Corn

 
Lagom till helgen då grillarna brukar åka fram måste jag tipsa om de här majskolvarna som jag och syster grillade förra helgen. Supergott!
 
Du behöver
Majskolvar
Cream Cheese
Chilipulver
Finriven parmensan
Flingsalt
Citron
 
Gör så här
1. Grilla majskolvarna och de halva citronerna.
2. Bred på Cream Cheesen, strö på parmensanen, chilipulver och sist flingsaltet.
3. Pressa citron över majsen när du äter.
Ät dirket och njut! Mums
 

Mitt maj 2013

 
Maj och slutet av april kan vara det bästa på hela året och det säger jag redan nu, men det finns nog inte mycket som slår New York och varma dagar i världens underbaraste stad!

Like it, love it

 
Okej imorse när jag var inne på H&Ms hemsida låg inte de här bilderna uppe. INSPIRATION!

AE - America Eagle

 
Mer shopping från New York och de här shortsen är så himla sköna och sådär härligt festivalsnygga. Känns som jag kommer att bo i den under alla varma sommardagar.

torsdag morgon

 
Så skönt med torsdag, sovmorgon idag och jag vaknar innan klockan ringer (det tycker jag alltid är skönt) och sen för att nu är det bara idag och imorgon kvar och sen är det äntligen helg! Så vad gör jag när jag vaknar tidigare än vad jag ska? Jo spannar in H&Ms nyheter, hittar två tröjor som jag gillar (högst upp) och njuter av att solen lyser.

Vårruset

 
Igår sprang jag Vårruset för första gången och det gick faktiskt över förväntat grymt bra, så nu är jag nöjd över mig själv och min prestation. Sen lite extra stolt då jag trots lite öma ben släpade iväg mig på ett core pass. Nu förtjänar bena vila och jag ska slänga mig i sängen framför tv. Hoppas att ni har en härlig onsdagskväll!

Den där kjolen

 
Jag tror att jag har fått tillbaka min fasination för kjolar igen. Har ju haft en lååång period av bara byxor och shorts. Men efter att jag hittade den här kjolen på American Eagle på Woodbury outlet så var det som att det där med byxor släppte. Så den här sommaren blir nog full av både kjolar och klänningar.

Så mycket fint

 
I lördags när jag var i stan så var jag duktig, igen shopping utan bara klämande och tittandes gick jag mellan butikerna. Favoriterna? Zara när det kommer till kläder, de är verkligen farliga nu. Och Room när det kommer till inredning, ville typ ha allt där inne.

Scarfs

 
Två nya scarfar fick också följa med mig hem från New York. Den första i lite neon oranget från en försäljare på gatan för endast 5 dollar och så den andra blåa från Forever21.

My instagram, My week

 
Förra veckans skörd av Instagram bilder
 
1. Sötsuget håller i sig, den här veckan ska jag försöka bättra mig! / 2. Armgodis och nya jackan / 3. Fått helt underbara blommor / 4. Plockat in blommor / 5. Ny metro mode i sängen = vardagslyx / 6. Mer godis för ögonen / 7. Varmt och skönt i lördags inne i stan / 8. Älskar dig mamma / 9. Avslutade helgen med skön PW i regnet.

Liljekonvalj

 
Varje år lagom till mors dag kommer de, liljekonvaljerna. Mammas absoluta favorit blomma, så varje år vid ungefär den här tiden plockas det en bukett till världens bästa mamma på morsdag ♥

Boho details

 
Gårdagens detaljer. Fint väder och bara ben och så lite boho detaljer på det, ja igår kändes det verkligen som sommar. Plockade fram gamla favoriter i garderoben och så nya favorit armbandet.
 
Armband Hipanema, Väska H&M, Halsband H&M, Tunika Vila.

Oreo bars

 
Brukar spara ner massor av recept som jag hittar och som jag tänker att jag ska pröva. En del har legat på datorn ett bra tag och som jag helt glömt bort, men när jag blir sugen på att baka något nytt så är det till den mappen jag går. Den här gången blev det dessa ljuvliga små bakverk.
 
