Kladdkaka med choklad och salt karamell glasyr

 
Har varit så himla baksugen så tänkte igår att nu måste jag ta mig tid att baka. Hade en ide om en kladdkaka och ni vet när man väl får en ide så måste man ju bara testa om det blir gott. Sagt och gjort och ovan ser ni det goda resultatet. 
 
Kladdkakan:
100 gram smör
2 st ägg
2 st rågade dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
 
Glasyren: 
80-90 gram Cream cheese
50 gram smör
5 msk kakao
4 dl florsocker
1 burk karamelliseradmjölk 
Flingsalt
 
Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan. 
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Häll smöret i äggsmeten och rör om. 
5. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. 
6. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i ugnen i 21 minuter. Grädda ej för länge, då man vill ha kakan kladdig. 
8. Låt stå i tre timmar före servering. 
 
Glasyr:
1. Lägg cream cheesen i en vispbunke med smöret och kakaon. Vispa saman. 
2. Sikta ner florsocker.
3. Klicka på glasyren på den avsvalnade kakan och klicka sedan ut den karamelliserademjölken. Bredut glasyern och blanda den lite slarvigt med baksidan av en sked. 
4. Vid servering strö över flingsaltet. 

Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

Ååå så gott! Jag älskar kladdkaka! :D

Svar: då måste du testa den här!! :D
Nicki

2014-09-07 @ 08:41:47
URL: http://oslofru.com/
Postat av: Zarah Joling

Åååh va gott!

Svar: den blev verkligen supergod!
Nicki

2014-09-07 @ 09:06:28
URL: http://zarahjoling.blo.gg/
Postat av: felicia

ser väldigt god ut!

Svar: den var lika god som den ser ut (om inte godare :))
Nicki

2014-09-07 @ 16:01:15
URL: http://feliciaholmgren.devote.se
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Mums!

Svar: det var den verkligen :D
Nicki

2014-09-07 @ 16:13:33
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Hanna Karlsson

Det ser jättegott ut!

Svar: Den blev supergod :)
Nicki

2014-09-08 @ 22:06:13
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0