Frozen Diam cheesecake
1 burk karamelliserad mjölk
200g digestivkex
40-50g smör
150g Diam
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
300g Cream cheese/Philadelphiaost
4 dl grädde
1. Mixa digestivkexen till smulor och blanda sedan i smöret.
2. Platta ut digestivmixen i en rund form med avtagbara kanter.
3. Hacka Diamen smått och ta fram tre bunkar.
4. Rör ihop socker, vaniljsocker, cream cheesen och äggulorna til en smet.
5. I den andra bunken vispa grädden toppigt.
6. I tredje bunken vispa äggvitorna till ett hårt skum.
7. Vänd ner äggulesmeten i äggviteskummet och Daimen i grädden.
8. Vänd sedan ner grädden i äggsmeten och häll sedan upp i formen över kexbotten.
9. Ställ in i frysen i 5 timmar (eller över natten).
10. Ta fram cheesecaken en kvart före servering och häll över den karamelliserade mjölken.
11. Toppa med krossat flingsalt för det där lilla extra!
Kommentarer
Trackback