more flowers



Igår innan jag skulle gå hem kom ett barn med en fin buket blommor till mig och önskade trevlig sommar och att vi ses i höst. Så omtänksamma och gulliga!

torsdag @ H&M



Som vanilgt så här på torsdagsmorgonen så har H&M fått in lite nytt. Själv fastnade jag för de här tre accessoarerna och skulle jag bara få välja en favorit skulle det bli örhängena. Hittade ni något bland nyheterna som ni gillade?

färgsplash



Nä vart tog sommarvärmen vägen? Kom tillbaka snälla! Så länge får jag inspireras och bära färgglada och mönstrade smycken. Plockade ihop lite godbitar från asos som jag gillar. Smycken blir ju så mycket härligare (och sommrigare) med massor av färg.

Viola Violer



Igår kväll hade vi picknick på jobbet med alla föräldrar och barn, en riktigt mysig kväll med alla mina stjärnor. Fick även en liten sommarpresent och tack för vårterminen i form av en supersöt blomma (violer) och ett presentkort. Så nu kickar vi igång onsdagen och jag känner mig på topp!

Shortsen II



Visade upp de här shortsen för att tag sen och skrev att de skulle få en make over. Här ovan kan ni se resultatet. Med hjälp av en gamal second hand gardin som klipptes isär fick shortsen ett helt nytt utseende som jag bara älskar. Tror nästan jag kommer bo i de här i sommar.

Rory Beca



Underbar klänning som jag mer än gärna skulle bära idag. Från Forever21

let's hope for a new good week


Åter igen en ny vecka. Någon mer än jag som tycker att det går riktigt fort just nu? Så härligt med alla fina, soliga dagar, fast har hört att det ska bli sämre den här veckan... Vill bara önska er en härlig måndag och hoppas att eran vecka börjar bra!

ESC Tårta


Slängde ihop en snabb rulltårta igår som fylldes med grädde och banan och sedan topades med grädde, jordgubbar och daim. Superlätt och supergott. Lite av en tradition sen jag var liten. Extra kul igår också att Loreen och Sverige kammade hem segern, stort Grattis!

Mors Dag




Vaknade upp till en underbart fin dag, en fin dag för alla mammor där ute. Tog cykelt och cyklade till spåret för att plocka mammas favorit blomma, Liljekonvalj. Så idag ger jag mamma lite extra kärlek, just för att hon är min klippa, den som alltid finns där och för att hon älskar mig och min syster över allt annat♥ Love you

sunny day



Blir dåligt med bloggande här idag, försöker passa på att njuta av det fina vädret. Ligger ute i bikinin och läser, härliga lata dagar!

Love bracelet


God morgon lördag! Idag är det lute molnigt men enligt vädret ska det spricka upp under dagen, så jag hoppas på de. Startar denna lördag med lite kärlek i form av detta enkla, fina armband från Gina Tricot. Enkelt och fint, helt i min smak och till det braiga priset, 49kr.

frisör mingel



Ikväll har jag varit iväg på mingel på systers salong där hon jobbar som firar 20 år. Det bjöds på godis, nötter och mousserande med jordgubbar. Fick även håret stylat av bästa syster, hon testade lite olika flätor och nu ser håret ut som på de två bilderna längst ner. Snyggt eller hur?

Ramona & Maxima



Snygga långklänningar från Indiska och jag kan inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst. Mönstret är ju underbart fint på klänningen längst ner, men grönt är ju lite min färg med den virakde överdelen. Tror jag måste åka och testa lite..

För hon har fjädrar i sitt hår...


Hur tuff är inte det här hårbandet (eller vad vi ska kalla det) från Topshop. Skulle vara roligt att ha och ta lite snygga bilder i, annars vet jag inte riktigt om jag skulle använda den. Kanske ha hemma som dekoration också, jag som ölskar fjädrar och indianaktiga saker.

Dagens detaljer

Sitter ute i solen på rasten och njuter. Tänkte passa på att visa er dagens små detaljer. Triss i egengjorda armband och så klockan förstås!

