paisleydreams

Klänning asos, Skor Steven By Steve Madden, Väska Åhlens
 
Min underbara klänning som jag klickade hem från asos och som anlände i veckan blev inte hängandes länge utan invigdes igår när pemmus och jag var ute och åt. Så himla fin och även fast den är sätt somrig så fungerar den ju ett tag till med boots eller stövlar. 
 
 

mamas and tapas

 
 Hade en så mysig kväll igår med syster yster, kände mig rätt seg efter jobbet och när de även började mörkna på himelen och komma några regndroppar så kännde jag mer för att lägga mig i soffan med mjukisar. Men det var tur att jag inte gjorde det, liten runda på stan och så drinkar och tapas middag med massor av prat. Mys. 

my leo and me

 
Min leopardväska som jag visade er och som jag inte kunde lämna kvar i butiken matchar jag helst till svarta jeans, grå t-shirt och så väskan såklart. 

DIY shell bracelet

 
Älskar när man hittar gryma insiprationsguider och som ni kanske vet gillar jag små snäckor så den här guiden från Free people / Honestly WTF var ju bara så grym. Nu vet ni vad jag ska roa mig med i helgen, hihi...

effortless sophistication

 
Gillar Ginas reklamfilm som går på tv och gillar de här bilderna som är plaggen på reklamen. Känns som min höst kommer bestå av mycket svart och grått. 

bracelets fever

 
Älsakr fortfarande att bära massor av armband tillsammans. Blir oftast så att antingen slänger jag bara på mig klocka eller så öker en hel hög drös med armband på. Favoriterna är de jag gjort själv, mycket snäckot och vänskapsarmband. 

Benefit - they're Real

 
Lovade en recention av vad jag tycker om Benefit mascaran och nu har jag använt den en hel del och kan bara säga att den är riktigt, riktigt bra. Fransarna håller en fin form hela dagen och man behöver inte dra många gånger för att få bra med färg. Det ända negativa jag kan säga är att den är lite mer tidskrävande att tvätta bort, jag är van att använda fibermascara som försvinner lätt med varmtvatten. Benefit mascaran kräver ju sminkborttagning och det är nog mest lata jag som tycker de är lite jobbigt...

Doftpåsar

 
När lavendeln blommade som mest så plockade jag in en liten bukett och hängde upp för torkning. Torkade även rosenblad och nu har jag äntligen orkat tagit fram symaskinen och sytt mig doftpåsar. Tycker att det är så fint att ha bland lakan och handdukar. 

REDKEN

 
Fick hem de här två nya produkterna från Redken tack vare min premination på StyleBy. Ska bli spännande att testa dem sen och hoppas verkligen att de är så bra som jag hört. 

v som i vackert

 
Mitt senaste superlätta och snabba DIY och vad jag skulle ha glasflaskan som jag fyndade second hand till. Bara att stoppa ner en fin fjäder och så har man en superfin dekorationsflaska. 

my weekend

Magiskt vackra kvällar och soliga dagar vid dalälven. avkoppling på högsta nivå är vad min helg har beståt av. Återigen står familjen för myset, flera parti yatzy, skratt, fika, bad och skogspromenad med fynd av skogensguld och vildhallon.

instaweek

 
1. Veckan började med att jag vacknade upp bredvid den här sötnosen / 2. Dags att komma igång igen / 3. Svart, grått och leopard / 4. flaska + fjäder= sant / 5. Min senaste last / 6. Helgen kan ju inte börja bättre / 7. Strandfynd / 8. Sol och bad / 9. Skogsfynd

Shellnecklace

 
Älskar verkligen mitt nya halsband från Hippi-in. Så fint till en v-ringad t-shirt. 

armswag

 
Den här tröjan fyndade jag på Zaras rea i Barcelona i två storlekar för stor, men kunde inte bara låta den vara så trots att den såg ut som ett tält på fick den följa med hem. Nu är den insydd och klar och sitter som en smäck! Älskar ärmarna på den...

HippiInn

 
Klickade hem lite fint från Hippi Inn och paketet kom för exakt en vecka sedan. Snabb leverans och supernöjd med innehållet. Tack fina Anna 

H&M For A/W 13

 
Det går ju inte annat än att älska H&Ms senaste lookbook bilder och video. Sån härlig inspiration och vilket shoppingsug det ger... 

loppisfynden

 
Det här är vad jag fyndade på helgens loppisrunda, en glasvas, kopparvas, ostknivar, band och en snäckskärp som jag i och för sig fick med grattis. Tänk vad mycket små loppisar det finns längst småvägar och vi höll nästan inte på att komma hem i söndags. 

Vogue Leopard

Blev helt kär i den här klockan från Larsson & Jennings som Victoria bloggade om och nu kan jag inte sluta tänka på den... Åh så fint den skulle sitta runt min handled i höst.

