Chocolate blueberries

 
Gjort en favorit i repris, favorit snackset från förra året, chokladdoppade blåbär. Mums så gott det är. 

Street chic

Snygg inspiration från Gina Tricot

Sommarbullar

 
Bullar är ju bland det godaste som finns men vem orkar stå mitt i sommarn och baka bullar? Då är i alla fall de här det bästa tipset, bulle i långpanna. Det går snabbt att göra och så får man ett helt gäng med bullar på lite tid. 
 
Du behöver
150g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (50g)
1 dl socker
1/2 tsk salt
10-11dl vetemjöl
 
Fyllning
200g cream cheese
150g smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
 
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm tills det är fingervarmt.
2. Smula sönder jästen och lös upp den med mjölken och smöret.
3. Tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl. Ta i lite mjöl i taget så det inte blir för mycket.
4.Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ut degen direkt på plåten och tryck ut den ända ut i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
5. Under tiden degen jäser rör du ihop fyllningen!
6. När degen är färdigjäst gör du små hål med mjölad tumme, jämnt fördelat över degen. Fyll varje hål med fyllningen.
7. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
8. Grädda i ugn 15-20 minuter ca 200 grader tills färgen är fin. Stjälp upp kakan och skär i rutor. 

some days ago

Linne Zara, Kjol gammal från Gina tricot, Skärp Second hand, Väska systers, Armband Hipanema
 
Så här såg jag ut för några dagar sedan, helt glömt bort att lägga upp bilderna... 

henna

 Inspiration härifrån
 
Är så ruskigt sugen på henna tatuering på ena handen, har suttit på instagram och tittat bilder, googlat. Känns så somrigt och så väldigt jag på något sätt, kan nog ha att göra med mönstrena...

something new

 
Åh titta på den här, så fin. Syster visade mig den här väskan på Åhlens och jag blev blixtförälskad. Lite Balenciaga look alike. 

Snabb genomgång - last week

Startade förra veckan med att införskaffa en ny dator så att bloggen skulle kunna bli som vanligt igen och så blev der ju en riktigt cocos vecka förra veckan...
 
1. Min nya dator Mac Book Air / 2. Yoghurt med persika och cocosströssel / 3. Köpte mig cocosnötter... / 4...och gjorde mig cocosbitar, mums! / 5. Lagat massor av mat / 6. Nostalgigodis / 7. åh himmelriket, mina cocosisglassar <3 / 8. Macarons / 9. Blir inte mer sommar än Gyllene Tider!

Pure Love

 
 
Är helt inne på inredning och snygga små detaljer just nu. ROOM är favorit affären, men det är ju inte helt fel att klicka sig runt vid datorn och hitta inspiration. Senaste favorit sidan är Pure Love. Ja vad kan man säga mer än att det är pure love!
 

alsur café

 
Bästa tapasen och drinkarna intogs i en gränd. Är ni i Barcelona så måste ni besöka alsur café och i alla fall dricka någon av deras frukt mojito, åh så goda de va! Nu ska jag forsätta att njuta av solen ute på balkongen. Hoppas att ni har en riktigt härlig söndag. 

Gyllene Tider

 
Hade en helt underbar kväll igår, först vin på balkongen och sedan Tele2 arena och Gyllene Tider. Det blir ju inte
mer sommar än så och de var verkligen em grym kväll. Många gamla godingar till låtar och idag känner jag mig rätt trött i fötterna...

Finsk lakrids

 
Favorit godiset just nu? Finsk lakrids. Finns inget bättre och så blir man inte sådär äcklad som av lösviktsgodis. Nam, nam...

Benefit

 
Syster har introduserat mig för en ny mascara som jag fick testa av henne, Benefits they're real! Så i Barcelona köpte jag mig en på Sephora som desutom hade 20% på den. Så de dagar nu på sommaren som jag känner för att sminka mig åker den på, annars har jag ju hela hösten på mig att använda den. 

Coconut ice cream

 
Blev ju totalt förälskad i cocos isglassen i Barcelona och tänkte det där kan ju inte vara så svårt att göra. Det var det inte heller och såå gott! Älskar ni cocos så bara måste ni pröva. 
 
