Nybakat
Igårkväll förberede jag morgonfrallor, så smidigt när man kan göra degen, rulla små bollar, in i kylen och sedan grädda på morgonen. För godast är det ju när brödet är varmt.
25g Jäst
3 dl Vatten (37°C)
6 dl Mjöl (jag brukar blanda grovvetemjöl med vanligt vetemjöl)
2 tsk Olja
1 tsk Salt
(det gör även att blanda i linfrön, solrosfrön)
1. lös jästen i vattnet.
2. Blanda i det övriga ingredienserna.
3. låt jäsa 15 minuter i bunken övertäckt.
4. rulla ut 10-12 bullar.
5. Lägg dem på en plåt med en handduk över och låt dem jäsa i kylskåper över natten.
6. Grädda i 250°C i 10-12 minuter.
Kommentarer
Postat av: mamma
Tack för god frukost <3
Svar:
Annica
Postat av: Amanda
Mmm va gott!
Svar:
Annica
Trackback