åh...

Två favoriter från H&Ms nyheter idag. Verkligen gillar den mänstarde kavajen och så tröjan, ja tröjan.

jewelry box

 
Älskar min smyckeslåda som jag fick av lillasyster i julklapp. Det ända som är synd är att jag inte har plats så att den kan stå framme för den är ju för fin för att stå i garderoben.

Vårkänslor och fläta

 
Hur underbar har inte den här dagen varit? Visst att det fortfarande ligger hur mycket snö som helt ute men det har varit soligt och riktigt varmt. Underbara vårkänslor och massor av lek och skratt. Satt till och med ute på rasten i en solstol och bara njöt. Den bästa dagen på länge! Sen var jag lite extra fin i håret idag med en utåtbakadfläta.

Bam Bam leopard dress

 
Varför inte fortsätta med lite mer leopard den här veckan. Hittade närmligen den här klänningen från Spell hos KyssJohanna och hur underbar är den inte. Jag sa att jag tycker om leopard i små detaljer men den här var ju helt underbar. Love.

vasen

 
Gillar verkligen min nya vas som jag fyndat second hand för endast 5kr. Kap eller vad säger ni? Så fin med fjädrarna i också.

topless & barefoot

 
Syster hade klickat hem en utgåd färg från essie på ebay- topless & barefott och jag verkligen älskade färgen så var tvungen att klicka hem den själv. Fick dock bli två stycken, för när jag gillar något så brukar det ta slut fort.

Älskade inspiration. sommar. boho. love

 
Alltid lika underbar inspiration - Spell and the gypsy collective

Leo I love You

 
 
Skyller på lilla systser att jag blivit så löjligt förtjust i leopard. Började lite förra året med mina leoloafers som måste ha varit ett av förra årets mest anväda och bästa köp. Men nu vill jag ha mera, speciellt till fötterna. Högst upp på listan står Zara sneakersarna, love!

Breakfast love

 
Jag verkligen älskar frukost. Vet att jag sagt det förut men det är verkligen det bästa målet på hela dagen. Älskar att göra frukosten lite roligare genom att lägga upp lite fin, använda olika skålar, glass och så vidare. Gårdagens frukost ser ni ovan, naturell yoghurt med hallon, granatäpple, banan och start flingor, mums! Så vi startar upp den här veckan men en riktigt ordentlig frukost eller vad säger ni?

This week @ instagram

my instaweek
 
1. Varför inte starta upp veckan med et läkarbesök? Halsvirus och vila hela veckan / 2. Försökte bli frisk med massor av frukt och vitaminer / 3. Min världskarta / 4. Eiffeltornet / 5. Snart ses vi igen New York / 6. Mer bär och frukt till frukost / 7. Sex and the city hela lördagen med... / 8. Världen bästa Chloe, mys / 9. Söndagsfrukost

 

2 Månader

 
I början kändes det som en evighet, men tiden går verkligen fort och nu är det bara två månader kvar till jag är där igen. Längtar som bara den till världens underbaraste stad.

Frozen Oreo Cheesecake

Japp det här är vad det blev av bakningen igår, en Frozen Oreo Cheesecake. Har länge tänkt på att pröva, frozen cheesecake är ju supergott och oreo är ju bara för underbara så varför inte tillsammans. Och hur blev resultatet? Underbart gott, sådär gott att man bara vill ha mer. Kom på att det smakar lite som sandwich glassen. Det här kommer jag absolut göra fler gånger!
 
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 gram cream cheese/ philadelphiaost
1 paket Oreo
 
Gör så här:
1. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum. Skummet ska vara så fast att du kan vända bunken upp och ner.
2. Vispa äggulorna till en pösig smet tillsammans med sockret och vaniljsockret. Tillsätt sedan cream cheesen och vispa försiktigt ihop den i smeten.
3. Vispa grädden i en separat bunke, den ska vara ganska fast. Vänd sedan försiktigt ner grädden i äggvitorna.
4. Rör försiktigt ner smeten äggulorna i äggvitorna.
5. Dela på oreokakorna och ta bort det vita ur mitten. Smula sönder. (Jag sparade lite av de vita i några kakor och smulade de till dekorationen uppe på).
6. Lägg hälften av de smulade oreokakorna i botten på en form med avtagbara kanter. Häll sedan i smeten och strö över resten av oreosmulorna/bitarna uppe på.
7. Ställ in i frysen och låt den stå och stelna i 5 timmar. Tag fram cheesecaken en halvtimme innan servering och servera gärna med bär.