400g cocosmjölk (1 burk)
1 dl florsocker
 
Gör så här
Blanada ihop cocosmjölken och florsockret. Häll sedan upp i isglassformar eller plastmuggar. Ställ i frysen över natten. (Använder du plastmuggar låt stå i frysen i ca 1 timme och stick sedan ner glasspinnar, låt stå i frysen över natten). 

Dina färger var blå

 
sneak peak på shoppingen från Barcelona, som jag nämde tidigare blev det en del blått. Sugna på att se de på?

Pez

 
Lillasyster är hemma och det firas med myskväll... Med andra ord en hel del Pez, barndomsminnen...

H&M Autumn

 
 
Även fast jag inte vill att sommaren ska ta slut kan jag ändå inte låta bli att snegla på höstens mode och vad som komma skall. H&M ser riktigt lovande ut med sina boho kläder och massor av mönster, precis sånt som jag gillar! Kan inte mer än längta till det börjar komma in i butik eller vad säger ni?

Breakfastsmoothie

Frukostsmoothie
Aprikos, jordgubb, färsk kokosnöt + lite apelsinjuice. 

Wild Heart

 
Såg att Spell har släppt en ny lookbook. Som vanligt magiska bilder som man totalt förälskar sig i. 
 
 

Anklet

 
Hittade världens finaste fotlänk på Barcelonas flygplats när vi skulle flyga hem. Åh den är så mycket finare i verkligheten än på bilderna. 

Apricots

 
Som jag har saknat att äta de här små godingarna, men nu senast när jag handlade kunde jag inte låta bli att köpa med mig en ask med mini aprikoser. Har ätit dem i små mängder som i yoghurten eller i smoothie och det har fungerat bra, inget kli eller svulnad i halsen ännu, wiie! 

kitchen time

Min middag idag
 
Nu när man varit iväg på lite semester och bara är hemma och slappar runt så har köket åter igen blivit min favorit plats. Baka, fixa med mina kokosnötter, laga mat... Ja söker ni mig så hittar ni mig i köket, hihi. 

Barcelona - La Boqueria

 
Ett annat ställe och kanske min andra favoritplats i Barcelona som också kräver ett eget inlägg är La Boqueria. En rikrigt härlig matmarknad där vi svalkade oss med underbara fruktjuicer och isglass, cococglassen var helt gudomligt god så nu är det jag som letar recept på den perfekta cocosglassen. 

Coconut love

 
Det här kan vara bland det bästa som finns. Så gott att sitta och knappra på framför tv, ta med till stranden eller till frukost. 
 
Slå sönder de tre hållen på cocosnöten och höll ut mjölken.
Lägg sedan in i ugnen i 225°C i 20 minuter.
Ta ur och låt svalna lite, slå sönder skalet med en hamare och skär sedan upp cocosnöten i bitar.
Sen är det bara att mumsa i sig. 
 

Barcelona part 3 - Parc Güell

 
 
Ett ställe som kräver ett egen inlägg är Parc Güell, jag har aldrig svettats så mycket som jag gjorde där (olidligt varmt) men så värt det för den här platsen är så inspirerande. Mosaiken och mönstrena och jag vill fota och känna på allt. 

TOMS

 
Är så sugen på ett par till Toms. Det är dom skönaste och samtidigt snygga skorna jag har och jag går i mina exakt varje dag. det bästa är att jag som älskar skor gör även något bra när man köper ett par Toms, läs mer om deras One for One. Kanske bästa att slå till på ett par till, frågan är bara vilka? 

in my new dress

 
Så här såg jag ut en kväll i Barcelona i nyinköpt klänning från Zaras rea. Åh den är så fin och älskar hur den rör sig när man går eller när det blåser. Ska visa er mer vad jag shoppade, kan hinta sålänge att det är rätt mycket blått...
 

