födelsedagsfest

 
Nu är jag påväg på födelsedagsfest. Till födelsedagsbarnet köpte jag två fina armband och pysslade ihop en fin rosa ask som jag tycker passar henne. Hoppas att ni får en härlig lördagskväll!

Glittertoppar

 
Målat naglarna, kör på ljusa med lite glitter på topparna.

La Redoute höst

 
Sommaren verkar inte riktigt komma ordentligt och nu börjar höstkatalogerna komma också. Igår när jag kom hem mötes jag av La Redoutes katalog och visst fanns det en del snyggt, men höstkatalogen i juni? Det känns ju lite väl tidigt.

Just like Missoni

 
Det här är alltså vad som låg i Proud påsen från igår, min så kallade gravidtröja. Just like missoni och jag älskar den. Perfekt nu som i höst.

Hej bokmal!

 
Jag har blivit en riktig bokmal sen jag slutade plugga, läste ju massor när man pluggade men det är ju inte på samma sätt som att läsa för att man har lust och välja vilken bok man vill. Nu springer jag på bibliotekets pocketavdelning varannan vecka. Senast fick jag med mig den här tjockisen, så nu lär jag ha något att bita i.

Proud

 
Har varit inne i stan en snabbis efter jobbet och handlat mig en gravidtröja och nej jag är inte gravid...

perfect nails

 
Mamma går regelbundet och fixar sina naglar. Jag är ju mer för färg och kunna förändra naglarna precis när jag känner för det, men det här älskar jag. Perfekta sommarnaglar.

friendship bracelet watch

Hur underbara är inte de här vänskapsarmbands klockora. Hittade de på rean hos asos för endast 135 kr/st. Tror att den andra är min favorit, gillar att den är lite smalare och framförallt färgerna. Ni hittar de här och här

Bling, bling

 
En paljettbh eller en blingad bh, kärt barn har många namn. Älskar den redan och kanske att den blir invigen till helgen.

Recept: Fläderblomssaft

 
50-60 stora fläderblommor
2 kg socker
3,5 liter vatten
4 citroner
60 g citronsyra
 
1. Plocka fläderblommorna som växer långt i från trafikens avgaser. Klipp bort de gröna stjälkarna och se till att ingen ohyra följer med.
2. Tvätta citronerna, torka dem och skiva dem tunt.
3. Varva fläderblommorna, citronskivorna och sockret i en stor plasthink.
4. Koka upp vattnet och lös upp citronsyran i det kokande vattnet. Häll det sedan över blomorna och rör om väl. Lägg en handduk över och låt stå svalt i 4-5 dagar. Tänk på att röra om då och då.
5. Häll allt i en silduk och låt det självrinna i en eller två timmar.
6. Fyll saften i flaskor. Det går alldeles utmärkt att frysa in (tänk då på att inte fylla ända upp då saften utvidgar sig när den fryser).
 
Lycka till!

I love you mum

 
Vad var det som gömde sig i den lilla asken? Jo ett litet smycke och närmare bestämmt ett armband som jag knytit ihop. Mamma blev superglad och det gör mig mer än nöjd.

Zara rea

 
I natt startade Zara sin rea och som vanligt finns det en hel del fint och det första jag givetvis spanar in är skorna...

Fläderblomssaft

 
Har precis varit ute och plockat fläder och gjort första satsen flädersaft för i år. Fläderblomssaft är nog den godaste saften som finns och speciellt hemmagjord. Nu ska den bara stå 4-5 dagar och sen ska jag dricka saft.

mammas födelsedag

 
Igår eftermiddag/kväll firade vi mammas födelsedag med paket och tårta. Jag tror att hon blev glad för alla sina paket och i den lilla asken gömde sig något som jag hade gjort...

yesterday, midsummer

 
Så här såg jag ut i går på midsommarafton, krans i håret och vit klänning. 

Glad midsommar

 
Ville bara titta in och önska er en riktigt härlig midsommar. Här skiner solen och det är varmt och skönt precis som det ska vara på midsommar. Hoppas att ni också har en fin midsommar dag och kväll.

Ice tee

 
Favorit drycken såna här varma härliga sommardagar är iskallt iste med citronsmak. Underbart gott och svalkande.

