hej hej betongvägg!


Ja det är ungefär så jag känner just nu! Igår började vi ny delkurs, vetenskapligt arbete och idag är det dags för nästa nya. Ja de har alltså tänkt att vi ska köra två delkurser parallelt och planeringen för de ser inte så bra ut. Igår sa delkursansvarig "ja ni har ju inget jullov, men de är ju några röda dagar" uppmuntrande på hög nivå.. Nä nu ska jag inte gnälla mer, de är väl bara att ta tag i allt och sen hopas på de bästa. Julafton är i alla fall ledig.
Hoppas att ni söta läsare mår bättre och att ni får en toppen tisdag.

Nicki

what's the time?




Lite sugen på en ny klocka och spande in asos efter några och hittade en del! Triwa klocka i mitten har jag gillat länge, den gula är riktigt snygg och roligt med färg. Den sista ser också fin ut, fint med vitt. Vilken gillar ni?

Nicki

sisterLove



Ibland kan lillasyster vara rätt pysslig (måste ha smittat henne lite, hiihi). Se bara så fin denna Love text är som hon har gjort med stål och tenntråd. Duktig duktig!

Nicki

Första advent




Idag har jag och syster städat, handlat, bakat pepparkakor, strykit och hängt upp gardiner. Ja en riktigt ordentlig första adventspysslar dag! Nu blir det lite god adventsfika framför tv:n, med lussebullar och nybakade pepperkakor! Titta föresten hur fin min adventsljusstake blev!

Nicki

lördagskvällens





Igår kväll var riktigt trevligt, sitta och prata, dricka en drink och lite cider. Lite av mina favorit smycken fick också följa med, bland annat mitt childhoodarmband (som jag alltid har på mig), två fjäderhalsband, fjäderringen, fjäderarmband. Haha ja en hel del fjädrar!

Nicki

shoppingdag!



Vilken shopping runda de blev! Har shoppat en hel del av mina julklappar nu, vilket är otroligt skönt! Hittade riktigt bra klappar och känner mig nöjd med allt! Nu är det bara syster och lillprins V kvar! Köpte även en mössa och vantar från H&M, har behövt nya ett bra tag nu och dessa är perfekta!

Nicki

Lördag


Förra årets adventsljusstake

Idag har jag en hel del grejer att göra, först ska jag åka iväg med syster och shoppa lite julklappar, sen fixa adventsljusstacken, adventspynta, kanske hinna baka lite pepparkakor och sen ikväll iväg på födelsedagsfest! Fullt upp med andra ord och bäst att sätta igång med dagen på riktigt!

Nicki

Kort och gott...




Nu ligger jag här i soffan och myser med hunden! Mamma och pappa sitter på arlanda och ska snart åka till värmen (skönt för dem!) med mammas kusin med familj och vänner. Men jag, hunden och syster får väl mysa här hemma med pepparkaksbak, adventsfika och kalla promenader, hihi. Nästa gång kanske man kan följa med, men nu är det mycket i skolan... Men de va inte de jag skulle skriva, här ovan är kortet jag gjorde till födelsedagsbarnet, fint va?

Nicki

early


Tidig, tidig fredagsmorgon! Jag brukar gilla att gå upp tidigt, men före klockan 6 är inte okej! De är ju kollsvart ute och lär dröja några timmar till innan de ljusnar. Idag är det seminarium och redovisning, ska träffa gruppen vid 8, en timme innan vi börjar och gå igenom allt en sista gång. Önska mig lycka till och ha en underbar fredag!

Nicki


Receptet Cheesecake


Nu så, här har ni som var sugna receptet på New York Blueberry cheesecake

Botten:
300 g digestivekex
150 g smör (gärna osaltat)

Fyllningen:
600 g Philadephiaost
2 1/2 dl Kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker (jag tog 1 tsk vaniljsocker och 1½tsk ekologiskt vaniljpulver)
3 ekologiska ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)  andra bär går också bra

Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Pröva att baka för den är verkligen himelskt god, Lycka till!
Nicki


two and two




Torsdag idag och H&M har fyllt på med lite nyheter, två fina stora halsband och sen ringen jag bloggade om för någon dag sen, som även finns i silver mer vinrödsten.

Nicki

Iittala Vitriini


I somras såg jag de här fina glasaskarna från Iittala, designade av Anu Penttinen. De finns i flera olika färger och med olika bottnar (glas, trä och aluminium) och i två olika storlekar. Den lilla i 60x60mm och den stora i 108x108mm. Jag älskar den i vanligt genomskinligt glass och skulle gärna ha en stor och en liten, men de kostar en del (kommer inte ihåg priserna men de var rätt dyra), så i så fall får jag önska mig och hoppas att tomten hittar hit med dem, hihi.

Nicki


24 november



Idag är det exakt 1 månad kvar till julafton, 1 månad! oj oj vad tiden går fort, vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt innan jul. Måste ut i helgen i alla fall och fixa lite julklappar, om jag kommer på något bra vill säga. Har inte riktigt hunnit tänka igenom vad jag vill ge i år, jag som brukar vara så tidig med klapparna. Men i år har det varit så mycket med skolan och just nu är det återigen tentaskrivande.

