först ett stenhårt core + spinningpass, puuh...

Pannacotta

 
Några hemma som var lite sugna på pannacotta idag så slängde ihop en sats. Smaskigt gott som vanligt och så lätt att göra.
5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
1 vaniljstång
1.5 tsk gelatinpulver
 
Gör så här
1. Skär ett snitt i vanilstången och skrapa ur fröna, lägg ner i en kastrull tillsammans med stången.
2. Häll på grädden och sockret.
3. Låt koka upp och sedan puttra i 1-2min.
4. Tag av från värmen och ta upp vaniljstången. Låt svalna lite och häll sedan i gelatinpulvret (får ej koka).
5. Låt svalna och häll sedan upp i portionsformar och låt stå kallt.
6. Koka jordgubbar och sila sedan så att du bara har såsen kvar.
7. Häll över såsen på pannacottan och servera.

hairdo

Hår inspiration: spellandthegypsycollective
 
Idag blir det en riktig fixar dag, växla pengar, handla ett litet block, tömma kameran och så ska syster fixa håret på mig.

Lyx

 
Efter en lång vecka, men tack och lov en kort fredag så ska jag bege mig iväg på ansiktsbehandling och massage. Lyx! Får tacka mina kära arbetskollegor för detta och jag lovar att njuta till max.

with love

 
Fick ju så fina presenter i lördags av fina vänner som jag helt totalt glömt bort att visa och fota. Men nu är det fotat och ovan ser ni dem. Ljus, Filippa K kopparna, en upplevelse, armband, presentkort, ljuslyckta och strumpor. Tack fina ni♥

friendshipbracelet

 
Kan fortfarande inte få nog av vänskapsarmband som man knyter. Vissa mönster är lite tidskrävande men när man väl har fått fart på knutarna så går det ju som en dans. Senaste i samlingen ser ni ovan och åh så nöjd jag är med färgerna och mönstret. Detta kan nog vara mitt bästa hittills.

the dress


 
Som jag letar och letar efter den perfekta klänningen. Har verkligen varit inne i en byxperiod, men vill så gärna hitta en riktigt snygg, rätt enkel, mönstra klänning som bara är så jag. Nu kanske jag har hittat den och jag som inte ska shoppa något innan New York... Kanske måste titta på den i affär ändå. Från Zara Trf

Mini desserter

 
En närmare titt på alla mina mini desserter som jag serverade på min middag i lördags. Supergott!
 
Chokladdoppade jordgubbar, pannacotta, cupcakes, cakepops, kärleksmums och chessecake med oreo, allt såklart i mini format.

Mango Summer 2013

 
Älskar, verkligen älskar Mangos sommar lookbook. Inspiration på hög nivå och som ger otroliga ha begär. Ja ni fattar grejen, helt underbar helt eneklt!

my painted feathers

 
 
Letade fram mina fjädrar, akrylfärg, en pensel och så lite vatten. Superenkelt var det och hur fint blev det inte!? Det är ju så fint att dekorera med fjädrar och roligt att ha några mönstrade och färgglada också. Gillar ni dem så testa att göra egna och säg till i så fall så får jag se!

.

 
Älskar verkligen Free Peoples senaste lookbook Festiva Flower. Ska verkligen spana in deras kläder och smycken och hoppas hitta något riktigt fint, känns lite som jag kommer kunna hitta en hel del.

Glödlampevaser

Ja från min middag i lördags (eller på instagram) så kanske ni skymtade eller fastnade för mina små vaser. De är faktiskt gjorda av glödlampor och så för att de ska stå upp så har jag använt mig av servettringar. Lite pilligt att göra och så får man vara försiktig så att man inte spräcker hela lampan.

Instaweek

Latest at Instagram
 
Startar upp veckan men förra veckans bilder från Instagram. En del saker jag gillar, bland annat turkost och silver, inspiration och så min middag som avslutade helgen på bästa sätt.
 