Blåjeans

Jag går typ alltid runt i mina svarta jeans och även fast jag tycker blåjeans är riktigt, riktigt snyggt så blir det inte av att jag använder det. Och om jag väl gör det så går jag runt hela dagen och vantrivs och bara vill ta av dem. Vet inte om det beror på att jag inte trivs i de jag har, men just nu är jag sugen på testa massor och kanske hitta ett nytt par som är sådär riktigt tajta och sitter helt perfekt. Har ni några tips?

Baking

 
Igår kväll ställde jag mig och bakade något gott till idag, för här krävs lite förberedelse. Bakade något som jag varit sugen på att testa länge men som aldrig blivit av att jag gjort, kan ni gissa vad det blir för något?

MANGO

 
Mango är en sån butik som jag tycker kan ha mycket fint i sin webshop och kan ha helt underbara och inspirerande skyltfönster, men när jag väl går in i affären hittar jag nästan aldrig något. Konstigt det där. Men nu har jag i alla fall hittat massor av fint i webshopen som man kanske ska titta efter i butik. Mest förälskad är jag nog faktiskt i solglasögonen.

En fredags puss

 
Gillar verkligen den här tröjan frn NLY trend, en liten fredagspuss till er alla.

Fringebag

 
Vill bara visa upp min nya väska från Bik Bok, älskar den, men så älskar jag ju fransar också. Längtar bara till varmare tider så att jag kan bära den med skinnjacka eller utan jacka.

Vitaminkick

 
Behöver lite vitaminer när man ligger hemma sjuk, är så trött på det här nu och det verkar aldrig riktigt gå över... Suck. Min vitaminkick består ändå av kokosmjölk, mango, hallon och färskpressad apelsin, mums!

46664

 
Kunde inte hålla mig från att beställa ett armband och snabbt gick det också att få hem det från Wakakuu. Så himla fint och så känns det bra när man vet att det är för en god sak. Så nu vet ni vad som kommer sitta på min arm framöver.
 
When you wear a 46664 Bangel, it signals to the world that you care and thats ordinary people can make axtraordinary contributions.

Bikini

 
Tre snygga bikinis som ska komma in hos H&M.

World

 
 
Varit sugen på att måla ett tag och i helgen tog jag tag i saken. Har gillat världskartan som Gina Tricot har haft på sin hemsida (här) och gjorde en liknande men med de resmål som jag gjort. Gillar den verkligen, men nu behöver jag bara en ram till den. Frågan är bara vit eller svart?

eiffel tower

 
Mitt senaste second hand fynd. Vet inte varför jag inte köpte ett större Eiffeltorn när jag var i Paris, men nu har jag i alla fall ett att pryda min ljusbricka med. Älskar det.

25

 
Det här med att fylla 25. Får frågan vad önskar du dig? och jag har faktiskt inte någon anning. Vet inte riktigt vad jag behöver, eller vad jag vill ha. Först kanske ska nämnas att jag inte är speciellt förtjust i att få paket, för mig handlar min födelsedag om att få bjuda på god fika, äta gott tillsammans och bara umgås. Men i år är det ju det där med att fylla 25 och kanske önska sig något lite speciellt. Så ja jag tror att jag har kommit på vad jag ska önska mig. New York resan är ju bokad så varför inte önska sig den underbara tavlan Guide to Manhattan. Ja så får det nog bli...

Vecka 7

Senaste veckan från min Instagram
 
1. Söndagsgodis / 2. Hjärtnaglar till alla hjärtans dag / 3. Semlor på fettisdagen / 4. I onsdags var det 70 dagar kvar till New York, wiii! / 5. Puss / 6. Massor av hjärtan på jobbet / 7. Knöt mig ett hjärtarmband / 8. Mitt nya skärp från Cubus <3 / 9. Hjälp! 3000 bitar men det ska nog gå...