 


News @ H&M



Gillar linnen med smala spagettiband och idag har H&M fyllt på med sådana i vit, mint och svart för endast 99 kr. Sugen på ett mintfärgat som skulle vara ruskigt snyggt när man fått lite färg.

too short



Gamla, för korta jeansshorts. Men som vanligt har jag lite idéer och har pysslat och sytt lite på dessa. Kan ge en liten ledtråd och det är att jag använt något som jag shoppad i påskas på Erikshjälpen.

Play as in playsuit



I sommar eller varför inte nu när värmen är här vill jag springa runt i playsuits. Snyggt och skönt att ha allt i ett ibland. Slippa välja short/kjol/byxor och vilken överdel som passar till. Har fastnat för den här godbiten från asos som även har en hel del andra godbitar.

Converse



Avundsjuk på mammas nya Converse. Underbart härlig färg eller vad säger ni? Är jag riktigt snäll så kanske jag får låna dem någon dag.

Döskallar och fjädrar



Fina örhängen som jag hittade på H&M Divided. Döskallar och fjädrar känns ju inte så dumt. Kanske borde ha slagot till på ett par. Vilken färg gillar ni bäst, vita eller svarta?

Knutar och nitar



Här är det färdiga resultatet av mitt knytande. Satt även fast några nitar som jag beställde från ebay. Matchas tillsammans med min klocka och lite fler vänskapsarmband skulle jag tro. Snyggt eller hur?

with flowers in my hair


1 & 4 Asos, 2 & 3 Topshop

Va fort långhelgen har gått, nu är det redan måndag och dags för en helt ny vecka. Härligt att vakna till sol idag också, får en att bli så glad. Det får mig även att vilja ha blommor i håret och känner mig ruskigt sugen på ett av dessa hårband. Perfekta till midsommar om inte annat.

knyta knutar



Lång helgen går mot sitt slut, har varit så skönt att vara lite extra ledig. Idag ska jag hem till en vän och hennes familj, har lovat att lära dem knyta vänskapsarmband. Så idag ska jag knyta lite knutar. Tjuvstartade lite i helgen och ovan ser ni ett litet smakprov. Hoppas att ni får en riktigt härlig söndag!

Gina Tricot Exclusive



Snygga bilder från Gina Tricot Exclusive kollektion som släpps i butik under nästa vecka. Vitt och paljetter med sommrig känsla beskriver nog kollektionen rätt bra skulle jag säga. Finns en hel del som jag i alla fall skulle vilja titta närmare på. Finns det något plagg som ni gillar?

Den perfekta grenen



Måste bara visa er systers nya klädhängare som hon har gjort med lite hjälp utav mig och pappa. En gren, vitfärg och vajrar. Själv är jag mest nöjd då jag hittade den perfekta grenen till henne, hihi. Men visst är det snyggt?

Mango ice




Sett flera stycken som gjort isglass utav mixad kiwi och blev sugen på att göra själv. Rotade fram mammas gamla Tupperware glassformar och satt igång. Tog mango som jag hade hemma, mixade, fyllde formarna och sedan in i frysen. Superlätt. Nästa gång tror jag att jag ska göra jordgubbsglassar.

Nagellack och Matadormix


Igår när jag var hundvakt så var resten av familjen iväg på en dagskryssning och hem kom de med en liten present. Fick ett esse lack i härligt ljusrosa och favorit godiset, nam, nam. Tack så mycket bästa familjen, love♥

Gina Tricot Fashion Gallery



Skönt med ännu en ledig dag. Är så glad att jag fick ledigt och ska passa på att njuta hela dagen. Startar med lite härlig inspiration från Gina Tricot som jag tycker har mycket snyggt just nu.

