Syrénsocker





Minns ni när man var lite och plockade syrénblommorna och sög ut deras nektar ur de små rören? Det är i alla fall något som jag fortfarnde inte kan låta bli att göra ibland när sommaren kommer och syrenen börjar dofta så där underbart gott. Och det här är just det, sommar och barndomsminnen, för det smakar exakt som när man sög nektaren från blommorna, syrensocker.

Superlätt att göra. Lägg först syrénblommorna på papper och låt ligga så att småkryp kan krypa ur.
Plocka loss syrenblommorna och varva dem med sockret i en glasburk. Låt sockret stå i några dagar och kom ihåg att skaka om burken då och då tills sockret har torkat. Sen är det bara att användas, bakning, toppa filen med, till vaniljglass...
Kommentarer
Postat av: ANNAWII ♥
Åhhh det måste jag göra!! Så vackert!
Svar:
Annica
Postat av: Lisa
Åh vilket roligt tips! :)
Svar:
Annica
Postat av: Anna L
Häftigt!
Svar:
Annica
Trackback