Barcelona part 2

 
Ett smidigt sätt när man inte har så många dagar på sig men vill uppleva så mycket som möjligt är att ta en turistbuss och hoppa av där man känner för och sedan hoppa på igen och det var precis vad vi gjorde vår första dag i Barcelona. Varmt som bara den men så skönt att hinna med allt turistande på en ända dag!

Jen's Pirate Bootyni

 
Innan dator kraschade så visade min syster mig en helt fantastisk webshop, nämligen Jen's Pirate Booty. Sparade ner en massa bilder som jag skulle visa er men så hände ju den där kraschen, men nu så. Måste ju bara visa er och klicker er in och titta för det finns verkligen så mycket fint. 

Barcelona part 1

 
Åh jag har så mycket som jag vill visar er från Barcelona. En stad som passar mig perfekt som blir grymt rastlös över tanken att ligga på en strand hela dagen. Här möter stranden storstan med allt den har att erbjuda. Underbara byggnader, husfasader, mark, palmer. Ja jag villa fota allt. Ovan kan ni se en blandning av bilder och kan lova att flera kommer!

Macbook air

 
 
Vet ni vad jag har gjort idag? Jo jag har varit och köpt mig en ny dator, so say hello to my new macbook air. Gillar den än då länge, även fast jag saknar min gamla bebis. Men visst är den fin?

Instagram - Barcelona

Utsikt från hotellrummet // La Sagrada Familia
Älskar alla mosaikmönster i Parc GÜell
Poolhäng // svalkar oss med yoghurtglass
Palmtrees <3 // Tar med mig Barcelona hem i en burk
Bästa glassen, cocos of course! // Candy crush
Kvällspromenad längst stranden // Love the Beach, Starbucks and my Toms!
För jag är brun om bena, precis som det ska va... // Älskar stranden, havet men ändå att ha staden så nära
 
Hemma igen efter 5 undrebara dagar i Barcelona. Så himla skönt att bara få kopla av och bara ha det sådär härligt med syster yster. Turistat, badat i poolen, havet, solat, läst, ätit gott, druckit gott, ätit för många winerbröd till frukost... Men nu är jag hemma igen och imorgon ska jag ta tag i det där datorproblemet så att det kan bli som vanligt igen här på bloggen.

downs and ups

Förra veckan vara det massor av ner och upp. Den här veckan hoppas jag på mera upp.
 
1. Min dator kraschade och det kändes som min värld gick under / 2. Tröstade mig med lemonad / 3. Lagade supergod middag med syster, pannerad kyckling / 4. Äntligen fredag och bara timmar till semester... / 5. som firades in med frisörbesök hos bästa syster... / 6. och drickar och middag på ThaiBoat / 7. Paket från Net-a-porter... / 8. Som innehöll finaste ringen <3 / 9. Söndag med Ben & Jerry och Million dollar listing
 
 
 
 
 
 
 
 

YSL

 
 
Say hello to my new love! Som jag har tittat och velat ha den här ringen, sen den först kom så har YSL arty ringen ståt högt på min önskelista och helst i denna blåafärg. Så när den kom på Net-a-porters rea tittade jag på den, väntade, tittade igen och så bestämmde jag mig för att köpa den. Om jag är nöjd? Japp!

det där med att packa

 
 
Packning är i full gång, det här kan vara bland det värsta jag vet. Vad sak få följa med och vad ska stanna hemma? Klänningar, shorts, bekvämma skor, snygga skor... Ja bäst att fortsätta för imorgon går planet till Barcelona!

Fun summer night

Topp Red Haute, Shorts gamla, Skor H&M, Jacka Zara.
 
Så här såg jag ut igår kväll och så får ni en lite närmare bild på hårfärgen också (dock lite mörkare på bilden än i verkligheten) som jag älskar.

Glass

 
Testade att göra en nyttigare och super snabb glass. Allt som behövs är Valios kvarg (kesella om du inte är laktosintolerant) och frysta hallon. Bara att mixa ihop (jag lät några små bitar vara kvar). Gott, men jag kan ju inte påstå att det var som att äta en riktigt god gräddig vaniljglass. Men det är verkligen ett perfekt sommar mellanmål.

