S a l t e d C a r a m e l

 
Har letat som en galen efter det här receptet (som jag lovade att lägga ut). Nu har jag äntligen hittat det bland alla mina papper och recept, puh... Bättre sent än aldrig, som man brukar säga. 
 
Du behöver
200g smör
200 g mörk choklad
1 krm vaniljpulver
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 burk karamelliserad mjölk
flingsalt
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C och lägg bakplåtspapper i en form (ca 20x30 cm).
2. Smält smöret i en kastrull och bryt sedan ned chokladen, tillsätt vaniljpulvret och rör om tills chokladen har smält helt. 
3. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker fluffigt. 
4. Blanda mjölet, bakpulvret och rör ner det tillsammans med smörblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt. 
5. Fördela sedan smeten jämt i formen. 
6. Rör den karemalliserade mjölken och klicka sedan ut den över kaksmeten, dra sedan med skedskaftet och gör som ett mönster i kakan. Strö tillsist över flingsalt. 
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 17-20 minuter. 
8. Låt svalna helt innan servering. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0