Frozen Oreo Cheesecake

Japp det här är vad det blev av bakningen igår, en Frozen Oreo Cheesecake. Har länge tänkt på att pröva, frozen cheesecake är ju supergott och oreo är ju bara för underbara så varför inte tillsammans. Och hur blev resultatet? Underbart gott, sådär gott att man bara vill ha mer. Kom på att det smakar lite som sandwich glassen. Det här kommer jag absolut göra fler gånger!
 
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 gram cream cheese/ philadelphiaost
1 paket Oreo
 
Gör så här:
1. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum. Skummet ska vara så fast att du kan vända bunken upp och ner.
2. Vispa äggulorna till en pösig smet tillsammans med sockret och vaniljsockret. Tillsätt sedan cream cheesen och vispa försiktigt ihop den i smeten.
3. Vispa grädden i en separat bunke, den ska vara ganska fast. Vänd sedan försiktigt ner grädden i äggvitorna.
4. Rör försiktigt ner smeten äggulorna i äggvitorna.
5. Dela på oreokakorna och ta bort det vita ur mitten. Smula sönder. (Jag sparade lite av de vita i några kakor och smulade de till dekorationen uppe på).
6. Lägg hälften av de smulade oreokakorna i botten på en form med avtagbara kanter. Häll sedan i smeten och strö över resten av oreosmulorna/bitarna uppe på.
7. Ställ in i frysen och låt den stå och stelna i 5 timmar. Tag fram cheesecaken en halvtimme innan servering och servera gärna med bär.

Kommentarer
Postat av: Rebecca

åh gud så gott! :)

Svar: det var det verkligen :)
Annica

2013-02-24 @ 00:01:07
URL: http://rebeckhaam.blogg.se
Postat av: Karin O

Mums:))

Svar: den var verkligen supergod!
Annica

2013-02-24 @ 07:09:30
URL: http://kakansemlanoliven.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0