Thai boat

 
Igår efter jobbat åkte jag till lillasyster på Nacka Klippet och slingade och klippte håret. Sen fixade vi till oss där och så vidare till Thai Boat för drinkar och middag för att fira in semestern. Riktig toppenkväll som avslutades med mer prat och kvällspromenad längst kajen. Så underbar start på semestern!

Made in Sweden

 
Är rätt så avundsjuk på mammas nya skor från Moheda, kanske borde man slå till på ett par svarta. De passar ju till allt, lagom vardagsklack och klassiska.

mitt äpple

 
Buhu min älskade dator har gått och dött, idag så bara vägrar den att starta, bara sådär, helt oväntat. Så nu kommer det väl att bli lite sisådär med bloggningen skulle jag tror. Just nu lånar jag systers dator och så får jag väl ta tag i det där med att skaffa en ny om nån vecka när jag har tid.

Pink rabarberlemonad

 
Fortsatte mitt lemonadspår och tesatde även att göra rabarberlemonad, god men vanlig lemonad och jordgubbslemonaden slår den här.
 
500gr Rabarber
2 citroner
2 liter vatten
1 1/2 dl socker
1 vaniljstång (för lite mer sting kan man byta ut vaniljstången mot ingefära).
 
Gör så här
1. Skär upp rabarberstjälkarna i 1cm tjocka slantar och lägg dem i en stor kastrull.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
3. Tillsätt vaniljfröna, stången, saften från de två pressade citronerna, sockret och vattnet.
4. Låt koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter eller tills rabarben är helt sönderkokt.
5. Låt svalna lite och sila sedan lemonaden genom en finmaskig sil. Ställ kallt och drick sedan med isbitar.

the July Catalog

 
Som vanligt underbara bilder från Free People och de här från deras the July Catalog är ju absolut inget undantag. Sista bilden är ju bara för fin, kan titta på en hur länge som helst, vackert!

Yesterday

 
Hade en helt underbar kväll igår, promenad upp till Fåfängan vidare upp på söder för tapas och sangria, massor av härligt prat och bara en sån där härlig sommarkväll.

Washed Ashore


Free People kan man alltid lite på för inspiration, bilderna är alltid magiska och fångar en och jag kan titta på dem igen och igen och igen...

L.O.G.G

 
Vet inte hur länge och hur många gånger jag tittat på det här linnet från H&M L.o.g.g. Men i helgen gjorde jag slag i saken och köpte det. 149kr var det ju helt klar värt och vet inte varför jag inte gjort slag i saken tidigare.

My week in photos

 
Lite så här såg förra veckan ut, en härlig sommarblandning och min vardag.
Men nu kör vi igång, sista veckan att jobba och sedan SEMESTER!
 
1. Systers fina klotter / 2. Inte långt kvar till Barcelona nu! / 3. Glittriga naglar - Birthday Cake / 4. Vackra blommor och morgontidning hos tandläkaren / 5. Sommarpresenter / 6. Läskande god jordgubbslemonad / 7. Bästa frukosten, blåbär och mjölk / 8. DIY / 9. Varma dagar består av sol och bad

Smultron

 
Jordgubbar är gott men smultronsmaken är oövervinnerlig. Det är nog den ultimmata sommarsmaken. Så dessa små ljuva ting tänkte jag njuta av, ett efter ett.

Sunday funday

 
Har än så länge haft en riktigt härlig söndag, cyklade iväg imorse och kom precis hem. Badat, läst i solen, njutit, cyklat, fotat och bara haft en dag helt för mig själv, så jäkla skönt för själen. Ikväll kommer syster, så då blir det myskväll med henne och sen väntar sista veckan jobb innan semester.

Breakfast - blueberrys

 
Världens bästa frukost, blåbär och mjölk.
 

DIY - Konservburkar

Du behöver:
Konservburkar
Hobby spray
Tidningar som underlag
 
Mitt senaste DIY projektet, kan vara något av de lättaste jag gjort. Superenkelt och resultatet blev ju riktigt bra, eller vad säger ni?
 