Nicki

Childhood


Jag har ju mitt fina childhood armband som alltid sitter runt min handled. Men idag fick jag syn på detta fina av Sophie by Sophie för Childhood hos Nelly. Priset är dock saftigt för min studentplånbok, 1095kr. Men visst är det fint?

Nicki

mer förvaringstips


Jag älskar snygg förvarnig som är i genomskinlig plast eller glas, det är ju så mycket lättare att se vart sakerna ligger och så har man lite mer ordning då de måste vara snyggt då de syns. Så just därför föll jag pladask för denna fina från Åhlens, den kostar 159kr och åker raka vägen in på önskelistan.

Nicki

.


Så var det måndag och ny vecka, inte alls långt kvar till jul. Den här veckan kommer bestå av grupparbete (idag) och sen tentaskrivande resten av veckan. Drömmer mig tillbaka till sommaren och värmen..

Nicki

♥LOVE♥


Just nu älskar jag enkla små, söta armband så man kan ha flera olika. Fastnade för detta underbara från asos som bara kostar 68,70 kr och så är det ju gratis frakt just nu också. Sugen? JA!

Nicki

sunday breakfast


I morse gjorde jag lite hotellfrukost, nybakat bröd, marmelad, jordgubbar, vaniljyoghurt, juice. Gott, gott!

Nicki

New York blueberry cheesecake



Moster är på besök idag så passade på att pröva baka New York blueberry cheesecake. Den blev hur god som helst, så den kommer att bakas flera gånger.

Nicki

2011




Nu är jag förbered för vad 2011 har att bjuda på! Jag som måsta ha koll på allt, speciellt med skolan! Så då behöver jag en almanacka och då vill man ju inte ha en tråkig och ful. Har använt mig av personligalmanacka två gånger innan och jag älskar deras almanackor, perfekt storlek och roligt när man kan designa som man vill och extra plus för i år när man kan ha egna foton på fram och baksida!

Nicki

H&M Magazine och DV



Tog mig en H&M Magazine igår och i den fick jag syn på denna underbara ring för 49,50kr. Senare blädrade jag i nya damernas värld och hittade de snygga örhängena, också från H&M för 69,50kr. Kanske måste titta närmare på H&Ms smyckessortiment..

Nicki

Wishlist


Nu när julen börjar närma sig så är det kanske bäst att göra en liten önskelista. Vet inte riktigt vad jag önskar mig i år, men lite småsaker kan man ju alltid hitta.

1. Topshop, 2. H&M home, 3. Mihi, 4. CDON, 5. BikBok,

Nicki

one little indian



På tal om "stela" fjädrar så köpte jag den här fina fjäderringen igår innan bion, jag vet att jag ska försöka att inte köpa så mycket smycken men när den bara kostade 69kr så kunde jag bara inte lämna den kvar (även om jag försökte). Från Scorett.

Nicki

Harry Potter


Igår kväll fick jag alltså se första delen av den sista Harry Potter filmen. Måste säga att jag älska den! Ännu mer mörk än den förra och man kan ju bara tänka sig hur sista delen blir. Åh vad jag vill se fortsättningen nu, men ändå inte, tför då är det ju slut på riktigt. Usch vad sorgligt det kommer bli! Ja jag vet jag är en riktigt Harry Potter nörd! Men om ni gillar Harry Potter i alla fall lite så måste ni se filmen, jag skulle kunna gå och se den igen, hihi.

Nicki

som en ädelsten


Love, love, love. Ja, jag bara älskar dessa snygga ringar från KyssJohanna. Hur snygga är de inte? Speciellt den lila om ni frågar mig. Underbara ringar i natursten och priset är 195kr, riktigt bra!

Nicki

on womens trash is another womens treasure


Fick de här fina örhängen i helgen av en kompis som hade rensat lite. Tyckte de va riktigt fina med de blandade färgerna på stenarna.

Nicki

fejkit!



Anni tipsade om dessa fusktatueringar från BikBok och jag blev helt kär i fjädrarna, förvånade? De kostar endast 39kr. Jag är riktigt sugen. Spanna in här om du är nyfiken på de andra.

Nicki

Dyrt eller budget?


Vill man ha något annat än "mjuka" fjädrar i öronen så såg jag dessa till höger på Therez blogg, de är från kyssJohanna och lite för dyra för mig. Så jag letade fram ett lite mer budget vänligt allternnativ, nämligen de vänstra från Nelly som finns i både silver och guld.

Nicki

strömavbrott


Strömavbrott nästan hela dagen idag, från 11-15 och sen ett till lite senare, jippi, eller inte! Får bli bättre bloggande imorgon.

Nicki

Happy fathers day!



