Frozen Diam cheesecake

 
Om ni är sugna på att testa ett nytt recept så här i påsk så måste ni testa att göra denna. Jag och syster slängde i alla fall ihop en frozen Diam Cheesecake och oj så god den blev, mums! Måste nog ta mig en bit till senare idag.  
 
1 burk karamelliserad mjölk 
200g digestivkex
40-50g smör
150g Diam
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
300g Cream cheese/Philadelphiaost
4 dl grädde
 
1. Mixa digestivkexen till smulor och blanda sedan i smöret. 
2. Platta ut digestivmixen i en rund form med avtagbara kanter. 
3. Hacka Diamen smått och ta fram tre bunkar.
4. Rör ihop socker, vaniljsocker, cream cheesen och äggulorna til en smet. 
5. I den andra bunken vispa grädden toppigt. 
6. I tredje bunken vispa äggvitorna till ett hårt skum. 
7. Vänd ner äggulesmeten i äggviteskummet och Daimen i grädden. 
8. Vänd sedan ner grädden i äggsmeten och häll sedan upp i formen över kexbotten. 
9. Ställ in i frysen i 5 timmar (eller över natten). 
10. Ta fram cheesecaken en kvart före servering och häll över den karamelliserade mjölken. 
11. Toppa med krossat flingsalt för det där lilla extra!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0