Mango, lemonad och svindlande höjder

 
Vilken underbar sommardag det är idag. Själv passar jag på att sitta ut i solen/skuggan och läsa och bara njuta. Driker lemonad och äter mango. Imorgon får det nog bli stranden.

Jordgubbslemonad

 
Igår kväll fick jag ett ryck och ställde mig och gjorde jordgubbslemonad, har länge velat prova då jag är stormförtjust i lemonad. Supergod blev den, verkligen läskande syrligt och somrig, lätt att göra också. Om ni skulle vilja testa hittar ni receptet nedanför.
 
 
Du behöver:
300 gr färska jordgubbar
8 dl vatten
1 dl socker (ta i mer om du känner att det är för surt)
Rivet skal från 2 citroner
Citronsaft från 4 citroner
 
Gör så här:
1. Koka upp vattnet, sockret och det rivna citronskalet, rör om tills sockret har smält. Låt svalna.
2. Rensa jordgubbarna och lägg dem i en mixer tillsammans med den pressade citronjuicen. Mixa ihop.
3. Sila jordgubbsmixet ner i en tillbringare.
4. Sila ner sockerlagen i tillbringaren och blanda runt.
5. Låt stå kallt och servera sedan med isbitar.

Cookies

 
Ungkarlar, kokostoppar, linfrökakor...  Ja ni kanske kan se vart jag har fått mitt bakintresse ifrån, för det här är inte jag som bakat utan mamma. Och det här med småkakor är hon ju så himla mycket bättre på än jag.

summer collection 2013

 
Ännu mer nagellack här i bloggen idag. Essies sommarlack har ju så underbara färger och hur söta är inte den här mini förpackningen. Tror nästan att jag måste måla om naglarna nu i helgen...

Birthday cake

 
Just nu är det party på mina naglar, kör på Lush lacquer - Birthday Cake.

Hårspänne

Före och efter
 
Ett gammal hårspänne fick bli lite mer jag med hjälp av lite turkost nagellack. Enkelt? Japp!

Mango July lookbook

 
Finns en del godbitar i Mangos nya lookbook för juli. Gillar speciellt den rutiga skjortan längst ner, har varit sugen på en rödrutig skjorta ett tag nu. Kanske hittar några fin godbitar när jag är i Barcelona.

Sugrör

 
Införskaffat mig söta små sugrör från Lagerhaus för endast 29kr (25st). Så fint och somrigt med pappersugrör i en glasburk med något svalkande och gott i.

Parnassèa

 
Just nu drömmer jag om den här väskan eller varför inte väskan och pånboken från LVs Parnassèa kollektion. Älskar verkligen enkelheten och med den stora loggan. Drömma kan man ju alltid, men ni dags för jobb. Bara 8 arbetsdagar kvar till semestern.

decisions, decisions

 
I slutet av förra veckan kom mitt Zara paket och mitt klick för deras rea. Sen dess har jag plockat upp skorna, tittat på dem, stoppat ner dem igen, tittat, stoppat ner. Ja ni förstår, jag kan helt enkelt inte bestämma mig om de känns rätt eller inte. Snygga? Ja, men helt rätt? Osäker.

mina favoriter

 
Håller på med något jätteroligt, men det tar sin lilla tid när man sitter (tiden bara rusar iväg). Har länge tänkt på att göra mig en egen receptbok med mina favorit recept och med mina bilder och nu är jag igång. Skissat upp på papper hur jag har tänkt lägga upp recepten, fixat med bilder, testar, skriver. Tror att den kommer att bli riktigt fin i alla fall.

Mitt Juni 2013

 
Mitt Juni

My week through my Iphone

Flädersaft och bad efter jobbet = sommar
 
Gulanaglar // Jag och mamma på Allsång på Skansen
 
Hemmagjord granolamums // sommarpresent, vi närmar oss semester!
 
Syrenkakor in the making // Bästa starten på morgonen, nybakta morgonfrallor
 
Strandhäng i nya strandklänningen // Armgodis
 
 
 
 

RSS 2.0