DIY project part 2

 
Mina DIY brödkorgarna som skulle få sig en omgång blev målade i en vit färg. Så mycket finare tycker jag och så känns de mer jag och som att de kommer att bli mer använda nu. Vad tycker ni?

För hon har blommor i sitt hår

 
 
Vet inte varför jag fått sånt sug av hårband med jättestora blommor att ha i håret, var ju inte alls sugen i somras, men nu... Haha ja så är det i alla fall och finast just nu tycker jag asos har.  

Det där med nagellack

 
 Varje gång min lillasyster tittar bland mina nagellack så skrattar hon alltid. Ja det kanske är så att jag mest köper de där ljus, ljus rosa och nudefärgade lacken. Men så är de också de färgerna som jag använder mest störrsta delen av året. Har ni också någon färg ni också tycks samla på er? 

Slikepottar

 
 
Sugen på att klicka hem ett gäng slickepottar, för hur härliga färger har inte dessa? Kanske är knäppt att ha flera men det är just såna här som jag tänkt mig till en dessert... Finns att klicka hem här

Leo Double Zip Bag

 
Blev helt kär i den där lilla leopardgodbiten och var bara tvungen att åka tillbaka dagen efter för att köpa den.  accent, Don Donna 799kr. 

Familjemys ♥

 
Har haft en supermysig helg med familjen i närheten av Gävle. Familjemys varvat med loppisrundor och en hel del fynd som jag ska fota och visa er. Älskar er och ser fram emot nästa helg ♥

My Instaweek

 Instaweek
 
1. Finaste väskan / 2. Sommarpresent väntade när jag kom tillbaka från semestern, tack! / 3. Tårtkalas på jobbet / 4. Dyblöt och möts av nya StyleBy hemma = myskväll / 5. Mitt försök till ombre naglar / 6. Saft in the making / 7. Armsmycken / 8. Loppis runda / 9. Stopp på Nyfiket, mums...

DIY project

 
Mitt nästa projekt, att ge de här brödkorgarna lite nytt liv. 

New York Shopping tips

Fick en fråga om jag kunde tipsa om mina shoppingfavoriter som Victoria´s Secret och Forever 21 i New York och självklar kan jag det. New York är ju världens bästa stad med hur mycket shopping som helst.
 
Victoria´s Secret, min favorit butik ligger vid Herald Square (somäven har PINK), tre våningar och det går inte att komma ut tomhänt. Om det är någon affär som skulle göra mig fattig skulle det nog vara Victoria´s Secret. Annars finns det flera längst Broadway och 5th ave. Runt Herals Square ligger även Forever 21, Macy´s, Gap, Mango, H&M, Steve By Steve Madden.
 
Forever 21, vid Time Square ligger Forever 21 som har tre eller var det 4 våningar. Gryma öppetider så är man sugen på lite nattshopping är det hit man ska gå. 
 
America Eagle, vid Time Square har supertrevlig personal med bra service och de har riktigt mycket fint. 
 
Nike Town, 57th Street mellan Madison och 5th ave. Sugen på nya tränningskläder eller ett par Nike skor då är ett bra tips att titta in på Nike Town. 
 
Mr Joe, 38th & 8th ave. Det är här jag fyndade min Toms 
 
Annars är det bara att vadnar längst Broadway där det finns en hel del butiker (Steve By Steve Madden, Victoria´s Secret, GAP, Converse). Andra man inte får glöma är J Crew, 30 Rockefeller Center och Marc By Marc Jacobs, 403 Bleecker Street,  
 
Har man mer tid i New York så rekomenderar jag en dag ute i Woodbury Common Outlet, då köper du bussbiljett vid bussterminalen på 42nd street och så vissar du upp den i Fyrhuset på Woodbury så får man ett rabatthäfte. 
 
Här är även ett inlägg om lite matfavoriter och vad som absolut inte får missas är Shake Shack, mums! 

let it shine

 
Bästa toplacket, let it shine från essie. Får i alla fall mitt lack att sitta bättre och några dagar extra. 

Friday I love you

 
 
Äntligen, äntligen fredag! Hur underbart är det inte med fredag efter första jobbveckan efter semestern. Det känns verkligen att man kommit tillbaka efter en ledighet och nu behöver jag verkligen helg. Men först några timmars arbete, planeringsdag står på schemat och sen vidare för en helg med familjen utanför Gävle. 

Shell bracelets

 
Senaste i min lilla kreativa bubbla är de här två armbanden. Gillar dem som bara den och lovar att ni ska få se dem på tillsammans med massor av andra armband. 

Din Sko

Min lillasyster visade mig de här skorna från Din Sko, precis vad jag gillar, bekvämt och fransar. Blir inte så mycket bättre om man inte tittar på priset 499kr för mockaimitation tycker i alla fall jag känns lite mycket för den här typen av sko. Men snygga är de...