Du behöver
16 stycken Oreos
100g margarin eller smör
200g mörk choklad
200g mjölkchoklad
1 burk kondencerad mjölk
10 stycken Oreos
100g vitchoklad
(totalt behövs lite mindre än 2 paket Oreos)
 
Gör så här
1. Förbered en ungssäker form, 30x22 cm och klä den i aluminiumfolie (den glansiga sidan upp). Smörj sedan foliet med margarin/smör.
2. Krossa 16 stycken Oreos tills de är smulor och små bitar. Smält margarinet/smöret och blanda ihop med Oreosarna.
3. Lägg kaksmeten i formen och tryck ut den över hela botten till du har ett jämy lager.
4. Förbered ett vattenbad. I bunken ovanför vattenbadet häller du i den kondecerade mjölken, mjölkchokladen och 100g av den mörka chokladen. Värm upp det på svagvärmer ända tills allt har smält samman.
5. Häll på blandningen på kakbotten.
6. Hacka de 10 Oreosarna grovt och strö över i formen.
7. Hacka resterande 100g av den mörka chokladen och strö över den.
8. Låt grädda i mitten av ugnen i 25-30 min i 160g. Kakan ska ha stannat och kan röra sig lite i mitten.
9. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
10. Smält den vita chokladen och rippla den sedan över den svalnade kakan. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i bitar.
11. Förvaras i kylskåpet, men serveras rumstempurerad.
 

Små söta ting

 
Igår kom moster upp på besök och med sig hade hon två presenter till mig i efterskott. Blev jätteglad för det var verkligen jag och så himla fint. Lägg även märke till formen på chokladprallinerna, hihi.

Mjukisar


 
Ett måste när jag är på Victoria's Secret är nya myskläder. Sköna och snygga på en och samma gång och det tackar jag för. Från New York fick ett par ljusrosa mjukisshort, ljusgråa mjukisbyxor och en ny tjocktröja följa med hem. Så nu vet ni vad jag mysier runt i.

Grape

 
Jag älskar verkligen frukost och det är det bästa på hela dagen om ni frågar mig. Bästa när man har lite extra tid och göra em lite extra lyxigfrukost. Gillar att hitta nya favoriter och färskpressad grapefruktjuice är en av dem. 

Leotofs

 
Tofsar som armband, ja varför inte när de är så här fint leomönstrat. Tack för tipset Shopping and fashion. Kommer från H&M och kostar 29kr för 4 stycken.

Billabong

 
En fin liten sak som både går att ha som lite väska eller neccessär i väskan. Så mycket jag att jag inte kunde låta den hänga kvar där på Billabong på Broadway.

itsy bitsy teenie weenie

 
Ja på Victoria's secret kan man verkligen bli fattig. Jag villa typ ha allt! Men efter mycket prövande, velande, rådfrågande av syster så bleslöt jag mig i alla fall för att de här två skönheterna till bikinis skulle få följa med mig hem till Sverige. Supernöjd är jag och jag har nog aldrig haft så sköna och snygga bikinitrosor som de här. Perfektion!

Riviera chic

 
Gillar de här bilderna från Gina Tricot och märker att jag drar mycket åt blått just nu. Skulle inte tacka nej till någpt av plaggen ovan, sådär enkla men ändå lite finare med små detaljer som gör de.

Små blommor

 
Den här veckan och förra känns verkligen, ja vet inte ens vad jag ska säga... Så plockade i alla fall in lite blommor för att pigga upp.

TH

 
När vi var i New York tillbringade vi en heldag på Woodburry och där blev det en hel del shopping. Men när vi gick in i Tommy Hilfiger tänkte jag åh va bra här kommer det i alla fall inte bli någon shopping. Men tji fick jag för vad fann jag där om inte en helt underbart gul lite väsk/plånbok med plats för mobilen och så en lite somrigväska. Nöjd? OJA!

Pumpafrön

 
Pumpafrön har verkligen blivit en favorit till yoghurten eller filen på morgonen. Godast är det tillsammans med färska bär eller frukt. Sen tycker jag att det är ett bra allternativ till oss nötallergiska då de är lite nötiga i smaken (vad jag minns).

ESC Rulltårta

 
Receptet önskades på min ESC rulltårta så här kommer de och självklar kan man byta ut bananen mot andra bär om man vill.
Du behöver
3 Ägg
1 1/2 dl Socker
3/4 dl Potatismjöl
2 msk Kakao
1 tsk Bakpulver
 
Fyllning och garnering
2 dubbel daim
ca 4 dl vispgrädde
2 bananer
 
Gör så här
1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
2. Blanda de övriga ingredienserna och sikta ner i ägg smeten.
3. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i ugnen i ca 5 minuter och låt sedan svalna.
5. Bred på grädde över hela och skiva banan i tunna skivor och lägg i. Rulla ihop.
6. Garnera med grädde och krossad daim.
 

Unicef

 
Fick den här fina sprutan av mamma, jag gillar verkligen inte sprutor men den här känns ju bara bra.

Med UNICEF-nålen köper du 36 doser poliovaccin, som skyddar 12 barn mot en dödliga sjukdomen. Vi ser till att vaccinet når de barn som behöver det mest.