Den Kungliga Djurgården



Idag fick jag ett härligt sms från en härlig vän som ville träffa mig och hunden. Så vi mötes vid centralen och promenerade sedan emot Djurgården. Där promenerade vi runt, pratade och satt oss ner ett tag. En riktigt mys dag blev det. Tack så mycket!

nitar



Idag har jag min nya hårklämma(?) i håret som ser ut att bestå av guldiga nitar från H&M. Tycker den är riktigt fin och roligare än en toffs. Kul att ha något att variera med när jag sätter upp håret också.

yesterday and today


Igår kväll efter jobbet var jag som sagt på 25 års kalas, fikade och satt och pratade. En rätt skön start på lång helgen. Idag är det bara jag och hunden, så får se vad vi hittar på. Promenad och lite gosi gos blir det nog i alla fall. Hoppas att ni får en härlig torsdag!

ZigZag



Lite suddig bild på mitt nya linne från H&M som jag köpte i söndags. Men ni ser i alla fall lite hur det ser ut. Älskar mönstret och färgerna, så de åker på nu direkt då jag ska skynda mig iväg på 25 års kalas.

Strumpor



Jag tror att jag fått någon sorts strumpfeber. Går jag i affärer så tittar jag på strumporn, på internet fastnar jag för fina strumpor och nu har jag fastnat för dessa tre från Gina Tricot. Visst är de härliga? Låga, färgglada och mönstrade. Kan inte bli så mycket bättre.

Free People - Thirty Seven Miles



Det här linnet från Free People skulle jag inte tacka nej till, hade det i ett kollage för ett tag sen men visste inte vart det kom ifrån förens jag nyss gick igenom Free Peoples hemsida. Priset är tyvärr inte lika fint, 896 kr kostar den och ni hittar den här

Jordgubbscheesecake med mascarponegrädde



Kakbotten:
220g digestivkex
100g osaltat smör, smält.

Fyllning:
200g färska jordgubbar, ansade och hackade, plus 100-200g extra, delade i halvor att garnera med.
2 dl strösocker
600g fet färskost
2 stora ägg
100g mascarponeost
2 msk florsocker
1 dl vispgrädde

Gör så här:

1.  Lägg bakplåtspapper i botten på springformen. Kör kexen till fina smulor i en matberedare med kniv.

2.  Rör samman kexsmulorna och det smälta smöret i en skål. Häll blandningen i en form och tryck ut den över bottnen. Låt formen stå i kylen i 20-30 min.

3.  Gör fyllningen, blanda jordgubbarna (delade i små bitar) och 1 dl strösocker med 2 msk vatten i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills jordgubbarna är mjuka och hälften av vätskan har kokat bort. Låt svalna.

4.  Värm ugnen till 150°C. Använd elvisp och vispa ihop färskosten och resten av sockret på medelhöghastighet tills blandning är slät. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Rör ner de avsvalnade jordgubbarna.

5.  Häll smeten i formen. Sätt springformen i en ungs form (vira först in springformen i folie) och häll så pass mycket vatten i ungsformen så att det når upp till 5mm från kanten på springformen. Vattenbadet förhindrar att cheesecaken blir torr.

6.  Grädda cheesecaken i ca 30 min eller tills den känns fast på ytan och bara en aning lös i mitten. Låt cheesecaken svalna till rumstemperatur och låt den sedan stå i kylen 1-2 timmar så att den stelnar.

7.  Använd en elvisp och vispa mascarponen och florsockret på medelhög hastighet tills blandningen är slät. Vispa grädden i en annan skål tills det bildas mjuka toppar och vänd ner den i mascarponeblandningen.

8.  Häll mascarponegrädden över den kylda cheesecaken och bred ut den i ett jämt lager. Låt cheesecaken stå i kylen över natten.

9.  Vid servering, dekorera den med jordgubbar.

 

Lycka till!

Shopping @ H&M



Lite av min shopping från igår. Blev lite hårgrejer, matt nagellack, trosor och topp i härligt rosa färg (som inte syns så bra på bilden tyvärr). Allt kommer från H&M som jag tycker har så mycket fint just nu.

