Ikeabesök

 
 
Igår kväll blev det ett efterlängtat Ikea besök, fick med mig hem en hel del hem som en hallampa, köksbord, extra bestiklådor, ljus, en pall och lite annat bra att ha. 

Pepparkakor

 
Stora pepparkaksbakardagen är här, eller i alla fall första pepparkaksbaket. Har en hel del deg kvar så det lär bli några omgångar till. Men åh så gott det är med hembakta små pepparkakor!

Sarenza x Stylejunkie

Åh hur snygga är inte de här läkerbitarna som Stylejunkie (Laura Lawaetz) har designat för Sarenza? Helt underbara om ni frågar mig och skulle inte tacka nej till ett par. Lika sugna som jag så hittar ni dem här

River Island

 
Hur snygg är inte den här jacka. Verkligen kärlek vid första ögonkastet. 

gold and marble part3

1. Du behöver: En brädbit i valfri tjocklek, rundstav, guldspray, marmorplast, skruv, borrmaskin, borr i samma tjocklek som rundstaven. 
2. Såga till brädbiten och märk sedan ut mitten där du ska borra. Borra ett litet hål rakt igenom i mitten av brädan. 
3. Borra sedan ett håll en bit ned för rundstaven. Sätt ditt rundstaven och skruva i en skruv från undersidan så rundstaven sitter fast. 
4. Spraya rundstaven med guldfärgen och låt torka. 
5. Mät ut marmorplasten, ruta av rundstaven i mitten och klipp ut hållet. Ta av baksidan av plasten och trä den sedan över rundstaven. Vik runt kanterna och fäst på undersidan. 
 
 
En liten guide hur jag gjorde min hushållspappershållare.

Spell SS14

 
Ser vaerkligen fram emot julen i år, julbak, pynta, julmys... Men när man ser de här bilderna från Spell SS 14 så blir man ju grymt sugen på sommar och värme. 

3 Details

 
Mobilen har fått nya kläder och trivs superbra i sin nya kostym av marmor. 

My christmas wishes

Glasboxes, Vinglas, Naked2,  Leather pouf, Tränningsbyxor (Gina Tricot), Nike, Peplum leather top, Blow a wish, Bruka Design, Hay filt
 

Pepparkaksdeg

Pepparkaksdegen sattes igår kväll, nu är det bara vänta några dagar och på fredag blir det stor pepparkaksbakardag!
 
 

Gold and Marble part2

 
Ja det här är vad de blev av brädbiten, rundstaven, guldsprayen och marmorplasten. Hushållspappershållare är ju så nedrans tråkigt annars men något som är nödvändigt i köket, så bestämmde mig för att göra en egen lite roligare. Blev supernöjd med resultatet och det var lätt att göra också. Kommer upp en liten guide hur jag gjorde den. 

Foodtime

 
 
 Ibland byter jag ut modetidningar mot mattidningar, senast jag handlade plockade jag med mig de här från ICA. Åh så sugen man blir på att laga massor av mat och börja göra julgodis. 

through my iPhone

 
1. Lakrits chokladbollar / 2. Huvudvärmare / 3. Fina skålar från Åhlens / 4. Dermalogica favorit / 5. Beroendeframkallande / 6. Kryper upp i soffan med senaste Elle / 7. ... / 8. Saffransbiscotti / 9. Ljusparty och doftar på ljus

One week to go

 
En vacka kvar till första advent och jag har börjat köpa hem lite grejer till min adventsljusstake, bara ljusen kvar nu. Så himla roligt att pyssla ihop och bestämma hur man vill ha den.  

Saffransbiscotti

  
Körde igång lite, lite i förtid med julbaket, eller rättare sagt mitt i natten. För vem kan hålla sig med all julinspiration överallt och lussebullar i affärena? För mig blev de en burk med saffransbiscotti (utan mandel), gotti gott!
Du behöver
100g smör
1g Saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
råsocker 
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. 
2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll sedan över i en bunke och rör ner äggen. 
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt, strö sedan över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca. 25 min. Ta sedan ut dem och sänk temperaturen till 125°C.
6. Skär längderna i 1 centimeter tjcoka skivor och lägg dem på plåten. 
7. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca, 10 minuter. 
8. Stäng av ugnen men låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten. 

Grey

 
Lite nya basplagg i favoritfärgen grått har fått flytta in och sen kunde jag ju inte låta bli det svarta linnet heller, så enkelt att klä upp och ner. Så tre nya favoriter från Gina Tricot bor nu hemma hos mig, så då kanske jag har något att sätta på mig nu när allt annat nästan är nerpackat. 