Gulneon



Älskar syster fina halsband från Zara, så mycket finare i verkligheten än på bild. Det verkligen lyser gult och jag som älskar gult är totalt förälskad. Kanske om jag är riktigt snäll så kanske jag får låna det.

The Pink Bracelet



Det rosa armbandet ingår som en del i Missonis och Lindex gemensamma smyckeskollektion som Lindex lanserar den 25 september. Kollektionen innehåller halsband, örhängen och armbandet i ytterligare två färgställningar. Det "rosa armbandet" kommer dock att börja säljas först den 1:e oktober som en del i rosa månaden.


Källa: Lindex

sommarfesten



Igår var det sommarfest med jobbet och jag som slutade sent stressade hem satt på mig en klänning. Kände mig inte alls fin så istället fick det bli byxor, neongult linne, spetstopp och frasjacka. Mest av allt var jag nog nöjd med frisyren och örhängena, så fint tillsammans.

asos: sommarklänningar




Midsommar på fredag och vad ska man ha på sig? Klänning är ju nästan självklart och jag har ett par godbitar i garderoben. Annars har ju asos riktigt mycket snygga klänningar. Vet ni vad ni ska ha på er på midsommar?

Hatthylla


Jag tror det är från pappa som jag ärvt min kreativitet ifrån, för både han och jag kan få idéer som vi bara måste prova. Nu senast när mamma och pappa var på jakt efter en hatthylla, men då de antingen är för korta eller kostar skjortan så bestämmde sig pappa och jag för att bygga en egen. Ett besök på Bygg Ole, lite trä, krokar, skruvar, lim och färg senare så sitter den nu i hallen. Kan inte sluta titta på den och så nöjd över vårt lilla arbete. Visst blev den snygg?

Caviar Manicure


Jag som älskar att måla om mina naglar, pröva olika färger och mönster blev riktigt förtjust i de här med caviar manicure. Det bästa är att det inte alls verkar svårt att göra och man får allt man behöver i ett kit. Mest sugen är jag på det färgglada eller det svarta. Finns att köpa här.

jobb och sommarfest


Måndag och ännu en 4 dagars vecka, det gör verkligen att tiden går ännu snabbare när veckorna är kortare. Ikväll är det sommarfest med jobbet och jag slutar sent så försöker göra i ordning mig så mycket det går innan. Hoppas att ni får en riktigt bra måndag!

vad som fick följa med...



Som ni ser var det örhängena och skorna som fick följa med mig hem från stan igår och jag är mer än nöjd. Underbara shoppinglycka, hihi.

jordgubbar



Avslutade gårdagen med lite efterrätt. Kokade ihop jordgubbar med lite vatten och socker och lät det svalna. Varvade jordgubbarna med turkiskyoghurt med vaniljsocker och digestivkex, superlätt och gott blev det. Snodde lite vätska från jordgubbskoket också och gjorde mig ett glas jordgubbssaft. Mumsigt och sommrigt var det och kanske kan vi locka fram sommaren med massor av jordgubbar.

shopping


Regn, regn och åter regn. Vad tillbringar man dagen med om inte lite shopping/present letande? En runda i stan och nu sitter jag blött hemma i soffan nöjd och glad. Finns verkligen mycket fint i butik just nu, orkar dock inte med reahysterin men kom ändå inte hem tomhänt. Två av sakerna ovan fick följa med, kan ni gissa vilka?

Orange neon



Naglarna målade i nya nagellacket från AA och de verkligen lyser när man tittar ner på dem. Riktigt sommriga eller vad säger ni?

friday Im in love



Fredag, wiie! Hur härligt är det inte med fredagar? Pysselsuget sitter i, några timmars jobb och sen kanske det blir lite pyssel. Måste i alla fall pyssla någonting i helgen för det kliar i mina fingrar. Inspireras av den här snygga väskan TOTeM Salvaged/net a porter. Kanske kan man fixa ihop något liknande?

Mohavee



När jag såg de här skorna på Sofi Fahrmans blogg var det kärlek vid första ögonkastet. Svarta i mocka och med fransar. Passar lika bra nu med jeansshorts som till hösten med stuprörsjeansen. Så klick, klick sa mina fingrar och nu står det här hemme på mitt golv. Alldeles, alldeles underbara.

torsdags nyheter @ H&M


Torsdag och lite nyheter från H&M. Älskar som ni vet allt som är indianigt så en favoriterna är så inte så svåra att gissa, de ljusa minitonkas liknande skorna så klart. Sen faktiskt de ljusrosa sandalerna med silverglitter, tror nämligen de skulle vara riktigt snygga under en långklänning.