Love free people

 
Free People kan man alltid lita på när det gäller inspiration. Jag kan sitta i timmar och titta igenom hela sidan, spara ner bilder till min inspirationsmapp. Åh vad det finns mycket fint!

Min vecka

Veckans skörd av instagram bilder
 
1. Fint halsband från H&M / 2. Dags att komma igång med löpningen på riktigt / 3. Ännu ett fint halsband från H&M / 4. Fredgasfika med bästa mamma / 5. Åh den här jackan från Zara... / 6.  ...och den här kimonon / 7. Älskar frukost / 8. Ja jackan fick följa med hem / 9. Underbar konst i Gallerian, One Day

Eurovision favorit

 
Varje år när det är den stora Eurovision finalen så är denna rulltårta en självklarhet. Har ätit den i flera års tid sedan jag var liten och finns den inte där vid finalen så blir det lixom inte på riktigt. God som bara den är den.

Tapas

 
Blev tapas till middag idag efter hockeyn. Smaskigt var det och det bästa är att man kan sitta och små plocka och äta länge. Nu laddar vi om för Eurovision, ska ni se?

Bik Bok, shoppingsug och Coachella

 
Hur kan man vara shoppingsugen efter att ha tillbringat 9 dagar i New York där det ända som stod på schemat var shopping, mat och koppla av? Ja Shoppingsugen är jag ändå och inspireras av Bik Bok och Coachella. För om det är någon affär som har mycket snyggt i kategorin hippi, festival så är det just Bik Bok.

Saturday Breakfast

 
Startar upp den här dimmiga lördagen med en lyxfrukost framför nyhetsmorgon. Turkisk yoghurt med mango, banan och pumpafrön, appelsinjuice och surdegsbröd. Åh jag älskar verkligen frukosten och morgonstunden man får när man sitter och äter.

Grönt är skönt

 
Jag verkligen älskar mina nya Ray Ban med grönt spegelglass, så var bara tvungen att lägga upp de här bilderna hur de ser ut på. Åh de är så snygga!

fredagsmys

 
Fredag och jag slutar tidigt. Ska umgås med min älskade mor efter jobbet, bara umgås och mysa. En riktigt härlig start på helgen helt enkelt.

Tiger

 
Favoriten bland H&Ms nyheter och som jag blir riktigt sugen på är den här Kenzo inspirerade collegetröjan. Åh så fin att mysa runt i nu eller sena sommarkvällar med shorts till. Eller varför inte i höst? Ja den passar ju året runt.

Beautiful dreamer

 
Från olika lookbooks kan man verkligen få riktigt underbar inspiration. Senast kommer denna inspiration från shopbop och deras lookbook Beautiful dreamer. Åh så underbara bilder

Orgasm

En närmare bild på mitt nya rouge (Nars- Orgasm) önskades så här kommer det. Syns inte så bra när jag har det på mig på bilden, men det är verkligen så fint. Lite, lite skimmer som gör det extra fint nu när man fått lite färg.

Central Park love

 
Topp Forever 21, Byxor Gina Tricot, Nike

N.Y.C

 
På en liten marknad längst Broadway hittade vi de här helt underbara mobilskalen från Studio Manhattan Art+Design. Fanns hur många fina som helst och jag hade säkert kunna köpt hur många som helst, men jag lyckades begränsa mig till ett. Syster köpte också ett (de nedersta). Visst är de snygga?

jewelry love

 
På Bloomingdale's hittade jag två saker som jag velat ha länge. Dogeared Wishbone halsbandet och kanske min favorit shopping från hela resan, Hipanema armbandet! Är så himla kär i det, love, love, love it! Kommer sitta runt min handled hela sommaren.

Mango Romantic Essence


Älskar Mangos senaste lookbook, ljust, somrigt och lite boho. Hoppas verkligen att vi får en lång och varm sommar.

Yoghurtglass

 
I helgen lånade jag och Emma en glassmaskin och testade att göra egen yoghurtglass. Eftersom vi inte hittade något speciellt recept som vi gillade så bestämmde vi oss bara för att testa oss fram och kanske var det tur för det blev så himla gott!
 
5 dl naturell yoghurt (låt yoghurten stå och rinna av i ett kaffefilter i några timmar).
1 dl florsocker
lite vaniljsocker (efter smak)
Toppa glassen med det du känner för, jag tog mango, jordgubbar och kokos.
 
Låt den stå i glassmaskinen i ca 20 minuter eller tills glassen känns bra i konsistensen (kan variera beroende på glassmaskin).

the sun keeps shining on me

För det mesta gick jag runt i mina nya springskor från Nike. SÅ bekväma att gå i när man går så mycket som vi gjorde. Åh vad jag längtar tillbaka.
 