Zara TRF, maj


God morgon måndag. Ny vecka och det är soligt, härligt! Känns skönt med en lite kortare vecka, tre dagar, en dag ledigt och sen jobba fredag. Men nu var det Zaras TRF lookbook för maj som jag ville vissa och starta denna måndag med, alltid lika inspirerande om ni frågar mig. Dessa tre är nog de jag gillar mest, shortsen, linnet och blazern. De skulle gärna få flytta hem till mig, kanske speciellt shortsen. Fanns det någon look som ni gillar?

Ladurée



Idag har jag tillbringat dagen i stan med syster, shoppat födelsedagspresent och lite till mig (det får ni se imorgon). Avslutade vår runda med ett besök på Ladurée som öppnade i fredags och så klart blev det en ask med macarons som avnöjts i solen i Humlegården.

K som i Keps



Den här kepsen som kommer ut på H&M i höst är jag riktigt förtjust i. Supersnygg om ni frågar mig och jag skulle gärna ha den nu i sommar. Kanske ett nytt DIY projekt?


Jeans, strass och gult



Dagens detalj. Matchar jeansskjortan med mitt egen fixade halsband, strass och gult.

Fikatime



Snart får jag fika gäster, mina underbara tjejer från lärarutbildningen. Vad härligt det ska bli att se dem igen! Bjuder på kärleksmums och jordgubb och mascarpone cheesecake, som jag hoppas är god (mer bilder på den kommer senare).

Studs



Fick hem ett paket med nitar igår som jag beställt från ebay, så nu ska det nitas för fullt. Fick några extra present nitar också ( de längst till höger) och sånt gillas ju. Tror jag vet exakt vad jag ska använda de till också.

Recept: Kärleksmums


grrr...

Den här bikinin kom in på H&M igår och jag gillar den riktigt, riktigt mycket. Enkel med en twist. Kanske får bli en svart bikini i år då...


Strawberry



Titta vilken goding som är tillbaka på chokladhyllan. Marabou Jordgubb, nu med större bittar jordgubb och men med lika härlig sommarsmak som jag minns. Mums, mums! Blir nog några bitar idag efter jobbet, skönt med tidig fredag!

apple blossom white



Igår hämtade jag ut ett paket med ett par nya vita, höga Converse. Ett måste i min skosamling och de perfekta vardagsskorna. Just nu är de härligt vita så vi får väl se hur länge de håller sig så. Mina gamla har jag några planer för så vi får se hur det går...

aztec @ Topshop



Älskar, älskar mönster och speciellt på sommaren. Det bästa är att aztec printade kläder finns lite överallt i år och så mycket fina grejer sen. Detta urplock är från Topshop som har en hel del godbitar. Hur snygga skulle inte byxorna vara? Shortsen, topparna, ja allt!

Love shine a light


Det här är resultatet efter gårdagskvällens pyssel. Blev en lite söt ljuslykta. Superlätt att göra och snabbt gick det också. Vad tycker ni?

swimwear?




Varje år brukar jag köpa en ny bikini och jag brukar inte ha några direkta problem med att hitta någon jag gillar. Snarare tvärtom att jag hittar flera stycken. Men i år känns det som det är stopp, har prövat flera, kännt mig osäker, inte varit helt 100 osv. Vet inte riktigt vad jag är ute efter men ändå vet jag (klurigt det där). Tittade i alla fall runt hos asos igår kväll och fann några godbitar + en hel del snygga beach plagg som går att använda under sommaren.

lace and glass


Hemkommen från jobb och gym och känner mig riktigt pigg, så nu tänkte jag sätta mig ute i solen ett tag och läsa. Lika bra att passa på att njuta av solen. Sen ikväll tänkte jag pyssla lite med den här glasburken, en liten spetsduk och limpistolen tror jag att det får bli. Hoppas att det blir så bra som jag tänkt mig.

Ally


De här linnet från Gina tittade jag på i helgen, hängde tillbaka det och nu kan jag inte sluta tänka på det. Så mycket finare i verkligheten och jag vet inte riktigt varför jag hängde tillbaka det? Måste åka iväg i veckan och hoppas, hoppas att det finns kvar.