Montreal/Tokyo/New York



Nytt nagellack i orange neon. Åker på naglerna så fort jag får tid att måla om mina och självklart ska ni få se det på då. American Apparel 89kr.

tisdagslyx


Den här veckan kommer bli lång, massor av pappersjobb, långa dagar, så det kändes skönt att få ett litet brake i vardagen idag. Träffade en vän efter jobbet, gick i lite affärer, promenerade och åt middag. En härlig tisdag helt enkelt. Nu tänkte jag sträka ut benen, lägga mig på sängen och läsa. Hoppas att ni haft en härlig tisdag!

färgade toppar



Exakt så här skulle jag vilja se ut i håret idag. Lite ruffsiga vågor med massor av färg i topparna, skulle liva upp vilken tisdag som helst eller vad säger ni? Men istället sätter jag nog upp håret i en hästsvans eller så kör jag helt enkelt på en fläta. Enkelt är bäst när man börjar tidigt.

Bild: Weheartit

Gult och leo



Vem har sagt att armband bara går att ha runt armen bara för att det börjar på arm. Tog i alla fall mitt och satte det runt vristen och vips så blev det ett arm-fotlänk. Den gula färgen matchar snyggt till mina leoloafers.

inspo



Måndag igen och jag har 5 veckor kvar att jobba till semestern, helt otroligt vad fort tiden går. Startar denna måndag med lite härlig inspo från Gina Tricot, härliga sommarplagg i virkat och spets. Men fortfarande vill jag ha lite mer värme och sol. Hoppas att ni får en härlig måndag!

Mademoiselle



Favorit nagellacken just nu är Essie Mademoiselle med ett mattlack från H&M över. Matta, ljusarosa nagelar känns enkelt och sommrigt på mina fingrar.

lite nytt...



Lite nytt pyssel från Panduro, så kanske får det bli lite pysslande idag. Har i alla fall lovat syster att göra ett döskalle macramé armband till henne. Vad har ni för er idag?

DIP DYE



Gillar verkligen den här dip dye tröjan från BikBok. Kan bara inte bestämma vilken färg jag gillar bäst, kanske kan ni hjälpa mig. Mint eller lavendel?

macramé



Ny väska som kom i mitt H&M paket i fredags. Perfekt liten sommarväska och den är så mycket jag.

graduation


Lite instagram bilder från dagens examensceremoni. Kul att träffa gamla kurskamrater, men det var med en konstig känsla som jag lämnade skolan. Kanske för att det var sista gången som jag var där, men även för att ceremonin inte kändes riktigt riktad till oss som gick ut i januari... Njöt i alla fall av det härliga sommarvädret i min fina klänning från Gina med neonarmband och fjädrar.

den blomstertid nu kommer...


Den här veckan har verkligen känts förvirrande. Ledig i onsdags och igår kändes det som man jobbade på en söndag och idag är jag ledig igen för att gå på min examensceremoni. Det här blir min sista egna avslutning vilket känns lite konstigt när man har pluggat i så många år, men det blir härligt att se flera av mina studiekompisar idag och solen skinner så det kommer nog bli en härlig skolavslutning.

New Yorker



New Yorker shoppingen från i lördags, bättra sent än aldrig. Fick i alla fall med mig ett skärp som var på rean (man kan ju inte ha för mycket skärp) och ett par fin, fina sommarskor för ynka 139kr. Två riktigt sommriga köp som båda kommer passa bra till ett par jeansshorts.

eagle feathers



Klickade hem fjädrar från ebay, de är färgade i topparna så att de ska se ut som örnfjädrar. Kan inte låta bli att faschineras av fjädrar, så himla fint och jag vet exakt vad jag ska göra med några av dessa.

