WaterAid

Älskar min strandklänning från H&M - WaterAid kollektion.
 
Igår spenderades dagen vid havet (läs Östersjön) vågor som slog in mot stranden, sand mellan tårna, några dopp och läsandes i solen. En helt underbar dag med andra ord.

Morgonfrallor

 
Igår morse hade jag förberett morgonfrallor, bara göra degen kvällen innan, ställa in i kylen och så baka ut de på morgonen. Super lätt och såå goda. Så jag tänkte att varför inte köra en favorit i repris, så nu ska jag starta ugnen och ställa in en plått med mina små morgonfrallor.
 
 
Du behöver
1/4 paket jäst (12g)
5 dl kallt vatten
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk socker
 
Gör så här
1. På kvällen: rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör tills allt har blandat sig (degen är rätt kladdig). Täck med en handduk och ställ in i kylen.
2. På morgonen: Sätt ugnen på 225°C. Stjälp försiktigt på degen på väl mjölat bakbord. Dela i 20 bitar med en degskrapa. Bearbeta degen så lite som möjligt. Lägg upp bitarna på bakpapper på en plåt och grädda i ugnen i 20-25 min.

Småkakor

Du behöver
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Syrensocker (+ syrensocker att rulla i).
1 msk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
120 g smör
 
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna i en skål. Är degen för torr, tillsätt lite mer smör, är degen för blöt, tillsätt lite mer mjöl.
2. Låt vila i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Dela degen i två rullar, rulla dessa i lite syrensocker och skär varje rulle i cirka 15 bitar. Lägg kakorna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 10-12 minuter.
 
Se recept här och på lavendelsocker här
 
Igår bakade jag kakor av syrensockret som jag och syster gjorde för ett tag sedan och så fick det även bli en sats lavendelkakor eftersom jag hade lavendelsocker kvar. Åh så gott det är med småkakor och det är vekligen inte ofta som jag bakar de.

Fashion against aids dress

 
Igår plockade jag fram en gammal goding ur garderoben, H&Ms fashion Agains Aids klänning från något år tillbaka, lika snygg då som nu. Eller vad säger ni?
 
 

Sincerely Delightful

 
Det här med etsy är ju livsfarligt, det går att hitta det mesta ofta till riktigt bra priser också. Senast klickade jag hem det här armbandet för en hundring, nöjd tjej.

Elderflower

 
Har ju helt glömt att blogga om flädersaften. I söndags när vi kom hem efter en härlig midsommarhelg så var jag och mamma ute och plockade fläderblommor. Så idag har flädersaften ståt i kylskåpet i 5 dagar (doftar underbart gott) och idag är det dags att tappa upp den på flaskor. Flädersaft är verkligen sommar och det bästa är att man kan plocka fram en flaska ur frysen mitt i vintern och minnas den underbara sommaren, värmen och doften. 
 
Du behöver
50-60 stora fläderblommor
2 kg socker
3,5 liter vatten
4 citroner
60 g citronsyra
 
Gör så här
1. Plocka fläderblommorna som växer långt i från trafikens avgaser. Klipp bort de gröna stjälkarna och se till att ingen ohyra följer med.
2. Tvätta citronerna, torka dem och skiva dem tunt.
3. Varva fläderblommorna, citronskivorna och sockret i en stor plasthink.
4. Koka upp vattnet och lös upp citronsyran i det kokande vattnet. Häll det sedan över blomorna och rör om väl. Lägg en handduk över och låt stå svalt i 4-5 dagar. Tänk på att röra om då och då.
5. Häll allt i en silduk och låt det självrinna i en eller två timmar.
6. Fyll saften i flaskor. Det går alldeles utmärkt att frysa in (tänk då på att inte fylla ända upp då saften utvidgar sig när den fryser).

Hoping one day you'll make a dream last

 
De här shortsen är nog favorit DIY projektet från förra året, de användes flitigt då och även redan i år. Favorti kombon är med det tunna linnet från Zara, vita conversen och så med massor av armband.
 

