en och två och tre indianer...



Lite detaljer från idag. Mint jeansen från Cubus matchades med indianskärp med pärlor, svart linne med paljetter som mönster, vänskapsarmband och självklart Marc By Marc Jacobs Klockan.

chokladprovning



Var i saluhallen på söder idag och mötes av ett trevligt hörn där man fick smaka olika choklader i olika % halter. Fastnade för den 66% som hade härligt chokladig smak, men ändå med lite sting. Gotti gott var det i alla fall och så blev jag sugen på att gå på en riktigt chokladprovning någon gång.

Frozen banana


Igår kväll gjorde jag frozen banana och smaskade i mig i tv soffan. Superlätt att göra. Bara rulla bananen i smält choklad, sedan i valfritt strösse och i i frysen någon timme. Nam, nam...

Myra Mini Dress



Gillar den här klänningen från Vero Moda/Nelly. Sådär enkel, fast ändå inte. Sen är jag ju som alltid på våren förtjust i gult och den gulakanten piggar verkligen till klänningen, eller vad säger ni? Nä nu kör vi fredag och sista dagen jobb, redag 1 också vilket betyder att jag slutar tidigt, wiiie. Hoppas att ni får en riktigt härlig fredag.

makraméväska


Åh idag hade den fina makraméväskan kommit in bland H&Ms nyheter, 149kr kostar den och det är ju faktiskt ett riktigt bra pris. Ska titta efter den i butik imorgon då jag ska iväg och shoppa och mysa med mamma imorgon. Nu måste jag göra mig i ordning har blivit med lurad på ett aerobicspass (Hjälp!), vi får se hur de slutar.

Vardagsväska

Den här väskan gillar jag, enkel och snygg och svart. Vet inte varför jag gillar svarta väskor bäst, kanske för att de passar till allt. Den här snyggingen kommer i alla fall från Rizzo, priset kanske är lite dyrt då den kostar nästan 2000kr. Men snygg är den...

Irina



Det här linnet skulle jag inte heller tacka nej till. Älskar ryggen. Kommer från Jeane Blush/Nelly. Perfekt i sommar till jeansshorts eller vad säger ni?

today I want

Idag blir en lång dag, först jobb och sedan APT. Skulle gärna mysa runt i den här tröjan från Topshop, den ser så där härligt mysig ut fast ändå supersnygg och lite edgy med nitarna på axlarna.

Hummingbird



Den här supersöta bakboken från Hummingbird bakery som ser ut att ha underbart goda recept hittade jag på ICA Maxi idag. Har ju en annan bakbok från det bageriet med underbara recept, så denna är säkert minst lika underbar. Skriver genast upp den på önskelistan och om jag får den så vet jag redan nu vilka recept jag ska börja att testa.

Gimme Shelter




Underbart inspirerande bilder från Planer Blues lookbook, Gimme Shelter. Får mig att bli sugen på att ut och fota fina bilder med såpbubblor, men det måste nog bli lite varmare först så sommarkläderna kan åka på.

Streets Ahead, Najavo bracelets



De här armbanden skulle jag inte ha något emot att ha i min ägo. Älskar indianinspirerande smycken, färgglada små pärlor och härliga mönster. Just dessa snyggingar hittar ni hos KyssJohanna, priserna ligger mellan 399 och 565 kr.

superkladdiga chokladmuffins



Mycket bakande just nu, men de är ju så kul speciellt när man har någon/några att bjuda. Tänkte dela med mig av receptet på de goda superkladdiga chokladmuffinsarna jag bjöd på i lördags. Gott att servera med glass och färska bär.

Du behöver:
4 ägg
5 dl Socker
200g Smör
1 msk Vaniljsocker
2 krm Salt
8 msk Kakao
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Smält smöret.
4. Blanda i alla torra ingredienser, tillsätt det smälta smöret och vispa till en jämn smet (smeten blir ganska trögflytande).
5. Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar (a´la amerikanska mått).
6. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, stäng av ugnen och låt stå i eftervärme ca 3 min. Även fast de inte ser ut som de kanske är riktigt klara ska du ändå inte låta dem gräddas mer.
7. Låt svalna och servera gärna med vaniljglass och färska bär.

Lycka till och hoppas att ni gillar receptet!

vårtecken



Blå himmel och det ser ut att bli en fin och solig dag. Våren är bra härlig när man känner att värmen kommer, blommorna kommer upp, knoppar, vårskor, solglasögon. Ja så mycket härligt helt enkelt. Nu är det dags att ta tag i en ny vecka, känner mig lite trött och seg men de kanske beror på att man ställt om klockan. Hur är det med er idag?

