Nektarin och hallon
Visade er de små mini pajformarne som jag fick och lillasyster fick likadana och båda två lika ivriga att testa. Emma hade hittat ett recept och så hjälptes vi åt att baka sent igårkväll. Nektarin och hallonpajer i miniformat, alldeles lagom och supergoda.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125g smör
2 msk florsocker
1krm salt
1 msk kallt vatten
Fyllning
2-3 nektariner
1/2 ask färskahallon
3 msk florsocker
2 dl cream fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Knåda ihop alla ingredienserna till pajdegen, tillsätt vattnet och knåda ihop tills du får en smidig deg.
3. Rulla ihop degen till en boll och plata sedan till den för att svepa in den i plastfolie. Låt vila i kylen i 30 minuter.
4. Tryck ut degen i antingen en stor form eller i flera små. Grädda i ugnen i 10 minuter tills de fått färg.
5. Sänk temperaturen till 200°C.
6. Skär nektarinena i klyftor och strö florsockret (3msk) över nektarinerna och hallonen.
7. Blanda ihop cream fraichen, florsockret, vaniljsockret och äggen och häll sedan i formen/formarna. Lägg i nektarinerna och hallonen i ett fint mönster.
8. Grädda i ugnen i ca 25minuter tills pajerna har stannat och fått fin färg.
Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Vilka vackra pajer! Nektarin är inte ofta jag bakar med!
Svar:
Nicki
Postat av: Anonym
Mums vad gott det sär aåg ut!
Svar:
Nicki
Trackback