Linne från Forever21, Nike skor, Solisar Ray Ban och Svarta byxor Gina Tricot

Lush Lacquer

 
Hittade de här nagllacken av en slump och blev helt förälskad. De är från Lush Lacquer och är handgjorda. Riktigt grymma lack som jag inte skulle tacka nej till. Finns att klicka hem på etsy här
 

Instaweek - back to reality

 
New York bilderna har hoppat längre ner och istället har instagram fyllt på med vad mina dagar här i Sverige har varit fyllda med sen jag kom hem.
 
1. Små söta halsband runt halsen / 2. Gott med grillat, det här har jag saknat! / 3. Något som jag saknat? Ica Maxi! Älskar att spatsera runt i mataffärer, klämma, lukta, köpa hem nya produkter / 4. Hemma igen och då måste man såklart baka / 5. Kungsträdgården, det är här alla stockholmare samlas så fort körsbärsblommen slår ut / 6. Nyttiga Brownies / 7. Slussen som utsikt och sommarkvällsvärme / 8. Älskade små macarons / 9. Hemmagjord yoghurtglass, mums!

Styleby - New York

 
Ligger i sängen och blädrar i Styleby samtidigt som jag drömmer mig tillbaka till New York. Vet att jag nyss kom hem, men ni som varit där förstår. Det går inte annat än att älska den staden.

Macarons och Hockey VM

 
Imorse vad jag i stan med syster och handlade macarons, har varit så himla sugen! Så nu sitter vi i soffan, äter macarons och tittar på hockey VM.

Twix

 
Mitt senaste beroende? Twix. Tackar syster yster för det och njuter av mitt storpack som jag fyndade på Ica Maxi för bara 20kr. Mums!

Nyttiga Brownies

 
Igår när man var lite ledig passade jag på att baka. Vad jag har saknat det! Den här gången testade jag något helt nytt som jag velat testa länge, nyttiga brownies. Ingen ugn, bara mixer och så slickepott, enkelt och ruskigt gott.
Du behöver
1 dl pumpafrön (eller nötter)
1 dl urkärnade dadlar
1/2 dl kakao
1/2 - 1 dl mjölk
 
Frosting
1 avokado
3 msk honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao

Gör så här
1. Mixa pumpafröna (nötterna).
2. Tillsätt dadlarna, kakaon och häll ner mjölken succesivt och mixa tills du får en fin smet.
3. Fördela smeten i en form och ställ in i kylen medan du gör frostingen.
4. Mixa avokado, honung, kokosolja och kakao till en slät smet.
5. Lägg frostingen över "nötlagret" och ställ in i frysen ett litet tag tills det går att skära kakan i bitar.


and it was all Yellow

Tänkte passa på att visa upp vad jag har haft på mig i New York och samtidigt slå ihop det med vad jag köpt. Perfekt när man reser och fotar mycket, då slipper man fota sen efter hihi.
 
Här har jag i alla fall på mig en gul ny top (som egentligen är en klänning) från Forever 21, gultarmband från American Eagle och grönt från Loft och så ballerinorna som ni såg här

Långklänning

 
Den här klänningen från H&M tittade jag på i New York och blev helt förälskad. Köpte den aldig och ångrar det nu. Funderade lite på hur jag skulle göra med den då det är en strandklänning och jag vill gärna kunna ha den till vardags med. Tror att det inte är allt för svårt att sy en underklänning till den, så vem vet kanske kan bli ett köp. Det är ju tur att vi har H&M här hemma.

Ledig

 
Hur skönt är det inte att börja första veckan efter ledighet med att arbeta tre dagar och sedan vara ledig en? Jag ska njuta som bara den idag. Hoppas att solen värmer på lite mer så man kan sitta ute och mysa. Vad har ni för et idag?





 

lite smått och gott

 
Lite små saker från min shopping.

Shoe love

 
Blev en del skor på resan, närmare bestämt 6 par. Nya löpskor från Nike (som jag använda varje dag att promener i, så sköna!), Ballerinor från J Crew, Toms, Två par låga Converse och Leoballerinor från Steve Madden.

The City

City inspiration
 
Det finns så mycket att se och inspireras av och jag kan ju bli inspirerad av lite vad som helst. Syster yster undrade vad jag höll på med när jag stod och fotade gatbrunnar! Men visst är de fina?