Frasvåfflor



Våffeldagen måste så klar firas, så till middag blev det soppa och hemmagjorda frasvåfflor till efterrätt. Gott med grädde, jordgubbar och björnbär. Mums, mums! Har ni ätit några våfflor idag?

DIY armband med mutter och strass


1. Du behöver: Mutter, strasskedja, läderband, bomullstråd i valfri färg.

2. Vik läderbandet dubbelt, börja sedan linda bomullstråden runt så att du får en ögla (lagom stor så muttern passar in)

3. Lägg på strasskedjan och linda bomullstråden mellan strasstenarna. Fortsätt så tills strasstenarna tar slut.

4. Fäst en trådarna med en knut.

5. Träpå muttern och knyt ytterligare en knut.

6. Klart!

Hoppas att ni förstår guiden, annars är det bara fråga så ska jag försöka förklara. Lycka till nu!

yesterdays dinner



Middagen igår var supertrevlig och mysig, som alltid när vi brukar ses och när det är trevligt så glömer jag såklart bort att fota. Men ni får i alla fall se bilder på min goda fördrink gjord på vattenmelon, nytt gott rosévin (vårtecken) och min halvätna efterätt som bestod av superkladdig chokladmuffins, vaniljglass och jordgubbar. Tack för igår tjejer!

middagsdags



Lite suddiga PhotoBooth bilder, men ville bara önska er en trevlig lördagskväll. Den nya klänningen åkte på och snart kommer mina härliga bf-tjejer på middag hemma hos mig. Mys pyss.

dress(ed) for success

Var en snabbis i forum och skulle köpa rödvin till såsen. Råkade slinka in på H&M och vad hittar jag där om inte klänningen jag gått och väntat på ska komma in sen jag såg den i H&M Magazin. Blev så glad att den fick följa med hem, 249kr fattigare men lika glad ändå.

lookbook, Gina Tricot



Gina Tricot ser verkligen ut att ha mycket snyggt just nu och jag gillar deras lookbooks bilder. Klänningen högst upp har ni ju sett förut men den är ju så snygg så den fick vara med igen. Blir även sugen på en högknut, så kanske blir en idag. Finns det någon look som ni gillar?

Nymålat



Har bytt ut de gula naglarna emot silverglittriga tippar. Var ju inte så länge sen jag hade glittriga naglar förjämnan och nu blev jag sugen igen. Det härliga med glitter (förutom att det är himla fint) är att det sitter så bra på nageln.

Citronmaräng



Idag bjuder jag på fika i personalrummet, älskar ju att baka så varför inte uppskatta sina arbetskamrater och bjuda på lite gotti gott så här på fredagen. Prövade ett nytt recept och gjorde citronmarängkaka och det blev supergod. Ni hittar receptet nedan om ni blir sugna på att pröva själva. Ha nu en fortsatt fin fredag.

Du behöver:
250g rumsvarmt smör
3 dl Socker
2 Citroner, rivet skal av 1 och saft av 2
3 ägg
3 äggulor (spara vitorna till marängen)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa smör och socker, vispa sedan i citronskal och saften från 2 citroner.
3. Blanda i äggen och äggulorna.
4. Blanda ihop mjölet och bakpulvret och vänd sedan ner i smeten.
5. Häll i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper.
6. Vispa äggvitan till marängen styv i en separat bunke.
7. Häll i sockret och vispa till en fin och blank marängsmet.
8. Bred över kakan och grädda längst ner i ugnen 30-35 min.
9. Skär i bitar när den svalnat. Klar för servering.

vårmorgon

God morgon fredag, sista arbetsdagen för veckan och solen strålar. Det kan ju faktiskt inte blir mer härligt än så här. I helgen hade jag tänkt att jag ska försöka pyssla lite, ska göra en liten guide hur man gör ett armband också som var efterfrågat. Men nu frukost och sen arbete, så hörs vi senare.

neonbracelets


Emma de här armbanden gillar jag, mest det gula. Kanske en bra födelsedagspresent till någon som fyller år snart, blink. Är ni också sugna så hittar ni de på Cubus

free people, summer inspiration




Härliga bilder från Free People. Får en att längta ännu mer efter sommaren och hoppas att dagen idag blir lika härlig som den igår. Sol och värme får en verkligen att må bra.

älskade armband



Älskar min knytarmband (vänskapsarmband) speciellt att ha flera tillsammans och jag vill bara knyta, knyta, knyta! Här ser ni även det nya jag gjorde på, fint eller hur?

