Panduro 2013/2014

 
Ny panduro katalog i butik och självklart plockar jag med en hem för att blädra i. Massor av inspiration och en hel del ideer brukar den ge. 

It's all in the details

 
Tre har designat flera gymt snygga mobilskal, 3Details. Gillar verkligen marmorskalet och de rosa reptilmönstrade. Kanske dags att slå till på ett nytt skal? 

concrete

 
Igår gjorde jag något som jag aldrig gjort förut och nu hoppas jag bara att det kommer att bli bra. Håller nämligen på att gjuter en betongskiva till mitt vardagsrumsbord. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir bra nu. 

Interius

 
Fick tipset av en bloggläsare om en helt fantastisk Tumblr sida, Interius med massor av inredning. Verkligen grym inspiration och jag kan säga att jag satt nästan hela kvällen igår och gick igenom den. 

Clock

 
Jag har nog verkligen klockfeber och om det är något jag skulle vilja shoppa så är det nog en klocka. Lite småavundsjuk på syster ysters nya klocka som hon fyndade i London. Visst är den snygg!?

Kuddfodral

4 fina kuddfodral från Ellos

The color was Red

 
Så fint att matcha kjolen från H&M med en röd stickad tröja. Nu vill jag ju bara ha den där kjolen ännu mer och den röda tröjan också...

soon

 
Måndag och som jag har längtat efter den här veckan. Fort har det gått och nu är vi snart där, för på torsdag får jag nycklarna till lägenheten. Min alldeles egna. Hoppas vekligen att den här veckan går fort. 

Through my iPhone

 
1. Letar matta till vardagrummet, val och åter val... / 2. Garderobsfynd i form av fransar / 3. Second hand fyndat / 4. God morgon tisdag / 5. Äppellådor / 6. Be Lovely / 7. Home inspo / 8. Overnight oats = bra start på morgonen / 9. Lördagsgodis = nyttiga chokladbollar. 

All black and leo

 
Favorit outfiten just nu, svarta skinnbyxor, svart polo och leopard vansen från H&M. 

healthy chocolate balls

 
Mitt lördagsgodis för kvällen är de här nyttiga chokladbollarna. Ja vad gör man inte när man inte får äta socker, som tur var blev de riktigt goda. 
1 dl turkiskyoghurt
0,75 dl russin
1/2 dl solroskärnor
1-2 msk kakao
1/2 dl havregryn
1 tsk kokosolja
kokosflingor
vatten
 
1. Mixa solroskärnorna i en mixer.
2. Tillsätt russina och eventuellt lite vatten och mixa till en smet.
3. Blanda samman de övriga ingredienserna (förutom kokosflingorna) i en bunke och tillsätt sedan russinmixen. Om smeten är för lös tillsätt lite havregryn.
4. Rulla till bollar och rulla i kokos. Ställ kallt ett tag och sedan färdiga att ätas.  

1/2 cup Turkish yogurt ( or cottage cheese)
1/2 cup raisins (+ littlebit more)
1/2 cup sunflower seeds
1-2 tbsp cocoa
1/2 cup rolled oats
1 tsp coconut oil
coconut flakes
water


1. Mix sunflower kernels in a blender.
2nd Add Russina and possibly a little water and mix to a paste.
3rd Mix together the remaining ingredients (except coconut flakes) in a bowl, then add raisins mix. If the batter is too loose, add a little oatmeal.
4. Roll into balls and roll in coconut. Refrigerate for a while and then ready to be eaten. 

 

Äppellådor

 
Halva soffbordet färdig, äppellådor från 1971 direkt från en fruktvind. Nu är det bara betongskivan kvar. 

Overnight oats

 
En ny nyttigfavorit som Emma har presenterat för mig, nämligen Overnight oats. Som det låter är det en övernattnings gröt, där man blandar turkisk-/grekiskyoghurt med havregryn och jag har även i kokosflingor och blåbär. Rör om och ställ i kylskåpet över natten och på morgonen är det bara att ta fram och njuta. Lätta goda frukost som inte tar någon tid på morgonen är verkligen bäst. 