Westerna

Har länge varit sugen på de där perfeta bruna bootsen men de verkar svåra att hitta och helst av allt skulle jag ju vilja pröva dem först. Men nu har jag i alla fall hittat två par som jag gillar (i alla fall på bild) och som vanligt hittade jag även två par svarta som fick slinka med här på bloggen för att de är så fina. Är ni också sugna så hittar ni de här hos River Island.

Granola

 
Har länge gått och tänkt på att jag ska göra mig min egen granola. Går man i affärerna och tittar så innehåller alla de som ser goda och nyttiga ut nötter och det fungerar ju inte för mig som är nötallergisk. Så nu är det äntligen gjort, min alldeles egen granola. Mumsig som bara den och det bästa är att man kan ha i precis det man själv vill.
 
Det här är mitt recept men det går jätte bra att ändra och ta det man själv har hemma eller vad man själv tycker är gott. Torkadfrukt, nötter det är du själv som sätter gränserna. Supergott att servera din granola med färsk frukt och bär.
 
7 dl Fiberhavregryn
3 msk Rågkross
3 dl Pumpakärnor
2 dl Solrosfrön
 
0,5 dl Honung
0,5 dl Vatten
0,5 dl Solrosolja (eller majsolja)
 
1 dl Russin
2 dl Kokosflakes
 
1. Sätt ugnen på 175°C varmluft.
2. Blanda grynen, rågkross, pumpakärnor och solrosfrön.
3. Blanda ihop honungen, vattnet och oljan och ringla sedan över grynen. Blanda runt allt.
4. Rosa grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.
5. Ta ut grynen och låt svalna. När de har svalnat blanda i russinen och kokosflakesen.

Zara - reafavoriter

Det här är mina favoriter från Zaras rea. Brukar tycka om att vänta lite, gå runt i butiken när priserna har sänkts ytterligare och göra ett sånt där super härligt fynd. Men den här gången kunde jag inte hålla mig utan gjorde ett klick, för just det här hade jag hoppats skulle komma upp på rean. Vad får ni se när det dyker upp.

Sommartider Hej! Hej! sommartider...

 
Hade en helt underbar och helt inpulsiv kväll igår tillsammans med mamma. Direkt efter jobbet stack vi nämligen in till stan och mot Skansen och Sollids scenen för att se årets premiär av Allsång på Skansen. Och vilken härlig kväll det blev, sol, värme, Allsång på Skansen och Gyllene Tider, ja mer sommar blir det ju nästan inte. Fick rysningar av Zara Larson, Passanger är ju bara för bra, men inget slog ändå Gyllene Tider och speciellt inte efter sändning!

My taste of Africa

 
 
Det här är vad jag fick med mig från Taste of Africa butiken. Fanns så mycket fint och även fast det var en lite butik gick vi runt där länge och tittade, kände, tittade igen och tillslut så beslutade jag mig för salladsbestiken, skålen och ett armband + systers fina armband hon köpte (bilden längst ner).

Desert Island

 
Ibland finns det inga ord, It's Spell
 
 
 

A Midsummer Night's Dream

 
Så här såg jag ut på midsommararfton.
Långklänning från Vero Moda (köpt förra året) och så snäckhalsband.
 

Taste of Africa

 
På vägen hem igår så besökte vi en liten skatt långt in i skogen i Gävle, Hedesunda, Flaten trakten. En liten gårdsbutik - Taste of Africa. En liten butik men med enormt mycket fint att titta på och han som ägde butiken (en sydafrikan som flyttat till Sverige) var hur trevlig och rolig som helst vilket verkligen förhöjde vårt lilla stopp. Givetvis kom jag inte ut tomhänt...

Midsommarveckan

 
1. En av mina favoritplatser, älskar vatten / 2. Obligatoriska sommarlöppningen / 3. Love Passionad / 4. Ingen sommar utan jordgubbar / 5. Midsommarfirande / 6. Midsommarkläderna (närmare bilder kommer) / 7. Närbild / 8. Lördagens underbara men blåsiga utsikt / 9. Avslutade helgen med att fira mamma.
 