Kalas

 
Idag vankas det kalasmiddag. Slagit in fin fina paket och ser fram emot en mysig kväll.

adidas

 
Igår var jag på adidas factory outlet och köpte mig ett par nya träningsbyxor, verkligen mer än behövligt. Gillar de vita adidas ränderna längst sidorna som gör byxorna lite roligare. Invigningsdags imorgon.

Svart/vitt och lite färg

Dagens detaljer

Skärp: Cubus, Halsband: Egengjort

Nitar

 
Klickade hem lite nitar från ebay som nu har anlänt. Letat länge, länge efter dessa nitar med platt huvud och nu äntligen har jag några att leka loss lite med.

Pussel

 
Har börjat lägga pussel. Fick ett sånt där plötsligt infall och letade runt hela källaren efter ett och fann ett med 3000 bitar. Ja vi kan ju säga att jag har något att roa mig med framöver. 

Call Me maybe

 
Nu har jag äntligen slagit till på ett nytt case till phoni och kaninen har fått flytta iväg. Det fick bli det snygga från Moschino cheap and chic som jag klickade hem från Nelly. Känner mig riktigt nöjd.

tröjor

 
Hittade två saker bland H&Ms nyheter igår som jag tyckte om. Första bilden är ju bara helt perfekt, det är så jag vill gå klädd nu och tröjan på andra bilden, hur söt?

Lite sött

Ja något lite gott (förutom gelehjärtana) måste man ju ha en dag som denna. Eller kanske rättare sagt så var jag grymt sugen på något och slängde därför ihop en favorit, drömrulltårta. Läskigt gott och försvinner fort.

Hearts

 
Har gjort mig ett eget hjärtarmband lagom till alla hjärtans dag idag. Har ju gjort två innan där hjärtana ligger på andra hållet så detta blir lite nytt. Visst blev det fint?

Alla hjärtans dag

 
Ett måste på alla hjärtans dag. Gelehjärtan. Hoppas att ni får en fin alla hjärtans dag ♥

kan inte skärpa mig

 
Är så glad att jag äntligen har köpt det här skärpet från Cubus. Hittade och kände att nej jag ska inte köpa fler skärp, men så har jag ändå inte kunnat sluta tänka på det. Så förra veckan när jag var i forum var jag bara tvungen att köpa det när det som tur var fanns kvar. Men visst är det fint?
 

Små hjärtan

 
Målat små söta hjärtan på naglarna lagom till alla hjärtans dag. Vad tycker ni?

Nelson Mandela 46664 Bangels

 
Ni vet kanske vid det här laget att jag är svag för armband med ett budskap och där pengarna går till något speciellt. Senast i rad är de här armbanden, Nelson Mandela 46664 Bangels som är tillverkade i Sydarfrika av människor som drabbats av hiv och aids. Pengarna går till kampen mot just hiv/aids och skapar även arbetstillfällen. Finns att klicka hem här och här

Semeldagen

 
Idag är det fettisdagen/semeldagen och själklart blir det semlor hemma hos mig idag efter jobbet. Godast är de ju med vanlijkräm och lite grädde. Äter ni några semlor idag och hur vill ni i så fall ha era?

cubus accessorie

 
Cubus har verkligen hur mycket fina accessoarer just nu. Annars så är Cubus en såndär affär som jag ofta glömmer bort, eller som jag bara går in i ibland när jag "gjort" alla andra affärer. Var faktiskt inne där för bara någon dag sedan och köpte mig ett skärp som jag tittat på i säkert en månad och inte kunat släppa de.

måndag igen

 
Måndag igen. Är det någon mer än jag som tycker att tiden går väldigt fort? Känns som Februari snart är slut, vilket också betyder att våren närmar sig med stormsteg, jippi! Därför startar jag upp måndagen med lite somrig smyckesinspiration härifrån

this week

Instaweek
 
1. För en vecka sen bjöd jag på hemmagjorda hamburgare, mumsigt värre. / 2. Blåbärsfrukost / 3. Äntligen en bok att läsa / 4. Älskar citat / 5. Snart dags för semeldagen, hembakade är ju ändå bäst / 6. Mina fina fjädrar / 7. Fin fint halsband från Zara / 8. Började helgen med träning / 9. och bjöd familjen på fika