Pastellarmband




Ja så här blev mitt nya knytarmband som jag gjorde av trådarna jag köpte i helgen. Älskar färgerna tillsammans och även fast det är rätt sockersöta färger blir det supersnyggt tillsammans med flera andra armband eller med klockan. Ni kommer få se det på sen också.

födelsedagspresenter?


Idag är det onsdag och kom på att det inte alls är långt kvar till jag fyller år och vet inte egentligen vad jag önskar mig förutom Hunter stövlarna. Men letade i bloggens arkiv och valde ut några godbitar som inte skulle vara helt fel. Fast det är inte presenterna som är det viktigast, det är tårtan och jag vet precis vad jag ska baka för någon!

inbakat



Idag gjorde jag en inbakadfläta i luggen och fästa den sedan i en låg hästsvans. Snyggt och enkelt.

aztec



Bjuder på härlig inspiration som inspirerar mig just nu från weheartit, underbar sida, underbar inspiration. Älskar aztec, mönster, färger, fransar och smycken. Kjoljakten fortsätter och så ska det knytas mera armband.

skirts



Har blivit riktigt sugen på kjolar igen, har mest använt byxor senaste tiden och annars har det varit klänningar som gäller. Men nu är jag sugen på kjol igen och skulle vilja ha lite nya snygga. Hittade dessa fyra hos Missguided och hur snyggt skulle det inte vara med en neonkjol till bruna ben i sommar. En mönstrad är ju inte heller fel, så när jag hittar den där alldeles perfekta tänker jag slå till.

trött start



God morgon! Ännu en ny vecka och jag känner mig riktigt seg. Skulle gärna vilja ligga kvar i sängen och bara ta det lungt. Varför känns det alltid som om helgerna springer fram? Men, men det är snart helg igen och veckan kommer säkert att bjuda på några roligheter. Hoppas att ni får en bra start på veckan och är lite piggare än mig!

tre + en



Idag sitter tre egengjorda armband på armen och så klockan från Marc By Marc Jacobs såklart.

pastell trådar



Shoppade trådar idag i härliga pastelligafärger så nu ska det knyta knutas.

filmkväll



Var sugen på något nu på kvällen så gick ner till konsum och tittade vad jag kunde tänkas vara sugen på. Påväg till kassan fick jag syn på denna, Twilight Breaking down part 1! Wiie nu har jag en riktigt härlig kväll framför mig i soffan.

nail polish


Skulle vilja fylla på min nagllackssamling med lite nya våriga färger. Gina Tricot har ju fått in ett helt gäng härliga nagellack och även Kicks har några snygga färger. Kanske ska slå till på några då de bara kostar 39kr/st och Gina har 3 för 99kr.

lördag 17 mars


Igår kväll spenderade jag kvällen i en hockeyhall och tittade på matchen mellan KTH och Chalmers. Det blev en stor vinnst för KTH med 10-0, så kvällen var på topp. Idag ska jag försöka vila och bli av med min envisa förkyllning. Kanske ska roa mig med att måla om naglarna... Vad har ni för er denna lördag?

t-shirten



Jag älskar vita t-shirts och linne. Det är bekvämt, snyggt och så kan man piffa till det med en härlig kofta. Ja jag är en riktig bas-tjej. Skönt, bekvämt och snyggt. Hittade den här snygga t-shirten från Gina och gillar den verkligen, helt i min smak och lite roligare än en vanlig vit.

H&M Exclusive Conscious Collection

H&M släpper även i år en Conscious collection, fast i år en med lite mer "exclusive" plagg. Som vanligt är plaggen skapade i miljövänligt material och kommer finnas i utvalda butiker den 12 april. Tycker att den finns en del snygga plagg och mina favoriter är de två högst upp. Men tror inte att det kommer bli något köp för mig då jag inte riktigt vet när jag skulle använda plaggen. Är ni sugna på något plagg?

Bilder: Damernas Värld

Vardagslyx


Nu ska jag slänga mig på sängen och blädra i nya DV som kom i brevlådan idag. Härligt vardagslyx och älskar framsidan som känns sommrig och härlig med favoritfärgen just nu, gult!

Smink hos Gina Tricot


På Gina Tricot på Götgatan finns Ginas sminksortiment. Fastnade för alla fina nagellack i underbara färger, de fina, enkla förpakningar och billiga priser. Sen vet jag inget om kvaliten, men till de priserna kan man ju alltid testa.