Den här veckan som var och kanske speciellt låånghelgen har känts sådär extra lyxigt lång. Kommer knappt ihåg vad som hände i början av veckan så då är det väl bra med Instagram där man kan gå tillbaka och titta.

Midsommarhelgen

 
Haft en riktigt härlig midsommarhelg med massor av mys med familjen. Midsommarlunch, jordgubbar, tårta, grillning, kortspel, fika, småkakor, promenad, bad. Ja en hel del härligt som ni kan se på bilderna.

Mama I Love You

 
Idag firar vi världens bästa mamma som fyller år. Mys hela dagen, presenter och så lite tårta. Stort grattis mamma! Jag älskar dig♥
 

strawberrys

 
Midsommar helg och ett måste är ju de svenska jordgubbarna. Varje år är de lika goda och jag sitter där och äter en och sedan en till bara för att få hitta den där helt perfekta med sådär häligt söt somrig smak och bara njuta.

Midsommar


my sister, my pemmus

 
Hur snygg är hon inte min lillasyster? Här rockar hon sin nya klänning från Mangos rea.

Olsen Sisters

 
Information om höstens alla samarbetena avlöser varandra just nu, senast lite fler bilder från MK och Ashley Olsen kollektion för Bik Bok. Gillar verkligen stilen och speciellt tröjan på sista bilden till höger. Känns som det kommer att bli ett lyckat sammarbete som jag gärna kikar närmare på.

Brodyr

 
Ännu ett reafynd från Bik Bok. Älskar verkligen brodyren och pärlorna längst ner, visst det gör den rätt tung, men vad gör det när den är så snygg! Passar både till jeansshortsen men även till de svarta jeansen till hösten med boots.
 

english elderflower

 
Om ni som jag älskar fläder så måste ni smaka den här. Lätt bubblig fläderdricka som svalkar varma dagar och så är den ekologisk vilket ger den extra plus. Perfekt dricka till midsommar.

Rekord och hjärtan till er

 
Igår fick jag en liten chok när jag tittade in på min lilla blogg, över 300 besökare och imorse så tittade jag och det blev ju över 500 besökare. Super roligt att så många tittat in och hoppas verkligen att några av er stannar kvar. Extra tack till alla ni gulliga som kommenterat, ni har verkligen gjort min dag både igår och idag. Kärlek till er ♥

Hello Sexy

 
Nu har jag hunnit testa min nya aniktsmask från Glam Glow några gånger och jag lovade ju att återkomma med vad jag tycker. Jag kan bara säga att jag älskar den, för mig fungerar den hur bra som helts. Ansiktet känns superlent, mina porer på näsan ser mindre ut och den är perfekt att punktbehandla med om det skulle ha dykt upp en blema. Visst är den dyr (449kr) men den är även väldigt dryg och jag kan tänka mig att köpa en ny när den här tar slut.
 

Förebygg alla dina hudproblem på en och samma gång med denna mask! GlamGlow Super Mud är super-masken som ger din hy den mest fantastiska behandling - från insidan och ut!

Super Mud kan användas över hela ansiktet eller enbart som punktbehandling, där du tycker att det behövs som mest. Den är kliniskt utvecklad av GlamGlows dermatologer för att förebygga alla problem som kan uppstå i huden.

Du kommer se och känna en märkbar skillnad, din hud blir ljusare med en frisk och härlig lyster. Super Mud ger en fantastisk ungdomligare, friskare, mjukare och jämnare hy utan irritationer, blemmor och porer. Den lugnar även irriterad hud vid utslag från rakhyvel och inåtväxta hårstrån.

 

Camilla Pihl

 
Emma visade mig de här fin fina armbanden som Camilla Pihl har designat för David Andersen (här). Kan inte mer än säga att jag typ vill ha alla!

Matthew Williamson - Lindex

 
Förra veckan var det Isabel Marant pour H&M och nu är det dags för Lindex att avslöja sitt sammarbete. Föra året var det Missoni vilket blev en hit. I år är det Matthew Williamson vilket jag tror kan bli riktigt bra det också. Älskar min tunika jag har från hans sammarbete med H&M för några år sen, så det ska bli spännande att få se lite mer.
 
