Recept: Chokladfudgemuffins

12 st

225 g vetemjöl
55 g kakao
1 msk bakpulver
drygt 1 krm salt
115 g farinsocker
2 ägg
2 dl créme fraiche
6 msk rapsolja eller 85 g smör, smält och avsvalnat.
3msk ljus sirap.

Sättt ungnen på 200°c. Sätt 12 muffinsformar i muffinspannan.

Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i farinsockret.

Vispa ihop äggen lätt i en annan bunke, vispa sedan i créme fraiche, oljan (eller smöret) och sirapen.
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och höll i äggblandningen. Rör om försiktigt, men rör inte för länge.

Fördela smeten i muffinspannan. Grädda muffinsarna i den förvärmda ungen i ca 20minuter (tills de har höjt sig och känns fasta).

Låt muffinsarna vara kvar i muffinspannan i 5 inuter. Sedan är de klaras för att äta eller ställas på galler för att svalna.

Lycka till!

Nicki

Kommentarer
Postat av: Anonym

mumsigt:)

2010-04-19 @ 17:44:59
URL: http://karinolofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0