Clutch

Älskar mönstret, färgerna och så snyggt att matcha till svart och grått. Sugna så hittar ni den här

gold and marble

 
Mit nästa projekt består av brädbit, rundstav, gulsfärg och marmorplast. Någon som kan gissa vad det ska bli?

Åhlens

 
Ännu mer skor, ja det går ju inte bara att gå förbi när man ser några godbitar, jag bara måste stanna och klämma och känna lite. Senast hittade jag de här helt otippat på Åhlens. Primebootsliknande och ett par höstklackar. Så snygga båda två och i skinn, tummen upp från mig. 
 

Mina

De här linnet (i svart) prövade jag i fredags och det är vekligen supersnyggt på och till ett toppen pris, 149kr. Så enkelt och lätt att både klä upp och ner. Inte vägarna förbi någon Gina butik så kan du klicka hem det här 
 

Dermalogica

 
En favorit från mitt badrumsskåp och som mitt ansikte inte klarar sig utan. Dermalogicas Special cleansing gel. Införskaffade precis en ny fast i den lilla varianten, 250ml, dryg som bara den. 

Autumn shoes

Skor är något som jag inte kan få nog av. Senast föll jag för de här skönheterna från Zara
 

Mössa

 
Införskaffat mig något välbehövligt nu när det har börjat att vara riktigt kallt ute. Hatar att frysa så i år kommer den här skönheten att få värma mitt huvud. 

longing for christmas

 
Kom på i helgen att det bara är två veckor kvar till första advent, december och julmånaden är ju snart här! Längtar faktiskt efter allt julmys, att få julpynta hemma hos mig, baka och gå på julmarknader. 

Through my iPhone

 
1. Mitt kök köpen / 2. Snyggaste marmor skärbrädan / 3. Längtar efter julen / 4. Armgodis / 5. Spets från Zara / 6. Favorit glassen - Häagen Dasz Salted Caramel / 7. DIY marmorskiva / 8. Nytt till badrummet i form av finaste tvålpumpen / 9. Sunday funday

Marble

 
Senast jag var hemma hos mamma och pappa fixade jag deras skiva ovanför toaletten med marmorplast. Riktigt snyggt blev det och nu är nog risken ännu större att de inte köper en skiva ditt. 

Blow A Wish

Det här ljuset skulle inte sitta fel, Blow A Wish... tineKhome
 
 

Lace

 
Två spetsiga köp. Kjol från Zara och BH från Monki. 

carved wooden headboard

Interius
Tips på någon liknande sänggavel. Är så sugen på en. 

Isabel Marant Pour H&M

 
Idag släpps H&Ms super hipade design sammarbete med Isabel Marant. Det blir inget köande för mig och nog inget klick heller då det brukar vara svårt att komma in på hemsidan. Skulle jag ha köpt något så skulle det ha blivit den här koftan ovan och skärpet. Shoppar ni något?

Byredo

 
På tal om parfymer och alla mina Cleandofter så luktade jag på Byredos Blanche och jag är kär, dags att byta doft kanske. 

let the light shine

 
Det här med lampor är lite klurigt tycker jag, antingen är de jag hittar super dyra eller så hittar jag bara en bild men inte var de är ifrån. Gillar i alla fall de här två från Ikea så ska nog ta mig en närmare titt på dem. Har ni tips på snygga lampor till kök/hall så shoot. 

Clean

 
Lyxen i att ha ett eget badrumsskåp, jag njuter och mina parfymer och andra produketer verkar nöjda. 

Grey

Så sugen på en grå halsduk, den här från H&M Herr ligger högt upp på önskelistan. Kanske man skulle slå till...

Mitt kök - mina köp

 
Det här är min shopping från Mitt Kök mässan i helgen, plus tre parmensanostar som jag glömde lägga fram. Hur kul är det inte att handla massor av gott och jag måste erkänna att jag verkligen älskar kryddor. Köpte även världens godaste lakrids som är doppad i choklad och alldeles guldig, hur lyxigt känns inte de? Skulle kunna ha köpt så mycket mer men man kan ju inte köpa allt. Ser i alla fall fram emot nästa års mässa. 

Through my iPhone

 
1. Måste testas / 2. C-vitaminer i finast skålen / 3. Vill ha från H&M / 4. Plockat upp mina fina fjädrar / 5. Mitt betongbord = nöjd tjej / 6. Fredagsmyser i soffan innan jobbet / 7. Mitt Kök mässan  / 8. Inviger nya kjolen / 9. Farsdag
 

Father's Day

 
 
Idag firar jag pappa, bjöd över familjen på mysig söndags frukost och så har jag självklar köpt honom en fin lite farsdagspresent. Love you dad♥

yesterday's look

Tröja BikBok, Kjol H&M, Väska Esprit, Stövlar Din sko. 
 