Kollektionen kommer finnas i utvalda butiker och inline från 4:e oktober. 10% av all försäljning från kollektionen går oavkortat till forskning om bröstcancer.

evening sun

 
Ny tröja och nya short. Kunde inte motstå shortsen från Zara och därför fick de följa med hem. slank även in på Bik Bok och där var det fullt av 50% rea och vad hittar jag då om inte världens skönaste och sådär härligt enkelt snygg tröja i naturvit. Matchar perfekt tillsammans och med mina gröna Ray Bans som pricken över i:et.
 

Wet dreams


Som jag längtar till semestern nu och de här bilderna från Planet Blues senaste lookbook wet dreams får mig ju inte precis att längta mindre. Att bara ta dagarna som de kommer, njuta av värmen, solen, lyssna till vågorna som slår emot klipporna och stranden. Snart är vi där, bara några veckor jobb till.
 

Through my Iphone

1. Lush Laquer - neon light / 2. Sommaravslutning och jordgubbstårta på jobbet / 3. Första och kanske sista mjuklglassen för i år / 4. Barcelonaresa bokad! / 5. Fläder och citronsorbe mums! / 6. Armswag / 7. Snygga shorts från Zara / 8. Söndagsfrukost / 9. Syster yster genom hennes instagram


Renklämma

 
Gårdagens middag. Är verkligen inte sugen på något varmt när det supervarmt ute, så då passar jag på att äta kall mat. Igår blev det en typ av renklämma. Renröra, sallad, tunnbröd, salladsärtor och salladslök, mumsigt var det.

summer is in the air heaven is in your eyes

 
Invigde min "nya" kjol idag från H&M som har hängt och bara väntat på att få användas. Kan inte mer att säga än att den är helt underbar på, tror att det kommer bli en riktig sommarfavorit.
 
Kjol H&M, Blus Zara, Väska Indiska, Solisar Lindex, Skor Din Sko, Snäckarmbanden DIY, Fuck Cancer, Hästsko StyleBy och Svart armband DIY.
 

Fyra

Åh jag är så shoppingsugen att det bara kliar i fingrarna när jag sitter vida datorn. Igårkväll hittade jag de här fyra godbitarna från asos.
 
Kjol, Klänning, Tröja, Väska

Fläder och citron sorbe

 
Kan inte beskriva hur underbart läskande och svalkande den här glassen var som Emma bjöd på. Fläder och citronsorbe, sådär härligt syrlig så att de drar i munnen. Själv stod jag för de fina glassbägarna med sked som finns att köpa på Clas Ohlson för bara 29kr.
 
3 dl flädersaft (koncentrerad)
2 dl vatten
1 1/2 dl socker
2 msk glykossirap
2 gelatinblad
3 dl citronjuice (ca 4 citroner)
2 äggvitor
 
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter.
2. Koka flädersaften, vatten, sockret och glykossirapen.
3. Ta bort från värmen och lägg i gelatinbladen.
4. Pressa citronerna och blanda i.
5. Låt svalna och häll sedan i glassmaskinen.
6. Vispa äggvitorna hårt och häll i dem i glassmaskinen när glassen har börjat stelna.
7. Kör i glassmaskin tills den är lagom stel och sedan går det bra att frysa glassen i bunkar.
8. Ta fram och låt stå framme ca 5-10 minuter innan servering.
 
Det går säkert att göra utan glassmaskin, tänk då på att gå och rör någon gång i timmen när du ställt in glassen i frysen.

sommarpresent

 
Sommarpresent från barn och föräldrar. Tiden går ibland alldeles för fort och även fast jag längtar till semestern så kommer jag att sakna alla barnen.