Nicki

love you, love you alot


Tittat runt i smyckes jungeln och hittat många favoriter hos  Cocoo och Topshop. Fortfarande insnöad på fjädrar, men även stora halsband i färg och ringar med fina stenar!
1-3, 5-6, 8-9 Topshop
4,7, 10-13 cocoo

Nicki

mysigt är varmt



Jag som är på jakt efter en ny mysig mössa och tumvantar, fastnade för dessa på H&M´s nyheter. Mest gillar jag de ljusa och bollar på mössor har jag alltid älskat! Måste nog spana in dessa i butik och 149kr är ju inte allt farligt.

Nicki

skola, plugga, sova, skola, plugga.. andas!



Usch just nu känner jag bara att det är för mycket, känns som jag skulle ha sprungit rakt in i en betongvägg och inte hunnit återhämta mig. Kurserna går i ett och med knapp någon tid för att andas. Jag hoppas att nästa vecka känns bättre och att jag får lite tid att hämta andan i helgen. Har massa ideér vad jag skulle vilja pyssla med just nu, men som just nu får skjutas på framtiden och hoppas att det där finns lite tid för annat än skola. Men nu, tillbaka till skolböckerna.

Nicki

like a feather in the wind



Älskar mitt halsband som jag fick med vid en beställning från ebay som jag använder som hårband. Så bestämmde mig för att göra ett eget i svart som jag kan ha och variera med.

Nicki

snowstorm


Usch och fy vilken snöstorm det är idag. Var riktigt hemskt när man skulle ta sig till skolan (höll på att blåsa omkull vid medborgarplatsen!, haha) men det var nästan värre hem. Nu sitte jag och myser under en filt med mjukiskläder, är så himla trött men det hjälps inte, nu ska jag nämligen sätta igång med pluggandet under min mysiga filt.

Nicki

tavellist


Tisdag idag och för mig blir det föreläsning mellan 12 och 14, sen hem och plugga lite och förhoppningsvis har mina böcker kommit. Ovan får ni i alla fall se lite av min silver ram som jag köpte på Ikea, tillsammans med mina andra tavlor på tavellisten. Fint va?

Nicki

im leaving it's monday morning



Idag börjar en ny delkurs, jag hoppas för gudsskull att denna blir rolig och inte alls lika rörig som de två som ar varit parallelt nu. Första dagen består i alla fall av introduktion och en föreläsning, så det lär nog märkas rätt snabbt om det är lite struktur. Hoppas att ni får en härlig måndag och start på veckan.

Nicki

ljuslyktsförvaring



Igår blev det en sväng till Ikea, men till min besvikelse så hade de inte fått in de fina flaskorna ännu.. Men det blev två andra köp istället, en silverram och ljuskoppar som blev till ringförvaring. Visst blev det snyggt?

Nicki

Can't get enough of that sweet feeling


Såg de här halsbandet på H&M Trend igår, har för mig att det stod 199kr. Riktigt snyggt och så fanns det i lite guldaktigt också, men detta var min favorit!

Nicki

Step by step, heart to heart, left right left



Det är inte ofta jag lägger ut vad jag har på mig, men idag har jag kännt mig riktigt fin! Vet inte om det är byxorna eller spetstoppen, eller kanske båda tillsammans. Blev i alla fall riktigt glad när jag hittade mina gamla byxor från högstadietiden och att jag kunde ha dem!

Nicki

Harry Potter and the deathly hallows


Yes onsdag den 17, på premiärdagen ska jag äntligen se den första delen av sista filmen av Harry Potter and the deathly hallows! Som jag har längtat och under tiden jag längtat har jag tittat på alla filmerna om och om igen (tror att de är lite trött på dem här hemma). Men nu kommer äntligen den spännande fortsättningen, åh vad jag vill att tiden går fort till den 17 nu!

Nicki

Lanvin ♥ H&M


Ni har säkert redan sett kollektionen Lanvin♥H&M, men jag vill bara visa er mina accessoar favoriter, älskar leopardskorna, hur snygga är de inte? Sen är ju läppstiften riktigt, riktigt söta att titta på.

Nicki

Torsdags news




Torsdag och H&M har lite nyheter på hemsidan. Bland annat detta häftiga halsband för 199kr, ett lika dant cuffarmband som jag har fast i nya färge.

Nicki

Fint, sött, underbara


Syster visade mig de här snygga flaskorna från Ikea. Så otroligt söta och bara ha stående och priset? Jo 99kr för alla tre, hur bra är inte de.

Nicki

16" Gold star chain


Idag kom nya kollektionen av Kate Moss för Topshop och jag hittade de här lilla söta halsbandet som jag gillar riktigt mycket. Så där enkelt och sött och för 15£ blir det ditt.

Nicki

fjädrar hos nelly



Kanske lite framtida inspiration inför nya smycken. Finns annars hos Nelly för 149kr/st.

Nicki

Måndag 1 november


Så var det november, bara två månader kvar och så är de här året slut! Shit vad de här året går fort. Idag ska jag skriva klart min Vfu-rapport (är snart klar), sen får jag se vad jag hittar på. Blir nog en sväng till gymmet och sen lite städning. Kanske hinner man med lite pyssel också, hihi. Vad ska ni hitta på en måndag som denna?

Nicki

RSS 2.0