Jordgubb- och daimtårta

Botten
110 gram smör
2,25 dl strösocker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 st dubbeldaim
Fyllning
5 st gelatinblad
0,5 l jordgubbar
3 st äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Dekoration
1 l jordgubbar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°c, Vispa smör, socker och sirap pösigt.
Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 min, låt sedan svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulorna och florsocker luftigt. vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid servering.
9. Toppas tårtan med 1 liter jordgubbar.
♥Nicki
Kommentarer
Postat av: John
SV: Tack för att du lade ut receptet! :)
Postat av: Linda
oj,de där såg ju ruskigt gott ut...!
Postat av: saralovisa
Ååh så sanslöst smaskigt!
Postat av: M I K A E L A
ser supergott ut!
Postat av: Sara
ser otroligt gott ut :)
Postat av: Sandras Värld
Åh vad det ser gott ut :) den måste jag prova. kram
Trackback