dulce de leche cupcakes
Muffins, Du behöver
75 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 1/4 dl mjölk
2 ägg
150 gram karamelliserad mjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt pappersformar i en muffinsplåt (har du två plåtar så är det smidigast, annars får du grädda i två omgångar.
2. Vispa ihop smöret, sockret, vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och saltet med elvisp på låg hastighet tills det blir en smulig blandning.
3. Vispa ihop mjölk och ägg förhand vid sidan om. Vispa sedan ner 3/4 av mjölkblandningen i smulblandningen i omgångar, fortfarande på låg hastighet. Öka till medelhastighet och vispa tills smeten är tjock och slät.
4. Skrapa ner smeten från kanterna och vispa i resterande mjölkblanding och den karamelliserade mjölken på medelhastighet och vispa tills smeten är slät.
5. Häll i muffinsformarna till 2/3 och grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. De ska ha rest sig ordentligt och kännas spänstiga. Låt svalna lite i plåten och ta sedan upp dem på galler för att svalna helt.
Frosting
8 1/4 dl florsocker
150 gram osaltat smör, rumsvarmt
1/2 dl standardmjölk
100 gram kramelliserad mjölk
(plus lite extra karamelliserad mjölk till garnering)
Flingsalt
Gör så här
1. Vispa ihop florsocker och smör på låg hastighet tills smörklumparna är utrörda och blandningen är smulig/pudrig.
2. Vispa ner mjölken lite i taget och öka sedan till högsta hastigheten tills frostingen är lätt och luftig.
3. Ha i den karamelliserade mjölken och vispa tills det är väl blandat.
4. Bred glasyren på muffinsen (som måste vara helt svala annars smälter frostingen och blir rinnig). Lägg en klick dulce de leche på toppen och dra runt med en palettkniv för att göra lite mönster på toppen. Vid servering strö över lite flingsalt! Mums