Mönstret hos H&M


Plaggen med de härliga mönstret som jag bloggat om här och här, finns nu i en rad färger och olika klädes modeler i H&Ms webshop. Jag som har fallti pladask för mönstret har hittat en hel del godbitar som jag inte skulle tacka nej till.

vårhår

Efter jobbet idag åkte jag direkt till syster och fixade håret (hon är frisör) och som vanligt när det är vår kände jag för något nytt. Så jag gick från det urväxta, urblekta ombre håret till blont. Blir alltid sugen på ljust hår till våren och sommaren, det är ju så himla snyggt. Lovar att visa er en bättre bild på håret när jag får fotohjälp och det är bättre ljus. Men jag älskar det och är alltid nöjd när jag åker från världens bästa frisör♥

SKOR!




Två par ursnygga skor från Zara, ett par sandaler med underbara indianpärlor♥ och ett par klackisar med genomskinlig, glasliknande klack, hur fint? Båda skulle sitta fint på foten i sommar.

NET-A-PORTER



Inspiration från Net-a-porter

jumpsuits



I sommar vill jag ha flera jumpsuits i garderoben och just nu ligger dessa tre från asos mig lite extra varmt om hjärtat. Tycker det är ett riktigt bekvämtplagg som även kan vara ruskigt snyggt, alltså perfekt varma dagar på jobbet eller en dag på stan.

knyt en knut och så några till



Snygga och inspirerande armband från Topshop. Borde inte vara så svårt att göra själva, basen är ju knytarmband och sen behöver man ju bara kedjor och en låsanordning. Kanske ska ge mig på något liknande någon dag när tiden finns.

måndag morgon, ny vecka, ny dag



God morgon och hoppas att ni vaknat till en härlig måndag. Själv drömmer jag om vitsippor (min absoluta favorit blomma) hoppas att de kommer snart och om att få vara kreativ, har så mycket idéer just nu. Men vi kickar igång denna måndag med en heldag av ledningsgruppsmöte och hoppas på att resten av veckan blir roligar, hiihi. Ha nu en fin måndag!

ett gult



Har pysslat ihop mig ett nytt armband, världens lättaste armband också för den delen. Har gjort ett sådant förut med då med rosa nagellack, men nu var jag sugen på att gult. Så det vara bara fram med kedja, lås, ringar och gultnagellack och volá! Fint eller hur? och speciellt till ett rosa.

Fransar



Jag älskar koftor, det måste vara det perfekta plagget då det är perfekt att slänga över ett linne, t-shirt eller klänning. Nu har jag hittat dessa godbitar och en kofta med fransar kan ju inte bli fel, eller hur? Har tittat på den längst till höger från KappAhl ett tag men aldrig hittat den i min storlek. De två från Nelly är ju också riktigt snygga med fransarna bak istället.

Pärlmix

Idag hittade jag en påse med rocailles pärlor i blandade färger till ett bra pris, 65 kr i söderhallen. Nu ska det pysslas, har lite idéer så får se hur det blir.


Mönstret igen



Bloggade om den här blusen från H&M (finns nu på H&Ms hemsida) och såg nu i senaste Chic att den ska finnas som klänning, shor, sjal och kavaj också. Tycker att klänningen ser riktigt fin ut och shortsen också, älskar mönstret och färgerna.

fjärilstavla no 2



Den andra saken jag pysslade ihop till syster i födelsedagspresent var denna tavla med fjärilar. Jag är riktigt nöjd med den och tror att syster yster blev det också för hon satt upp den på en gång. Vad tycker ni?

Trudy



Den gär klänningen från Gina Tricot skulle jag inte tacka nej till, den är ju som en dröm! Älskar matchningen med väskan och håret på bilden också, så enkelt och snyggt.

starprint


En av systers födelsedagspresenter som hon fick av mig igår var det här linnet som jag gjort. Hur enkelt som helst att fixa. Bara att köpa ett linne och fototryckpapper som man kan stryka på kläder (vet inte riktigt vad de heter, men finns på b.la. Clas Ohlsson) se är det bara skriva ut valfritt motiv och strycka på linnet. Jag valde en stor stjärna till framsidan och en liten i nacken med namnet under. Visst blev den fin?

Happy birthday

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det pappas födelsedag, hurra hurra hurra! Idag firar vi med smörgåstårta och såklart några paket (inslagna i döskallepapper). Så härligt med två födelsedagar i rad, då vet man att det är mars och att våren snart är här ordentligt.

Marni at H&M Today



Idag klockan 10.00 släpps Marni at H&M kollektionen. Själv så är jag mest förtjust i accessoarerna, men vet inte riktigt om jag ska klicka hem något. Har ni tänkt att klicka hem något?

