Bröllopskaka



Har verkligen varit flitig på att baka senaste tiden, så skönt när man väl sätter igång. Inte tänka på något annat än att mäta upp, väga... Kanske mitt sätt att koppla bort allt annat.

20 min, 175°C
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl varmt vatten
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker.
2. Smält smöret och koka upp vattnet. Häll sedan ner i äggsmeten.
3. Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och vänd sedan ner i äggsmeten.
4. Häll upp i en långpanna och ställ in i ugnen i 20min (175°C)
Glasyr
100g smör
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
1 dl kokos
Smält smöret och rör sedan i sockret. Blanda i äggulan, vaniljsockret och tillsist kokosen. Bred sedan på avsvaland kaka.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Åååååå... så gott
Svar:
Nicki
Postat av: Modeleine
Ser skitgott ut :) Kul med ingredienser man alltid har hemma!!
Svar:
Nicki
Trackback