Så här såg jag ut igår på mässan. Invigde min nya kjol som jag så klart inte kunde lämna kvar i butik. 

Mitt kök mässan

 
Idag har jag som sagt varit på Mitt Kök mässan i Älvsjö/Stockholmsmässan. Känns som det har blivit en tradition nu. Hade i alla fall supermysigt med familjen och så blev de en hel del shopping som jag ska fota och visa er. 

Ice Cream

 
Igårkväll unade jag mig glass till Idol, myskväll med syster kräver ju något gott. Kan i alla fall säga att jag hittat en ny favorit Häagen -Dazs Salted Caramel, säger bara Ben & Jerry släng dig i vägen. Ni måste testa helt underbar! Idag blir det mer mat för Mitt Kök mässan står på schemat. 

Concrete table

 
 Här kommer de efterlovade bilderna på mitt betongbord. Första gången jag gjuter i betong och jag är så himla nöjd. Visst de är några små bubblor, men vad gör det, det ska ju synas att det är hemmagjort. Vardagsrummet är verkligen min favorit plats, soffan och betongbordet är så fina tillsammans med mattan. 

apoteket hjärtat

Hur fina är inte de här julprodukterna från Apoteket Hjärtat? Får mig att längta till julen. 

marble

 
Måste medge att mormor är en riktig vass second handfyndare. I inflyttningspresent hade hon fyndat finaste morteln och en kavel i marmor. Det sistnämda har jag letat efter överallt men verkar vara svårt att få tag i, så är så nöjd med mina fina presenter. Tack bästa mormor ♥

The November Catalog

 
Hur mysig är inte Free peoples The November Catalog? Älsakr bilderna (som alltid) och dessa ger verkligen myskänsla och ett sug efter julen. 

some nice stuff

 
När man tröttnar på att fixa hemma och ändå måste iväg och köpa en router så kan man ju passa på att titta lite i andra butiker också. Fastnade i H&Ms provrum med en hel del fint, plus att jag är riktigt sugen på en magkort polo, den längst ner från Zara ser riktigt fin ut...

Black skirts

1, 2, 3
 
De plagg som jag suktar mest efter just nu är kjolar och dessa tre är mina absoluta favoriter (plus den röda från H&M som jag tjatar om), skulle inte ha något emot att ha alla tre hängandes i min nya garderob. 
 
 
 

internet

 
Wiie äntligen internet i lägenheten, snacka om att man får abstinens utan. Beroende? JA. Men nu är det ordnat och jag kan blogga på som vanligt. Ska fota massor av inredning från lägenheten när jag börjar komma mer i ordning och visa er. Så länge bjuder jag på några tjuvtittar. 

The first breakfast

 
Så här såg min första frukost ut i lägenheten. Gick ner till Gateau och handlade lyxfrukost och satt framför tv:n med bästa syster och njöt. 

NYC

 
Åh den här brickan vill jag ha! Finns att klicka hem här
 
 

November tankar

 
November är ju här och känslan att det snart är jul finns där. Är så sugen på att köpa massor av julklappar, slå in dem finnt och veta att det här kommer de som ska få paketet att bli så glada för. Aja paketjakten får vänta för nu är det åter igen dags för jobb. Den här helgen med flytt och allt har verkligen gått så himla fort. 

Through my iPhone

 
1. Betong gjutning / 2. Star Wars♥ / 3. Tar det lugnt med Elle och ett rosaband / 4. Nycklarna är mina! / 5. Första posten och bästa posten! / 6. Soffan på plats / 7. Första middagen i lägenheten / 8. SKÅL! / 9. Söndagsfrukost

min lördag

 
 
Min dag idag kommer att bestå av att plocka upp kartonger och flytta de sista sakerna, det är det här som är det roliga att göra ett hem till sitt. Ville bara kika in och säga hej och önska er en härlig lördag. 

Mitt Oktober

 
Oktober har verkligen varit en fin höstmånad när man tittar tillbaka, många varma, soliga dagar. Fina höstträd, kanelbullensdag, massor av heminrednings inspo, flyttankar, lite bakning mm. 
 

så var november här

 
November är här, helt otroligt vad fort det går. Två månader kvar på det här året och det har verkligen hänt mycket den här hösten. Idag ska jag även börja flytta in saker i lägenheten, soffan kommer, måla om sovrummet... Ja november lär nog bjuda på en hel del heminredning och hemmafix, hoppas att ni hänger med. 

RSS 2.0