Din sol, din himmel, dina ängder gröna



Bakat små mini cupcakes dagen till ära. Har sjungit nationalsången så många gånger på jobbet med barnen som ville lära sig den vid hockey VM och pratat om nationaldagen, så något extra kunde man ju fixa till idag. Frostingen med päronsmak delade jag upp och färgade hälften gul, hälften blå och dekorerade med små godislinser för att få lite känsla av den svenska flagan. Supersöta, supersmariga och Grattis Sverige på din dag!

feather skull




Här är resultatet av helgens målande och åh va kul det vara att sitta och måla igen, gjorde de ganska ofta förr. Känner mig supernöjd med resultatet och den hänger nu ovanför min säng.

Braids



Flätor är nog det finnaste man kan ha i håret frisyrväg om ni frågar mig. Passar sommaren perfekt och går att variera på en mängd olika sätt. Ska öva lite mer så jag kan göra lika snygga flätor som syster gör.

Tom Binns



Underbara halsband från Tom Binns. Får lust att köpa fler strasshalsband och måla med nagellack i olika färger.

Good morning, monday morning


God morgon, känns som det nyss var måndag och nu är vi här igen. Den här veckan känns dock skön, ledigt på onsdag (nationaldagen) och ledigt på fredag för att gå på min avslutningscermoni. Så jobba tre dagar känns rätt skönt.
Klänningen på bilden såg jag i lördags inne på Vero Moda, men jag kunde inte testa den för då vet jag att jag skulle bli ännu mer kär i den och för 699kr fick den faktiskt hänga kvar. Men tusan så fin den är!

fringe jacket


599 kr är priset för denna underbara jacka och du hitta den hos Gina Tricot. Tänk vad fin den skulle vara att matcha nu på sommaren med vit spetsklänning och till hösten med svarta jeans och vit topp + ett fjäderhalsband kanske. Jag är kär, så mycket kan jag säga.

Fynden



Här är mina fynd i från gårdagens Erikshjälps besök. Ett linne, indianpärlskärp, ett kuddfodral (jag ska använda tyget) och ett armband med små döskallar. Alltihopa för 85kr. Mesta av allt ät jag nöjd med skärpet, har länge velat ha ett tjockare sådant skärp (har ju ett tunt) och idag fann jag ett för ynka 20 kr. Åh vad nöjd man kan bli av att fynda!

akvareller



Vad gör man sådana här regniga, blåsiga, iskalla kvällar? Jag sysselsätter mig med lite pyssel, plockar fram akvarell pennorna, pensel, papper och inspirerande bilder. Åh va länge sen det var jag målade.

Shopping in the rain



Ja sådan här regniga dagar blir det shopping. Först Erikshjälpens second hand och sen en runda i forum och det var inte bara jag som tyckte att denna dag passade att spenderas shoppandes. Ska försöka fota mina fynd, men ljuset inne är ju inte det bästa så vi får se hur det går.

lace and flowers



God morgon på er! Lördag och det blåser och regnar, inte alls något roligt helgväder. Igår efter jobbet var jag i Nacka Forum och shoppade lite. Blev en spetstopp, trosor, hårblommor och en fotkräm. Idag blir det second hand shopping med syster, hoppas att göra lite fynd. Sen ska vi leta födelsedagspresenter till mamma som fyller år snart. Hoppas att ni får en riktigt härlig lördag trots ruskväder.

Lindex x Missoni



Det blir mycket Lindex idag märker jag, men vad ser man inte när man är påväg hem efter en liten shoppingrunda om inte att Lindex har ett designsamarbete med Missoni. Hur underbart är inte det? Lindex x Missoni släpps den 25 september och det är redan inskrivet i almanackan. Tror det här kommer bli riktigt, riktigt bra.

Källa: Damernas Värld

coming soon @ Lindex



De här två godibitarna ska komma in snart på Lindex. Leo plånbok och en söt, sommrig clutch. Skulle inte sitta helt fel, eller vad säger ni?

1 Juni



God morgon, allt lika härligt att vakna till fredag, 1 juni också så nu hoppas vi ännu mer på riktig sommar eller hur! Igår efter jobbet slank jag in på Lindex efter att ha varit på biblioteket och hamnade i provrummet med dessa två. Den första som går från naturvit till gult var helt underbart fin och t-shirten hur skön som helst. Blev dock inget köp, men idag efter jobbet ska jag på en liten shoppingrunda med mamma.

RSS 2.0