Olsson & Gerthel

 
Så skönt med fredag eller vad säger ni? Själv sitter jag i soffan och trånar inredning och inspireras. Favorit sidan just nu är Olsson & Gerthel som desutom har 15% just nu. Har ni några inredningsfavoriter som är värda att klicka in på? 
 

Babypink

 
Har varit ruskigt sugen på en rosa stickadtröja ett bra tag nu, speciellt efter att ha sett det lite här och var. Rosa är dock verkligen inte min färg, eller det känns i alla fall inte som min färg... Men det är ju så ruskigt snyggt med den där ljusrosa tröjan till ett par skinnbyxor. Favoriten är i alla fall den här från Gina Tricot. 

ester & erik

 
Köpt de här fina ljuslycktorna i helgen från helt otipade Bygg Ole och för endast 49kr styck. Nu behöver jag bara långa fina ljus att sätta i dem. 

Morroccan leather pouf

Just nu drömmer jag kanske mest om en Moroccan leather pouf. Finns många fina på Etsy och till ett betydligt bättre pris än i butik här i Sverige. Den här hittade jag här
 
 

Celine ränder

 
När jag såg "nya" Celine ränderna kom jag att tänka på något, visste inte riktigt vad men jag kände igen det... Tillslut kom jag på vad det liknade, nämligen en skarf som jag köpt second hand för många år sen. 

thoughts

 
Regn, regn och mera regn. Visst jag gillar att vackna tidigt, tidigt och höra regnet men då vill jag också ligga kvar i sängen, dra på mig mjukisar och mysa i soffan hela dagen. Det är sånt man saknar när man arbetar och istället kommer jag på mig själv att drömma mig tillbaka till sommaren, åh så härlig den var. 

Lipgloss

 
Absolut bästa lipglosset kommer från Clarins, inget kladd och härlig färg. Nästan som ett lypsyl vilket passar en lypsylberoende tjej som mig. 

Havregrynsgröt

 
Just nu startar jag varje morgon med en stor tallrik havregrynsgröt med banan, äppelmos och mjölk, mums! 

second hand fyndaren

 
Den som är bäst att fynda på second hand är min lillasyster, hon är så jäkla snabb och lyckas alltid hitta de där superfynden som jag aldrig hinner med att hitta. Senaste kom hon hem med de här och ja jag är avundsjuk... Så mycket fint. 

Blåvita fynd

 
Secondhandfynd när det är som bäst, fyra skålar för 5kr/st. Helgens bästa köp. 

Sunday look

Kimono och halsband (gamlal) Topshop, Linne H&M, Byxor Gina Tricot, Stövlar La Redout (gammla),  
 
Så här myst jag runt idag, hittade min mjuka kimono i en låda så den var ju bara tvungen att åka på. 

Through my iPhone

 
1. Mina naglar / 2. All black and leo / 3. Hösttecken = hemmajord äppelmos/ 4. Fin fina presenter dirket från London / 5. Inspiration i massor / 6. Redo för middag med jobbet / 7. tapas night med jobbet / 8. Chokladtårta till efterrätt / 9. Kör på bekvämsnyggt / 10. Snygga armband från Waitz / 11. Förrätt och varmrätt / 12. Efterrätt - pannacotta med passionlimesås

Three course dinner

Förrätt, varmträtt, efterrätt och jordgubbslemonad. 
 
Igår lagade jag och lillasyster en trerättersmiddag, så kul det är att laga mat när man har tid och inte behöver skynda på. Supergott blev det i alla fall och mätta som bara den blev vi. 

autumn aztec

Kjol American Eagle, Tröja Lindex, Kappa gammal, Converse. 
 