Svartvinbärsbladsaft 2013

 
Idag har jag tappat upp min svartvinbärsbladssaft, som har ståt i kylen i 5 dagar. Riktigt god och ännu en bit av sommaren som åker in i frysen. Är ni sugna på attg göra egen så hittar ni receptet här

Rörstrand och Iittala

 
Var i Gustavsberg och porslinsfabriken och kikade runt, åh så mycket fint det finns men vad kom jag hem med? Jo ett lass med servetter, haha. 

RI as in River Island

Massor av mönstrade godbitar från River Island

The August Catalog

 
Man blir verkligen aldrig besviken på free people, senaste bilderna från The August Catalog är ju smått magiska. 

Training

 
 
Just nu saknar jag den där känslan när man går ut från ett core pass, alldeles trött i hela kroppen, svett som inte vill sluta rinna och den där lyckan som kommer efter att man verkligen har tagit i. Längtar till alla passen drar igång igen men så länge får jag ge mig ut i spåret och köra lite mage och rygg hemma. 

Bloggradar och blåbärssnacks

 
Mina chokladdoppade blåbär har blivit uppmärksammade på Bloggradar som är en ny mötesplatssida för bloggar och bloggare där de samlar och uppmärksammar olika blogginlägg, himla kul tycker jag. 

Last week @ Instagram

1.Obligatoriska Starbucks frukosten på Arlanda                                    2. Colosseum 
                3. Peterskyrkan...                                                              4. ...bjöd på bästa utsikten 
                      5. Gelato paus                                                         6. Spanska trappan
                  7. Vackra Fontana Di Trevi                                         8. Bästa platsen Colosseum
                     9. Some more Gelato :)                                              10. By Rom
 
Förra veckan blev det Rom bilder på instagram, den här veckan får vi se vad den har att erbjuda. Tillbaka till verkligheten i alla fall...

Sommartider

Firade in semestern med syster på Thai Boat
 
För att sedan spendera första veckan i Barcelona
 
Hemma har jag mest njutit av sol och bad, helts med den här utsikten, ätit massor av blåbär och cocos
  
Sista veckan spenderades 4 fantastiska men varma dagar i Rom med bästa mamma♥
 
Tillbaka till verkligheten eller rättare sagt vardagen. Drömmer mig tillbaka ett tag till innan det är dags att sticka iväg till jobbet. För visst har det varit en helt fantastisk sommar och jag hoppas verkligen att det fortsätter till långt in i september. 

Colosseo

Det vi började med första dagen då vi landade i Rom var att lämna av väskorna på rummet och sedan begav vi oss direkt ut. Hamnade vis Colosseum och tog oss en guidad tur runt där, helt otroligt byggnad och så mycket historia. Det blev nog favoritplatsen och även där som vi avslutade vår Romresa. 

Fotlänk

 
Sommaren är inte slut än eller vad säger ni? Har i alla fall gjort mig en liten fotlänk som jag tycker är snygg att ha tillsammans med en annan i silver. Färgglatt var det... Gillar ni?

Fontana di Trevi & Piazza di Spagna

 
 
 
 
Fontana di Trevi är verkligen magiskt vackert. När vi gick förbi där på morgonen höll de på att damsuga upp alla
mynten och det var nästan inga människor där, då var det nästan som vackrast. Senare på kvällen var det såå mycket folk men var ju tvungen att se när hela fontänen var igång. Vid Spanska trappan var det olidligt varmt så vi satt oss bland alla andra och svalkade oss i skuggan... 

Due

 
Shoppingen var inte den bästa i Rom och kanske inte det som man heller är mest intresserad av men två saker fick jag med mig hem och som jag är riktigt nöjd med. Tröjan från Gap som var ett rea kap och så väskan, åh, visst är den fin. 

Basilica di San Pietro

 
Den första hela dagen begav vi oss ut tidigt för att slippa den värsta hettan. Promenerade mot Vatikanstaten och   efter en bits promenerade i värmen svalkade vi oss inne i Peterskyrkan. Helt otroligt stor och utsmyckad, men det bästa var ändå att gå upp i kupolen. 330 svettiga trappsteg i otroligt smala trappor, men så värt det för den helt magiska utsikten. 

eataly

 
Jag som älskar pasta och glass kände mig verkligen som hemma i Rom. Dag två (bild tre) åt jag världens godaste ravioli med ricotta och spenat som inte ser mycket ut för världen men åå.. så god! Glass blev det också för att svalka sig och testade många olika smaker. Favoriten blev nog ändå cocos och persika, tror jag...

Roma

 
I går kväll kom jag hem från Rom, från 38-40 grader till ett regnit Stockholm. Vet inte riktigt om jag saknar värmen, eller jo det gör jag men nästa gång blir det nog en stad med vatten så att man kan svalka sig... Men jag och mammsi har haft det helt fantastiskt och jag har massor av bilder som jag vill visa er. 