Tapas Time

 
Igår kväll var jag ute och åt middag på mamas and tapas. Startade i baren med prat och mojito och sedan tapas time med sangria. För att sedan avsluta kvällen med efterrätt och för min del kokosglass som var helt underbart god. Mums va gott allt var och vilken härlig kväll.

Necklaces

 
Fin, fina halsband finns det i butik just nu. använder jag inte små lätta halsband vill jag gärna ha något stort och lite ja sådär jag som det första halsbandet. Det är väl egentligen det som är mest jag, även fast de andra också är väldigt fina men kanske inte lika mycket jag.
 
1 & 2 Zara 3 & 4 H&M

Fredagsmys

 
Efter mitt spaande igår (säger man så?) så fick det blir lite onyttigheter. Vaniljglass, banan, maräng och smält choklad. Mumsigt!

spakväll

 
Ikväll tänkte jag ha en lite mysig hemmaspakväll. Skönt att bara ta det lungt, kopla av och ta hand om sig själv, det är precis vad jag behöver just nu. Hårinpakning, ansiktsmask, nymålade naglar, fotbad osv.

Vena

Gillar de här två topparna från Gina. Lite lika-samma.

Glitterfjäder

 
 
Såg en bild på en vit fjäder med guldglitter längst ut på toppen och blev helt till mig. Älskar ju fjädrar och kände att det där kan ju inte vara så svårt. Köpte hem lite glitter, lim och fjäder hade jag hemma och visst blev det bra? Gillar min lilla glitterfjäder riktigt mycket, speciellt snygg med mina andra vita fjädrar.

Zara jumpsuit

Såg den här jumpsuiten när jag tittade runt bland Zaras nyheter och blev helt förälskad. Den likna på något sätt lite en från Spell som jag tittat på flera gånger på Instagram. Väldigt somrig och fin.
Men nu kickar vi igång den här snöiga torsdagen, snart helg. Skönt eller hur?

semlor

 
Nästa vecka är det semeldagen eller fettisdagen, så tänkte passa på att dela med mig av mitt favorit semelrecept. Tycker att det är godast med hemmagjorda och så är det egentligen bara de som jag får äta. Den här gången gjorde jag mini semlor och visst blev de söta?
 
Ca 30st mini semlor
Ingredienser:
100g smör
3 dl mjölk
50g jäst
1 dl socker
1 ägg
1/2 tsk hjortronsalt
ca 1 liter vetemjöl
+ 1 ägg för pensling
 
Gör så här:
1. Smält matfett i en kastrull, häll i mjölken och låt allt bli ljumet (ca 37°C).
2. Smula jästen i en degbunke och tillsätt sockret, degspadet och ägget.
3. Tillsätt hjortronsaltet och vetemjölet efter hand och arbeta degen smidig och blank.
4. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk.
5. Ta upp degen och arbeta den ytterligare. Baka ut runda släta bullar och låt dem jäsa på plåten.
6. Pensla med vispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 250°C i ca 5-10 minuter.
7. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning. (jag har vaniljkräm i mina).

Iphone Case

Ruskigt sugen på ett nytt case till mobilen, har haft min kanin riktigt länge nu. Vet dock inte riktigt vad jag vill ha så jakten fortsätter även om dessa från Topshop är riktigt snygga.

summerbag


Minns ni duken jag köpte second hand för någon vecka sedan? Den här. Nu har den i alla fall fått en liten make over, en duk till en clutch. Somrig och så jag. Så nu är det bara att vänta på lite värme så ska den få komma ut och luftas lite. Vad tycker ni om den?