Myssnyggt idag. Bestämde mig för att köra på kjol och tjocktröja. Sådär bekvämtsnyggt vilket kändes perfekt för idag. 

the color was red

Två godbitar som jag inte skulle tacka nej till från H&M. Mest av allt skulle jag vilja ha kjolen, så många användningsområden...

cosy autumn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag trodde den perfekta polotröjan skulle vara grå, kanske, kanske marinblå. Men vet ni det blev en svart och jag är så nöjd. Sugen på en likadan så hittar ni den på Gina Tricot fö 399kr. 

Watch Hunger Stop

 
#WatchHungerStop
 
Jag tror jag ska börja samla på klockor! Det finns ju en hel hög snygga klockor och jag som har klocka varje dag, en för varje veckodag? Haha nä men nu har jag ju hittat en dö snygg klocka från Michael Kors som desutom stödjer kampen mot hunger. Michael Kors has partnered with the United Nations World Food Programme (WFP) to help fight global hunger. Sugen på att läsa mer? Klicka på nedersta bilden för att läsa mer. 

From London with Love

 
Sent i tisdagskväll kom emma pemma hem från London och söt som hon är hade hon med sig massor av fina presenter till mig. Åh ville bara krama sönder henne ♥

interior inspo

Knarkar inredning i alla dess former. 

Äppelmos

 
Två stora kassar äpplen och det är dags att göra årets ranson av äppelmos (ännu ett hösttecken). Det finns verkligen inget bättre nu till hösten än hemmagjord äppelmos med havregrynsgröt och banan, den perfekta starten på morgonen helt enkelt. 

Intro/Muse

Hej jackperfektion och jag är totalt förälskad i Lisas jacka från Intro//Muse. Vill, vill, vill ha! 

H&M Home And ROOM inspo

 
 
Clas Ohlsson lampor
 
Så mycket fin inredning det finns och så mycket som man skulle vilja ha. Härligt att bara vandra runt i butiker och klämma och känna och bara inspireras till fullo. Man får väl börja lite smått och sedan känna in sig vad man behöver och vad man tycker fattas. 

nails and other thoughts

 
I helgen passade jag på att måla naglarna lite tjusigt med lite glitter och allt som jag kan titta ner på i veckan. Nu längtar jag mest efter att lillasyster ska komma hem ikväll för att få höra allt om frisörmässan och Londonshoppingen...

a little bit more leo

 
 
Har titta på dessa godingar sen de kom ut på nätet, lagt de i shoppingkorgen, klickat mig därifrån, lagt i dem igen... ja ni förstår. Nu i helgen när jag såg de i butik kunde jag inte bara låta de hänga kvar, kanske inte precis vad jag behöver men så dödens snygga. 

C-vitamin

 
Blir aldrig av med min förkylning och irriterade hals, trotts att jag varit hemma typ hela helgen och mest tagit det lugnt vill det inte riktigt släppa. Köpte i alla fall hem ett berg med clementiner för att ge kroppen en riktigt C-vitamin kick... 

Through my iPhone

 
1. Äppelplockning / 2. Cockies :D / 3. Hej här är jag, va med mig! / 4. Nästan så man längtar efter vintern / 5. Underbara Stockholm <3 / 6. Bröllopskaka / 7. Chloé lookalike keyring / 8. Skjorta och skinn / 9. Besökt Zara Home
 

Zara Home

 
Ett besök på Zara Home och jag älskar som sagt butiken, så kul att den äntligen finns i Stockholm då man bara kan slinka förbi när man känner för det för att shoppa eller bara inspireras. 

Today

Fejkskinnisar H&M, Skjorta Lindex, Klocka Marc By Marc Jacobs, Converse
 
Ja lite smått hur jag sett ut idag. Svårt att få till bilderna själv, men lite ser man i alla fall. 

Sthlm i mitt hjärta

 
Åkte in till stan direkt när jag var klar i morse och vilken härlig dag det är, soligt och varmt och Stockholm visar verkligen sin bösta sida. Jag strossade runt, fotade, kikade i inredningsbutiker och bara drömde mig bort. Nu är jag hemma och ska mysa med Chloe och ge oss ut på en liten promenad i solen. 