Inte så lungt

 
Det blev en stressig morgon i morse vilket jag inte hade räknat med. Hade tänkt mig sovmogon, frukost medans jag spanar in H&Ms nyheter och bara ha sådär lugnt och skönt som man kan ha det på morgonen. Istället blir jag väckt at telefonen och det är bara att kasta sig på cykel till jobbet. Nu sitter jag i alla fall äntligen i soffan hemma med datorn i knät och tittar runt på bloggar och websidor. Inget speciellt kul på H&M, men istället fastnar jag för två blusar från Issue 1.3 hos Nelly...

feathers in my hair

 
Hur fint är det inte att piffa upp håret med lite fjädrar. Eller det kanske bara är jag som älskar fjädrar. Passar i alla fall perfekt till sommaren och så känner jag mig sådär härligt indianig.

rose macarons

 
I söndags skulle syster baka macarons och frågade om jag ville vara assistent och det kunde jag ju inte tacka nej till. Första gången vi bakade macarons var för något år sedan och de slutade ju inte så bra, eller de var inte så goda. Den här gången blev kanske inte själva macaronskalen så snygga med sprickor, men oj så goda de blev! De är verkligen som en bit av himlen. Rossmaken är nästan identisk med rosmacaronsen från Ladurée (mina favoriter).
 

...

de där skorna och de där jeansen, dregel på dem!

neon lights

 
Fick bli Neon light och jag kan bara säga att, Im in love!

Drömväggen

 
Hemma hos en vän, har hon inte drömväggen eller vad säger ni? Jag är i alla fall förälskad!

beaded skull

 
Okej om jag fick önska mig något vad som helst den här måndagen (vad det gäller inredning) så skulle det nog vara en sån här döskalle! De är ju helt grymt snygga och tänk att ha en stå i fönstret eller varför inte i bokhylland bland en massa skor, ååh...
 
Källa: Honestly WTF

Lush Lacquer

 
Kunde ju inte låta bli att beställa dessa helt fantastiska handgjorda lack från Lush Lacquer och med beslutångest så fick det bli två. Nu åker det orangea av och på med ett av dessa. Frågan är bara vilket?

min vecka - instagram

 
1. Favorit halsbandet just nu från H&M / 2. Bara lilla jag / 3. Bakat bröd på jobbet / 4. Sommarpresent / 5.
Svenska nationaldagen måste ju firas med kaka / 6. Varmt, varmt, varmt! / 7. Middag på balkongen med bästa syster / 8. Frukost på balkongen / 9. Fulaste macaronsen men åh så goda!
 

a lot of bracelets

 
Saknar New York så tröjan fick åka på idag och så massor av armband såklart.

Syrénsocker

 
Minns ni när man var lite och plockade syrénblommorna och sög ut deras nektar ur de små rören? Det är i alla fall något som jag fortfarnde inte kan låta bli att göra ibland när sommaren kommer och syrenen börjar dofta så där underbart gott. Och det här är just det, sommar och barndomsminnen, för det smakar exakt som när man sög nektaren från blommorna, syrensocker.
Superlätt att göra. Lägg först syrénblommorna på papper och låt ligga så att småkryp kan krypa ur.
Plocka loss syrenblommorna och varva dem med sockret i en glasburk. Låt sockret stå i några dagar och kom ihåg att skaka om burken då och då tills sockret har torkat. Sen är det bara att användas, bakning, toppa filen med, till vaniljglass...

Toffee & sea salt

 
Den här chokladen fick jag i veckan i en sommarpresent och det kan vara den godaste chokladen jag har ätit. Älskar ju mjölkchoklad och med toffeecrispen och den lite salta smaken så bara smälter en i munnen. Ont i magen (laktosintolerant) men absolut värt det! Så ikväll är det jag och chokladen, mums!

glasstrut

 
Jag passar på att njuta av det fina vädret så länge det varar och vad svalkar då inte bättre än en glass i värmen?

GlamGlow in the Rain

 
Unade mig två skönhetsprodukter igår efter en lååång dag på jobbet. Har länge velat testa ansiktsmasken GlamGlow efter att ha lästa mycket om den och det verkar verkligen vara en mirakel mask (lovar att skriva mer när jag testat den några gånger). Sen fick det även bli en mini av min favoritparfym - Cleans Rain (ni ser min mini jämfört med den stora på nedersta bilden). Perfekt att ha i väskan eller när man reser.