1. Me want, underabar shorts / 2. Superfint halsband från H&M Trend / 3. Mer smycken i silver och turkost, H&M / 4. Inspireras av de mest konstiga saker, här stafliet på jobbet / 5. Fått ett fint armband på jobbet / 6. I onsdags vara det bara två veckor kvar, nu är det ännu närmare / 7. Nybakat bröd till frukost är bäst / 8. Min ljusa ide / 9. Min födelsedags 25 års middag.

dinner is served

 
Igår hade jag som sagt en superhärlig 25års middag så här lite i efterhand. God mat blev det, många små deserter och så det bästa ett härligt gäng tjejer. Tack för att ni är så underbara. Lovar att visa er närmare bild på alla mina små mini desserter som jag gjort.

all me, all white

 
Kände mig lite extra fin igår och visst är det härligt när man gör det. Kanske för att jag klädde mig så somrigt, helt i vitt och med färgglada armband.

U.S.A

 
Igår låg ett jättestort paket i prevlådan och i den låg en extra födelsedagspresent. Nämligen en supergosig filt med USA flaggan på och ett kort där det stod att jag kan mysa under filten i höst när kylan är här och tänka tillbaka på min resa. Men just nu myser jag under filten och ser fram emot att återigen vara i New York.

Nybakat

 
Igårkväll förberede jag morgonfrallor, så smidigt när man kan göra degen, rulla små bollar, in i kylen och sedan grädda på morgonen. För godast är det ju när brödet är varmt.
 
25g Jäst
3 dl Vatten (37°C)
6 dl Mjöl (jag brukar blanda grovvetemjöl med vanligt vetemjöl)
2 tsk Olja
1 tsk Salt
(det gör även att blanda i linfrön, solrosfrön)
 
1. lös jästen i vattnet.
2. Blanda i det övriga ingredienserna.
3. låt jäsa 15 minuter i bunken övertäckt.
4. rulla ut 10-12 bullar.
5. Lägg dem på en plåt med en handduk över och låt dem jäsa i kylskåper över natten.
6. Grädda i 250°C i 10-12 minuter.

smoothie

Gjorde mig en supergod smoothie att ha med till jobbet som mellanmål. Prövade att ha i ingefära som jag tycker är ruskigt gott och även bra för kroppen. Nedan kan ni se vad jag hade i mixerna.
 
1 banan
1 apelsin (pressa saften men ha även i lite fruktkött)
några jordgubbar
Ingefära efter smak
 

smyckesfeber

När man har stor rensat så vill man ju fylla på med lite nytt, eller så fungerar i alla fall jag. Har rensat bland ALLA mina smycken och även fast jag fortfarande har hur mycket smycken som helst så finns det ju alltid så många fina. Kanske får jag med mig några nya från New York...

The New Icons

 
Puuh... nu har jag äntligen satt mig ner, full gång hela dagen. Startat datorn och äntligen fått titta lita på H&Ms The New Icons kollektionen. Så mycket fint, underbart inspirerande bilder och så svårt att låta blir att shoppa..

Miranda

 
Har riktigt fastnat för den här kjolen från Gina Tricot. Sådär enkel men ändå så snygg då den är quiltad och med dragkedjan fram. Skulle inte tacka nej till denna i sommar.

candle - Love - flowers



Marmorering

 
Ljummet vatten, nagellack, tandpetare och remover (för att ta bort det som hamnar utanför nageln).

Nelly trend inspiration

 
Sparade ner de här bilderna för ett tag sen från Nelly Trends lookbook. Gillar bilderna massor. Vitt, leopard och så jeansskjortan känns som givna i vår.
 

One shell, two braids

 
Under påsken flätade jag ihop det här armbandet. Superenkelt att göra, men så himla fint och kanske framför allt somrigt. Vad tycker ni?

On my mind

Som jag längtar till New York, känns som det ända jag tänker på. Räknar dagarna (eller nedräknings appen gör det). Forever21 har desutom en hel del snyggt på hemsidan just nu så jag hoppas att det ska finnas en hel del fint i butik sen också.

