Jordgubb- och daimtårta
Tårtreceptet på mammas födelsedagstårta var efterfrågat, så här kommer det. Detta är en av mina favorit tårtor, underbart god och med alla jordgubbar så är det en riktigt sommartårta.
Botten
110 gram smör
2,25 dl strösocker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 st dubbeldaim
Fyllning
5 st gelatinblad
0,5 l jordgubbar
3 st äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Dekoration
1 l jordgubbar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°c, Vispa smör, socker och sirap pösigt.
Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 min, låt sedan svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulorna och florsocker luftigt. vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid servering.
9. Toppas tårtan med 1 liter jordgubbar.
♥Nicki
Botten
110 gram smör
2,25 dl strösocker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 st dubbeldaim
Fyllning
5 st gelatinblad
0,5 l jordgubbar
3 st äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Dekoration
1 l jordgubbar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°c, Vispa smör, socker och sirap pösigt.
Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 min, låt sedan svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulorna och florsocker luftigt. vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid servering.
9. Toppas tårtan med 1 liter jordgubbar.
♥Nicki
Kommentarer
Postat av: John
SV: Tack för att du lade ut receptet! :)
Postat av: Linda
oj,de där såg ju ruskigt gott ut...!
Postat av: saralovisa
Ååh så sanslöst smaskigt!
Postat av: M I K A E L A
ser supergott ut!
Postat av: Sara
ser otroligt gott ut :)
Postat av: Sandras Värld
Åh vad det ser gott ut :) den måste jag prova. kram
Trackback