The Vampire Diaries



Favorit serien, så nu var det dags att börja läsa böckerna. De två första i en = Perfekt!

new week, a new day


Måndag morgon och strålande sol! Hoppas att ni sovit gott och är redo för en ny vecka, för det är jag. Känner mig riktigt inspirerad för tillfället och har en del pysselideér som jag ska försöka börja med den här veckan. Sen ska jag komma igång med tränningen igen ordentligt. Så nu kör vi igång, jobb, pyssel och träning!

Kärleksmums


Blev lite bakning idag med syster, dubbel sats kärleksmums. Hur mumsigt är inte de. En god avslutning på helgen.

And all the things you do And it was called Yellow



Shorts Cubus, Topp Topshop, Armband & Skärp asos.

Ett par gula shorts skulle jag vilja ha i sommar och dessa från Cubus är riktigt snygga (snyggare i verkligheten än på bild) och priset är också riktigt bra, 149kr. Skulle matcha dem med en vit topp som är längre bak, ett brunt skärp och sen massor av färgglada armband med nitar.

döskallar och makramé



Igår kväll blev det lite pysselverkstad här hemma med en av de nya trådarna och så döskallarna. Fick bli ett fint makramé armband, som jag är supernöjd med. Nu är jag sugen på ett i färg också, frågan är bara vilken färg?

Panduroshopping


Shoppade lite på Panduro idag för mitt presentkort som jag fick i födelsedagspresent. Blev lite nya trådar och några små guldiga döskallar.

strawberry and Kiwi

Hej alla solstrålar! Hoppas att ni hade en härlig fredag igår för det hade jag. Dansade hela natten så idag känns det i benen. Som vanligt till helgen så är det dåligt väder, eller de är mulet men ganska varmt ändå. Förra helgen när vi var iväg på stranden och fotade lite smakade jag den nya Fantan, Strawberry and Kiwi och oj vad god och sommrig den var. Bara ett litet tips så där att ni måste smaka den.

I like, I like a lot



Snygg styling hos Gina Tricot, eller vad säger ni?

Choklad och blåbär



Igår efter jobbet möte jag upp en vän och så handlade vi lite saker för att baka. Hade nämligen lovat att komma över någon dag och baka lite till henne. Så på beställning gjorde jag chokladmuffind med maraboufluff och blåbärsmuffins till hennes karl. Gotti gott blev det, men vilket jobb det är utan elvisp...

Staring out over the sea



De här två är mina sista fynd från Erikshjälpen, två underbara tunikor, perfekta till sommaren. Den första är egentligen för barn, men det skadar ju aldrig att testa och visst passade den. Den gröna längst ner var snyggare på än vad jag trodde när den hängde på galgen så kunde inte låta bli den heller. 55 och 50 kr är ju ingenting, så nu hänger de fint i garderoben och väntar på att bli använda.

Florine



Den här söta toppen skulle jag inte ha något emot att ha på mig idag, super söt! Kommer från Gina Tricot och priset är 249kr.

bracelet fever


Älskar armband och tror inte att man kan ha för många heller. Gillar just nu färgglada armband, neon, rosa, gult, oranget. Sen får de gärna ha nitar i guld eller silver. Så dessa från asos föll mig absolut i smaken.

mönster och fjädrar


God morgon onsdag och ännu en strålande underbar dag. Kör på lite indian stil idag med nytt linne från H&M och mitt egen gjorda drömfångarhalsband. Nu är det dags för jobb och efter jobbet ska jag fixa håret hos syster, känns som de kommer bli en bra dag!

1 maj



Vilket underbart väder vi har haft idag. Kännt lite som sommar och jag har passa på att sitta ute och njuta av solen och läsa en bok. Lite så såna här dagar ska spenderas, eller vad säger ni? Hoppas att ni också har haft en lika underbar första maj.

all white


Det är är mitt första fynd på Erikshjälpen som jag gjorde i helgen. En vit kortare topp med en underbar rygg. 40 kr var den absolut värd, eller hur?

RSS 2.0