Daiquiri and mojito Cupcakes

 
Ibland vet jag helt enkelt inte bara vad jag ska köra på till efterrätt så varför inte köra på ett säkert kort som alltid brukar bli uppskattat - cupcakes. Den här gången med smak av strawberry daiquiri och mojito. 
 

24-30 Cupcakes
Du behöver:
0,75 dl rom
2 dl strösocker
150g jordgubbar
3 msk smör
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 stort ägg
1 1/4 dl standardmjölk
 
Glasyr
75g smör
4 dl florsocker
1/2 tsk finriver limeskal (endast det gröna)
4 tsk standardmjölk
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175°C och sätt ställ upp mini muffinsformar på en plåt/muffinsplåt. 
2. Blanda rommen och 2 1/2 msk av strösockret i en liten kastrull och låt blandningen koka upp och reduceras till ungefär hälften och låt den sedan svalna något. Ansa och dela jordgubbarna i småbitar och låt dem dra i romblandningen i 30-40 min. 
3. Vispa ihop smöret, mjölet, resten av strösockret, bakpulvret, vaniljsockret och saltet på låghastighet tills blandningen är finsmulig. 
4. Vispa ihop ägg och mjölken och häll det sedan sakta ner i mjölblandningen medan du samtidigt sakta vispar. Vispa ordentligt. 
5. Ta upp jordgubbarna ur romlagen och låt den rinna av men spara lagen. Lägg några jordgubbar i muffinsformarna och fyll sedan formarna med smeten till två tredjedelar. 
6. Grädda i 12-15 minuter. Ta ut ur ugnen och skeda lite av romlagen över de varma kakorna. Låt dem svalna helt .
7. Gör nu glasyren. Vispa ihop smöret, florsockret och limeskalet på låg hastighet tills blandningen är smulig. 
8. Blanda mjölken med några droppar av romlagen och häll sedan sakta ner i smörblandningen och vispa på hög hastighet. 
9. Bred glasyren över kakorna och dekorera med jordgubbar. 
 
 

24-30 Cupcakes
Du behöver:
0,75 dl rom
2 dl strösocker
3 msk smör
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 tsk finrivet skal av lime
1 tsk finrivet skal av citron
1 msk finhackad mynta
1 stort ägg
1 1/4 dl standardmjölk
 
Glasyr
75g smör
4 dl florsocker
1/4 tsk finriver limeskal (endast det gröna)
1/4 tsk finrivet citronskal
4 tsk standardmjölk
några droppar rom
Garnera med finrivet limeskal
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175°C och sätt ställ upp mini muffinsformar på en plåt/muffinsplåt. 
2. Blanda rommen och 2 1/2 msk av strösockret i en liten kastrull och låt blandningen koka upp och reduceras till ungefär hälften och låt den sedan svalna något. 
3. Vispa ihop smöret, mjölet, resten av strösockret, bakpulvret, vaniljsockret, saltet, limeskalet, citronskalet och myntan på låghastighet tills blandningen är finsmulig. 
4. Vispa ihop ägg och mjölken och häll det sedan sakta ner i mjölblandningen medan du samtidigt sakta vispar. Vispa ordentligt. 
5. Fyll sedan formarna med smeten till två tredjedelar och grädda i 12-15 minuter. Ta ut ur ugnen och skeda lite av romlagen över de varma kakorna. Låt dem svalna helt .
6. Gör nu glasyren. Vispa ihop smöret, florsockret, limeskalet och citronskalet på låg hastighet tills blandningen är smulig. 
7. Blanda mjölken med några droppar rom och häll sedan sakta ner i smörblandningen och vispa på hög hastighet. 
8. Bred glasyren över kakorna och riv lite limeskal över varje cupcake. 

Kommentarer
Postat av: Anna ▲

Åh det låter helt fantastiskt gott med mojito cupcakes, om jag inte hade en gas ugn så hade jag nog försökt!

Svar: de var verkligen supergoda och jag som älskar mojito också :)
Nicki

2013-09-15 @ 22:37:23
URL: http://hippi-inn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0