Butterfly

 
Fick en kommentar på ett gammalt inlägg där jag gjort fjärilstavlor och hon ville gärna ha tre stycken. Så fixade ihop dessa efter hennes önskemål och jag känner mig ruskigt nöjd med resultatet tills hon hör av sig att det inte finns något innehåll i paketet jag skickat, suck... Vem stjäl saker från ett paket?? Nu har jag i alla fall gjort nya och jag hoppas verkligen att de kommer fram och att hon blir nöjd.

Last week @ Instagram

Så här såg förra veckan ut, den här kommer nog att fyllas av massor av bilder från Rom. 
 
1. Älskar den här bilden, håret, ringen... / 2. Väskköp, lite Balenciaga lookie / 3. Bakat bullar / 4. ♥Sommaren / 5. Vin och party / 6. Älsklingen kommer hem och är sliten efter semestern / 7. Nektarin och hallonpaj i mini format, mums! / 8. En dagens / 9. DIY Dreamcatcher barcelet

ROM

 
Uppe med tuppen och snart dags att bege sig till Arland för nu väntar 4 dagar i Rom med älskade mamma. Blir lite semester från bloggen men lovar massor av uppdatering när jag kommer hem igen. Har även lagt upp några tidsinställda inlägg åt er. 

you can catch my dreams

 
Senaste i pysselstugan är det här armbandet. Som jag har tänkt, i säkert två år att jag ska göra ett sådant, hade en bild i den gamla datorn från Planet Blue och sen har jag bara glömt bort det och skjutit på det. Det var först igen när jag såg sådana armband hos Anna som jag blev ruskigt sugen igen på ett. Så nu är det äntligen gjort och visst blev det snyggt? 

aztec blue

 
Den här tröjan hittade jag inne på Stradivarius i Barcelona, reakap och så nöjd. Älskar färgen och så mönstret, med små fina detaljer som ryggen och de små nitarna. 

Make a statement

 
 
Fynd från Barcelonas flygplats som mer kändes som en liten shoppinggalleria. Zara bjöd på fyndet och visst är det fint. Matchas i höst till en tjocktröja och svarta jeans och bilder på det kommer såklart då... För nu tänker jag bara njuta av sommaren innan vardagen och kylan kommer. 

Nektarin och hallon

 
Visade er de små mini pajformarne som jag fick och lillasyster fick likadana och båda två lika ivriga att testa. Emma hade hittat ett recept och så hjälptes vi åt att baka sent igårkväll. Nektarin och hallonpajer i miniformat, alldeles lagom och supergoda. 
 
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125g smör
2 msk florsocker
1krm salt
1 msk kallt vatten
 
Fyllning
2-3 nektariner
1/2 ask färskahallon
3 msk florsocker
 
2 dl cream fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. 
2. Knåda ihop alla ingredienserna till pajdegen, tillsätt vattnet och knåda ihop tills du får en smidig deg. 
3. Rulla ihop degen till en boll och plata sedan till den för att svepa in den i plastfolie. Låt vila i kylen i 30 minuter. 
4. Tryck ut degen i antingen en stor form eller i flera små. Grädda i ugnen i 10 minuter tills de fått färg. 
5. Sänk temperaturen till 200°C. 
6. Skär nektarinena i klyftor och strö florsockret (3msk) över nektarinerna och hallonen. 
7. Blanda ihop cream fraichen, florsockret, vaniljsockret och äggen och häll sedan i formen/formarna. Lägg i nektarinerna och hallonen i ett fint mönster. 
8. Grädda i ugnen i ca 25minuter tills pajerna har stannat och fått fin färg. 

my blue dress from Barcelona

 
Lovade att visa upp vad jag fick med mig hem från Barcelona och den här klänningen från H&M är ett av köpen. Så himla fin och det ända som jag köpte till ordinariepris. 

små presenter

 
Igår kväll kom mamma och pappa hem och med sig hade de små presenter. Polkagrisar från Gränna, baguetteplåt och mini pajformar. Tusen tack säger jag och är supernöjd. 

Juli 2013

Mitt Juli
 
Syns på bilderna att det är en sommarmånad. Lemonader i olika sorter, glass, strandhäng, sol, drinkar, Stockholm, Barcelona, pyssel, dator krasch och ny dator, sommar, glädje, blåbär och massor av cocos. 
Helt otroligt att det redan är augusti, vart tar tiden vägen?

Breakfast love

 
åh som jag älskar frukost, men det vet nu ju redan. Bästa nu under semestern när man kan ta extra tid på sig och göra den där superfrukosten. Senaste var yoghurt med vinbär och färskriven cocos. Får se vad jag ska hitta på att äta idag. 

RSS 2.0