Toes and fingers

 
Nu när man har fått lite färg plockar jag fram favorit lacket från förra året, America Apparels Neon orangea lack. Just nu kör jag det både på tår och fingrar.

en sommardag och kväll

 
Så härligt det var att vara ledig igår, njöt av solen, läste, middag på balkongen, kvällspromenad och plockade syrenblommor. En sådär perfekt sommardag och kväll. Idag väntar dock jobb, stängning och allt. Hoppas att dagen går fort så att det är helg igen. På tal om sommar så skulle kjolen och tunikan ovan gärna få flytta in hos mig, kanske speciellt tunikan. Från Gina Tricot

skirt

 
Den här skönheten från H&M kunde jag helt enkelt inte motstå, är verkligen inne i en kjolperiod och så behöver jag lite mer mönster och färg.

6 juni - Sveriges nationaldag

 
Så skönt med en ledig dag så här mitt i veckan, det värsta är väl att jag ska jobba imorgon. Men, men idag är det ledigt och jag tänker njuta av solen och av min lilla sockerkaka som jag bakat för att fira nationaldagen lite. Så grattis Sverige på din dag och hoppas att ni andra också får en riktigt härlig dag!

Gult är inte fult

 
Som vanligt till sommaren faller jag lite extra för färgen gult. Gult är ju så nedrans snyggt när man fått lite färg och passar utmärkt till lite leopard också.
 
Gult armband America Eagle, Klocka Marc By Marc Jacobs, Leopardarmband/Tofs  H&M, Fuck Cancer Ung Cancer.

Lite klös

 
Leopard är verkligen en favorit som fungerar år efter år. Jag gillar det bäst på små detaljer, så som skor, armband, skärp, väska, ja ni fattar. Min leokärlek började nog förra året med mina loafers och sen dess har samlingen växt lite.
 
Ballerina Steve Madden, Loafers Din Sko, Armband/tofs H&M, Plånbok Ebay, Nyckelring Marc By Marc Jacobs.

detalj - accessoarer

 
Något som jag alltid fastnar för, överallt är detaljbilder på smycken och accessoarer. Älskar dessa från Chicy. Känner att jag måste sätta mig och pyssla lite snart.

Victoria's Secret

 
Favorit affären helt klar i New York är Victoria's Secret. Det går helt enkelt inte att komma ut tomhänt därifrån och jag skulle verkligen kunna bli fattig och använda upp alla mina pengar där. Underkläder, dofter, bikinis, ja allt möjligt som bara ger ha begär.

Löpning, favoriter och så lite annat

 
1. Favortiarmbandet från Hipanema / 2. Forskning - Rom / 3. På med löparskorna... / 4. ...och det gick ju riktigt bra, Vårruset 2013 / 5. Enorm chokladask för det bra jobbet man gör / 6. Lördagslöpning / 7. Snyggaste Conversen, synd bara att de inte är mina / 8. Söndasfrukost / 9. Drömväggen.

leave the world behind you

 
Gårdagens små detaljer. Körde på långklänning som kjol och så en tröja över. Snyggt och bekvämt.
 
Halsband H&M, Ring Forever 21, Kjol (klänning) Forever 21, Tröja Bik Bok.

There is no better friend than a sister and there is no better sister than you

 
Jag har världens underbaraste syster, hon finns inte bara där när jag behöver henne, hon får mig alltid att skratta, le och tänka på annat när jag behöver. Och nu senast fick jag det här helt perfekta och underbara halsbandet av henne. Det kommer från H&M och är verkligen jag. Love you ♥

med glass

 
Fanns lite Oreobarskaka kvar så testade att värma upp den så att den blev lite varm och la en kula glass på och gud så gott det var med glass till. Ni måste verkligen testa att baka den här kakan! Hitta receptet här

1 Juni

 
Vad fort tiden går, första juni idag och vi är inne i första sommarmånaden (som givetvis ska inledas med regn, suck!). Äh det är bara att göra det bästa av dagen ändå, det är ju trotts allt helg och än har ju inte regnet börjat droppa. Tog en liten morgonpromenad och det doftar verkligen syren överallt, älskar syrenens blommor och dess doft. Sen ikväll väntar middag med ett gäng underbara tjejer.

RSS 2.0