Servettringar

 
Fick de här fina servettringarna av mammas kusin som hon hade tänkt att kasta. Precis sådana som jag var ute efter och nej, de ska inte användas som servettringar, inte just nu i alla fall...

måndag och ny vecka

 
Vilket ruskväder det var igår, snö, sol, snö, blåst, hagel. Ja nu får väl ändå våren komma ordentligt. Hoppas att det här veckan bjuder på lika mycket sol som den förra och så lite varmare för varje dag tack. Den här veckan bjuder på lite pysslande, bakande och fixande, ja ungefär som det brukar se ut plus lite träning och jobb också.

Birthday week at Instagram

Instaweek or cake week
 
ja den här veckan på Instagram har verkligen varit full av tårta, tårta och så lite macrons och glass. Gillar verkligen alla de här bilderna, kanske speciellt tillsammans, favorit instaveckan.
 
1. Bakar födelsedagstårta / 2. Sång och donut på sängen i torsdags / 3. Armswag / 4. Blir bjuden och överraskad med prinsesstårta på jobbet / 5. Min chokladtårta, mums! / 6. Knyter och knyter / 7. Födelsedags macrons♥ / 8. Underbart vackra tulpaner / 9. Älskar att Soleron är tillbaka

Birthday gifts


 
Fick så himla mycket fina presenter när jag fyllde år. Det ända jag hade önskat mig var strumpor och Guide to Manhattan tavlan, vilket jag också fick. Men sen fick jag även ghds världsbästa plattång, smycken, macarons, dollar till resan, presentkort för spabehandling, fransväska och så massor och massor av kramar. Tusen tack ni alla underbara♥

Chocolate cake

 
Här kommer närmare bild på min födelsedagstårta. Liksom förra året så prövade jag ett nytt recept och i år fick de bli en chokladtårta. Om jag säger så här så gillade jag inte alls förra årets tårta, men den här, oj. Som en bit av himmelen!

Endless summer

 
Underbara bilder från Gina. Gillar verkligen jeansskjortan som var riktigt snyggt till gult. Men tänk när man kan gå runt i shorts, längtar!

free people accessories lookbook


 
Free peoples hemsida är en sida som jag alltid blir inspirerad av. Antingen av saker som jag tänker att jag kan göra själv, fixa något liknande eller bara ger allmänt ha-begär. Senast att inspirera är deras accessories lookbook som är helt magisk.

Love to you all

 
Hade en helt underbar födelsedag igår med massor av kärlek och kramar. Världens bästa grillmiddag (tack pappa) med bästa familjen och vänner. Älskar er alla för att ni gjorde min dag så speciell. Ovan ser ni några bilder från min alldeles egna dag igår, men jag lovar att jag ska lägga upp mer bilder på tårta och presenter.

April 4th

 
Happy Birthday to me.

Skultuna

 
Den hår gången på Erikshjälpen i Vimmerby fyndade jag inte en ända grej. Däremot så gjorde Emma värsta fyndet av dessa fyra supkoppar från Skultuna som hon ska använda som ljuslycktor. 80kr paret fick hon betala (alltså 160kr för 4) och tittar på man på internet så kostar de ca 750kr för 5. Om jag är avundsjuk? Ja, för hur snygga är de inte!

White feathers

 
Inget fynd på Erikshjälpen den här gången, men däremot så hittade jag de här fina dekorationsfjädrarna på Ica Kvantum i Vimmerby. Kunde inte låta bli att köpa två, även fast jag inte har någon aning om vart jag riktigt ska ha dem, men för 16kr styck så var de bara tvungna att följa med hem.

Painted Feathers

 
Efter att jag såg de här fjädrarna på free peoples blogg så fick jag ett plötsligt sug efter att måla fjädrar för dessa är ju helt underbara! Fina att sätta i en vas som dekoration hemma eller varför inte i håret eller hatten till sommaren? Åh vad jag älskar fjädrar.

Mitt Mars 2013

 
Bilder från mitt mars.
 
Födelsedagsfirande x2, massor av fika, pysslande, lite shopping, lite jag, smycken, hårigt, smink och lite påsk.

april, april

 
Vad fort tiden går, redan april och idag får vi se upp så att vi inte blir lurade. Men ingen är gladare än jag att tiden går fort för snart är det dags att åka till New York och som jag längtar (sorry för allt tjatande). Men ha nu en topenbra första april.

RSS 2.0