The perfect autumn sweater

 
1. Lindex 2. Gina Tricot 3. Cubus 
 
Det ända som jag känner saknas i min höstgaraderob är en stor mysig polotröja. Det är ju verkligen supersnyggt och kanske det perfekta höstplagget. Det är bara det att jag i många år har fått panikkänsla av det här med höga kragar, kanske måste testa några med lite lösare kragar och se hur det känns, vill ju verkligen ha en grå myspolo. 

Bröllopskaka

 
Har verkligen varit flitig på att baka senaste tiden, så skönt när man väl sätter igång. Inte tänka på något annat än att mäta upp, väga... Kanske mitt sätt att koppla bort allt annat. 

20 min, 175°C
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl varmt vatten
 
 
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker.
2. Smält smöret och koka upp vattnet. Häll sedan ner i äggsmeten. 
3. Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och vänd sedan ner i äggsmeten. 
4. Häll upp i en långpanna och ställ in i ugnen i 20min (175°C)
 
Glasyr
100g smör
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
1 dl kokos
 
Smält smöret och rör sedan i sockret. Blanda i äggulan, vaniljsockret och tillsist kokosen. Bred sedan på avsvaland kaka. 
 

London dreams and wishes

 
Tidigt imorgon åker syster till London för frisörmässan men även en hel del shopping. Är riktigt avundsjuk men skickar med henne en "liten" önskelista istället... 

Galgar

 
Hör blir det projekt om vart annat, mycket att tänka på och hur man vill ha det. Startade i alla fall med att börja måla om mina galgar, har ett gäng till så det får väl bli helgens jobb..

AIR MAX

Just nu drömmer jag bland annat om de här

Valentino

 
Totalt förälskad i Valentinos vårkollektion

home inspo

Inspiration: Sköna hem 
 
Känns som det ända jag har på hjärnan just nu är inredning, kanske i för sig inte så konstigt. Finns så mycket fint och ska bli så kul att få inreda en hel lägenhet, jo jag har köpt mig min första lägenhet och det känns så bra! Passar även på att skapa en ny kategori här på bloggen, för det känns som det kan bli en hel del inredning och kanske även bilder från lägenheten sen...

den som söker ska finna

 
Hittade det här gamla armbandet som jag gjort för x-antal år sedan. Kändes som att det passade nu till hösten, kanske är färgerna som gör det men det fick i alla fall åka på direkt. 

White feathers

Vintäng
 
Hur fint vore det inte att ha den här hängandes hemma, så grymt fin. Skulle säkert svansa runt i den hemma i lägenheten om jag hade den och annars så skulle den på hänga på väggen som dekoration ♥

Dulce de Lechefyllda Chokladkakor med Havssalt

 
 
Underbart goda kakor som jag bara var tvungen att testa att baka och de är verkligen himelskt goda! Choklad, kola och saltsmaken är bara magisk tillsammans. Tack för inspirationen Made By Mary
ca 40 st, 180°C
Du behöver: 
110 gram smör
330 gram farinsocker
2 ägg (som legat framme några timmar så att de är rumstempererade)
50 gram kakao
250 gram vetemjöl
1 nypa salt
100 gram mjölkchoklad, antingen finhackad eller i form av "chokladknappar"
flingsalt
1 burk dulce de leche, det kommer gå åt ca 75% av burken. 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180°C. Blanda kakao, vetemjöl och salt i en skål. Smält smöret på medelhög värme, när smöret är helt smält, drag från plattan. 
2. Rör ner farinsocker i det smälta smöret, följt av äggen, rör till en jämn smet. Rör därefter ner ner chokladknapparna, rör tills de börjar smälta och ger spår i smeten. Avsluta med att röra ner mjölblandningen, rör bara tills dess att smeten går ihop. Plasta därefter in och ställ i kylskåp i ca 20 minuter. 
3. Ta ut kakdegen och ta ca 1 msk och rulla till en liten boll. Tryck en fördjupning med tummen, fyll den med  ca 1 tsk dulce de leche. Tag 1/2 tsk deg, platta ut och täck kolakrämen. Toppa kakan med havssalt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.  
4. Låt svalna något på plåten innan kakorna får svalna helt på galler. 
 