Paketen


Paketen är inslagna och det fick bli lite vårigt tema på dem, med lite fjärilar, färgglada papper och snören. Inslagningen är ju nästan halva grejen när man får paket, för visst är det roligare att få paket i fina inslagningar?

That you mean all the world to me

Idag säger jag grattis till världens bästa lillasyster som fyller 22 år. Tänk vad åren går fort och nu är hon inte så liten längre och vad saker vi har gjort och varit med om tillsammans. Vi finns alltid där för varnadra om det skulle vara något, det är hon som nog känner mig bäst av alla och även fast vi har bråkat genom åren så vet jag att hon alltid finns där för mig. Jag är så glad att jag har en lillasyster, att vi står så nära varandra. En pakettokig plutt som alltid kan få en att skratta (även fast man inte alltid vill). Så grattis världens bästa Emma och jag hoppas att du får en riktigt toppendag med massor av paket ;)

4



Fyra fina armband från asos, skulle inte tack nej till något av dem.

sjukstuga

Usch nu ligger jag hemma igen med influensan för tredje gången, vill ju bara vara frisk och kunna jobba. Istället får dagen tillbringas i sängen med alvedon, nässpray och blåbärssoppa. Hoppas att ni får en bättre tisdag.

mönsterkjolar



De här två kjolarna såg jag hos Zara och de fick mig att bli sugen på en mönstrad kjol till sommaren. Gillar nog den högra mest, härliga färger och så gillar jag att den är gjord av paljetter. Vad tycker ni om mönstrade kjolar?

alla goda ting äro tre

God morgon måndag! Den här veckan kommer bli en riktigt festlig vecka då både lillasyster och pappa fyller år. Så vi startar denna vecka med tre härliga ting från Weekday och jag talar förstås om smycken. Härligt genomskinligt armband, halsband i kopparton och tre ringar i lite roligare former än runda.

mönster och vårens färger



Prövade den här fina blusen på H&M igår. Helt underbara färger (den gör sig inte alls rättvis på bilden) i lysgult, orange, rosa och vitt. Skulle inte sitta helt fel i vår/sommar garderoben eller vad säger ni?

Mojo Leopard Print Slippers


De här skorna från Topshop tycker jag var riktigt snygga, gillar att de inte är helt i leopard. De ser ut att vara riktigt sköna också (fast man vet ju aldrig med skor). Är du sugen på ett par så hittar du dem här

puss & kram


Ska ha en mysig kväll hemma, ligga i sängen, titta på någon film och äta mini plopp och min efterrätt som jag slängde ihop av cream frash, vaniljsocker, blåbär och hallon, mums!

pastellkoftan

Den här fina koftan hittade jag i garderoben i morse. Har säkert haft den i 8 år om inte mer och den ser fortfarande fin ut. Härlig lavendelfärgad och älskar de små genomskinliga knapparna och kommer ihåg att de var en av anledningarna varför jag köpte den. Visst är den fin? och passar perfekt till vårens pastelltrend.

gulanaglar



Nu kör jag på gula naglar för att matcha solen och vårvädret. Underbart!

esther

Gillar den här klänningen som har kommit in i Ginas webshop. Snygg i både svart och vitt, kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag gillar bäst. Vitt är ju alltid snyggt, men svart kanske är lite mer praktiskt. Praktiskt vilket tråkigt ord egentligen... 299kr är priset.

Dirty Dancing



Dirty Dancing on stage var så himla, himla bra igår. Helt fantastiskt bra har de gjort den, alla kulisser, dansare, danser, musik. Har ni möjlighet och älskar filmen så gå och se den. Helt klart mer än sevärd!

Cambridge Satchel


KyssJohanna har fått in väskor från Cambridge Satchel i underbara färger, bland annat rosa, gul, orange och grön. Gillar speciellt den gula i storlek medium. Synd bara att de är rätt dyra. Har ni någon favorit?

On stage



Ikväll ska jag, mamma och syster på Dirty Dancing on stage. Har hört så mycket bra om den och fått titta i programet, så ser verkligen fram emot att få se den själv. Älskar filmen och har säkert sett den närmare 100 gånger, alla underbara scener, musiken och dansnumrena.

Fransjackan



1 Mars idag, snart vår eller vad säger ni? Den här mockajackan skulle inte sitta helt fel i vår i alla fall. Tyvärr så är den slut hos Nelly just nu, men kommer den in igen kanske det blir ett klick. Kul med en brun jacka också, jag som annars bara har svarta.

RSS 2.0