Food heaven

1. The Standard Grill - Min födelsedagsmiddag (i efterskott) bjöder syster på, på The Standard Grill. Superfin och mysig resturang. Hamburgaren var inte den bästa jag ätit, men pommesen var helt perfekta. Men något ni absolut måste äta är efterrätten - The Deal Closer. Hjälp så god! 848 Washington (Under the Highline), Meatpacking District
 
2. De Gennaro - Sugna på pasta så begav vi oss till Little Italy och slank in på en resturang som såg riktigt mysig ut. Fick ett bord ute på gatan och suktades av doften från de andras mat. Och själva maten? Ja bättre tur kunde vi ju inte ha. Härlig personal och urgod mat! 129 Mulberry St, Little Italy.
 
3. Delicatessen - Ja här blev det ju lite fel vid beställningen så själva känslan försvann ju när vi var tvugna att äta själva då min mat kom in senare. Men Chesseburger spring rolls:en var grymt goda och hamburgarna var riktigt saftiga. 54 Prince St
 
4. Pastis - Efter en hel del hamburgare var det ändå gott med en riktig köttbit (medium rar), egengjord bearnesesås och pommes. Mysig stämning och bra servise. 9 9th Ave, Meatpacking District
 
6. The Corner - Bästa majskolvarna som ger mer smak. Desutom massor av andra små rätter när du känner för något lätt och enkelt men ändå himelskt gott. 14 Kenmare St.
 
 
7. Shack Shake - Godaste hamburgarna som jag någonsin ätit. Ja gillar du hamburgare så måste du gå hit. Ofta rätt långa köer, men absolut värt det. Beställ deras Shack Burger, Chesse fries och deras lemonad, mums! Madison square park
 
6. La pain de quotidien - Underbart god frukost för den absolut bästa starten på dagen. Synd bara för mig som är nötallergisk att de inte har någon musli utan nötter i. Finns på flera ställen på Manhattan, 40 W 40th St. 52 9th Avenue (Meatpacking District).
 
7. Baked by Melissa - mumsiga mini, mini cupcakes. Godast? Red Velvet.
 
8. Pinkberry - Fräsh och lätt äten glass som snabbt slinker ner. Det bästa att man kan välja sin topping helt efter tycke och smak för dagen.
 
9. Yogo - Dessa rosa små bussar finns lite överallt. Hittar du inget Pinkberry i närheten men är sugen på att svalka dig med en glass så är dessa ett bra allternativ.
 
10. Starbucks - en annan given favorit är ju så klart Starbucks. Älskar deras yoghurt (parafit) med blåbär och jordgubbar.
 

Brooklyn Botanic Garden

 
Ett ställe som jag måste tipsa er om om ni är i New York på våren, när träden blommar är Brooklyn Botanic Garden. Vi åkte ditt på morgonen tills när de öppnade kl.10 och gick runt och tittade, luktade och bara njöt. Körsbärsblom i massor, magnolia, tulpaner, äppelblom, syren. Ja, doften och känslan var nog det bästa av allt. 

Ray Ban Aviators green mirror

 
Ja ni som följer mig på Instagram har redan sett de här, men för er andra som kommer de nu. Hade bestämt mig för att köpa ett par Ray Ban Aviator med spegelglas, men isätllet blev jag förälskad i de med grönt spegelglas efter att ha sett de på en tjej när vi vandrade runt. Letade verkligen överallt, varenda varuhus, Sunglashut och så vidare. Tillslut gav jag upp, men dagen innan vi skulle åka hem gick vi förbi en Sunglashut och i ögonvrån såg både jag och syster något grönt så vi skyndade in och där var de, sista paret. Så himla nöjd!

Instagram - New York

 
Varför inte börja med lite instagram bilder från New York resan? Älskar dem allihop på olika sätt och vad man saknar det nu när man tittar tillbaka.

Home


 
Landade kl 6.50 i morse (svensk tid) trött som bara den, då jag de senaste dagarna sovit eller gått och lagt mig vid den här tiden (klockan var ju bara 00.50 i New York). Som tur är har man världens bästa familj som hämtade upp oss på Arlanda. Skönt att vara hemma, fast jag längtar ändå tillbaka. Sitter och tittar igenom alla bilder och vill visa er så mycket, lovar att försöka begränsa mig, men vad vill ni se?
 
Har verkligen haft världens bästa resa, vår/sommarvärme, grönt och träden i blom, shopping, mat, promenarande. Måste tacka världens bästa syster som delade allt det här med mig♥

Mitt april 2013

 
April är slut och jag befinner mig i New York några dagar till. April har helt enkelt avslutats på bästa sätt. Men inte bara New York har förgyllt min månad utan även min födelsedag, middag, pyssel, blommor och massor av go fika!

RSS 2.0