color of autumn

 
Jag ska väl inte sticka under stolen med att jag är en riktig vårtjej. Älskar våren och allt vad den har att erbjuda, ljusare tider, värmen, knoppar, blommor... Men nog talat om det måste ändå säga att jag verkligen har uppskattat den här hösten, långa höstvarmadagar, sol och vackra färger. Hoppas verkligen att det fortsätter så här. 

Insta lately

 
1. Célfie måndag / 2. Höst tv i underbar form = dessertmästarna / 3. Hösten och halsduken matchar i färg / 4. Torsdags mys med M på Wagamama / 5. Kanelbullensdag så klart! / 6. Lördagsfrukost / 7. Blåsig lördag... / 8. som bland annat innehöll soffjakt / 9. Hemmagjord plankstek och familjemys

Lamor

Linne Zara, Jeans Gina Tricot, Kofta (oldie) Lindex, Skor Bik Bok
 
Blåsig dag igår och kände mest för lite häligt mysigt enkla kläder och ja då fick det bli såhär. Svart men med en härligt stickad kofta som jag fått låna av syster yster. Perfekt för en blåsig höstdag men en skinnjacka över. 

Sand

 
Ingen sand mellan tårna (tyvärr) men testade systers nya nagelack från O.P.I som har en sandefekt och blir lite sådär sandigt? Supersnyggt i alla fall och verkar sitta riktigt bra, tummen upp för de. 

Saturday Breakfast

 
Lördag och jag vaknade tidigt. Tog en promenad med hunden, gjorde ordning en lite extra lyxig frukost med yoghurt, bär och färspressad grapejuice, mums! Nu är jag redor för vad den här dagen har att erbjuda. 

Betongbord

 
Har länge vetat att jag vill ha en betongskiva som vardagsrumsbord men bara inte vetat vad jag vill ha som ben. Men nu tror jag att jag kan ha hittat rätt, för hur snyggt är det inte med de här äppellådorna under? Jag är i alla fall totalt förälskad. Vill man inte göra ett eget går de här att klicka hem här

Kanelbullens dag

 
Blir det några kanelbullar för er idag? Själv älskar jag kanelbullar, helst nybakta ljumna med ett glass mjölk. Tror att jag får värma några när jag kommer hem och sätta mig i soffan med ett glas mjölk och fira in helgen ordentligt. 

Winter

Jacka Zara
 
Hösten är här men förhoppningsvis är det ett bra tag kvar till vintern. Har ändå förberett mig och köpt en ny vinterjacka, kunde helt enkelt inte bara lämna kvar den här skönheten i butik.

Let's get personal

 
Emma min lillasyster är den personen som alltid är ärlig även fast jag kanske inte alltid vill höra allt hon säger, så är hon en jäkel på tips och råd. Inspirerar gör hon också och hur grymt snygg är hon inte här i sin nya klänning från H&M. 

Cupcake dreams

 
Hur fina är inte de här muffinsformarna från Lagerhaus? Nu har jag tyvärr inte köpt dem till mig utan som en present... Kanske måste köpa till mig också, 39kr/st så inte så farligt för 60 formar. 

lost in tokyo

 
Ny månad och ny lookboo. Kan aldrig sluta att förundras över Free Peoples lookbook bilder och här ovan October Catalog. Så underbara och som vanligt magiska bilder med massor av inspiration. 

mitt september

 
September har passerat och vissat sig vara en riktigt härlig månad med tanke på vädret under nästan hela månaden. Det är nu i slutet som man märker att vi går emot hösten, kalla blåsiga dagar och regn. Vardagen och rutinernas månad med en liten twist skulle man kunna säga...

RSS 2.0