My angel

 
Älskar pemmus nya tröja från Gina Tricot. Min lilla ängel. Är man tillräckligt snäll så kanske man får låna någon gång eller vad tror ni?

books

 
I mitten av januari läste jag ut Flickan från ingenstans av Justin Cronin och efter det har jag inte hafr något att läsa och kände att jag fick lite panik av att inte ha en bok. Klickade hem lite böcker från adlibris som jag väntade och väntade. Tre dagar kändes som en evighet men nu är de här och läser just nu fortsättningen av Flickan från ingenstans (The twelve). Älskade böcker!

Grötfrukost

 
Ny favorit frukost. Har bytt ut filmmjölken med russin och linfrön till fiberhavregrynsgröt med solrosfrön och linfrön toppat med mjölk, hemmagjord äppelmos och banan. Mums!

on instagram

Senaste från instagram
 
1. Älskar forfarande de här halsbandet / 2. Hur fin är inte den här kjolen från BikBok? / 3. Grötfrukost / 4. Älskar fjädrar och leker med nya appen; Instaeffect / 5. Sportigtröja från Gina / 6. Favorittröjan / 7. Soliglördag med vårkänslor / 8. Shopping på Ladurée / 9. Morgon smothie, mums!

Dots

 
det här är vad som fick följa med mig hem från Panduro igår. Pastel dots (strössel) som jag tänkte ha på min födelsedagstårta, det är ett tag kvar men det gäller att vara förbered! Och så glitter. Har en liten grej som jag vill testa så vi får se om det blir som jag vill.

Macarons

 
En runda på stan och jag kommer hem med en liten påse från Panduro och en påse från Laduree, vilket får bli kvällens snacks. Det blir ju inte så mycket bättre än så!

Donuts

 
Har alltid fått för mig att det är svårt att göra egna munkar, men när mamma fick idéen att testa så var jag inte sen på att hjälpa till och sås vårt var det ju faktiskt inte. Först som en bulldeg och sedan bara fylla eller göra håll. Det tar tid och en hel del väntan, men oj så gott.
 
Ingredienser:
2 tsk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1½ dl strösocker
1 nypa salt
150 g mjukt smör
2 ägg
12 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
Marsankräm
mjölk
 
Gör så här:
1.Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda med mjölken, värm tills mjölken är ljumen (ca 37°C)
2. Smula jästen i e bunke och lös upp den i degvätskan.
3. Rör ner strösocker, salt, tärnat smör och ägg, sedan lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig vetedeg.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45-60 minuter.
5.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda den lätt och dela upp den i 14 bitar.
6. Platta ut varje bit och lägg en klick av vaniljfyllningen i mitten. Nyp ihop kanterna och vänd bullen och forma den rund. Eller om du ska göra munkar med håll; rulla biten rund och stick ett funger igenom mitten och snurra den runt fingret så att du får ett ganska stort håll.
7. Jäs dem under bakduk i ca 45 minuter.
8. Värm upp oljan i en sjup, tjockbottnad kastrull. Oljan är tillräckligt varm när en ljus brödbit blir gyllene efter ca 1 minut (eller vid 180°C).
9. Lägg försiktigt ner ett par munkar i taget i den varma oljan och fritera dem tills de är gyllene (ca 1 minut per sida).
10. Lät munkarna rinna av några sekunder på hushållspapper och vänd dem sedan i strösocker medans de fortfarande är varma (detta för att sockret ska fastna).
 
Lycka till!

Mitt januari

 
Januari är slut och visst har första månaden gått riktigt fort? Ovan kan ni se lite bilder från mitt januari. Det har blivit en hel del bakning, pysslande och så självklar lite smycken.

Iro s/s 13

 
Hur underbar är inte Iro s/s 13? Älskar i princip allt och får mig att vilja gå runt i vitt, vitt och vitt.

Fredag 1 februari

 
Ny månad och så är det fredag, hur underbart är inte det? Andra månaden på året och det ger verkligen hopp om att snart är det vår (eller är det bara jag som är opptimistisk?). Tycker att januari i alla fall har gått relativt fort och har så mycket att se fram emot nu så tycker att tidne borde gå riktigt fort. Men nu tar vi tag i den här fredagen och sen helg. Hoppas att ni alla får en riktigt härlig fredag.

RSS 2.0