Framkallning



Jag är verkligen sämst på att framkalla foton! Varje gång tänker jag "nu ska jag bli bättre och framkalla lite oftare för det är ju så mycket roligare att ha bilderna i album" men så slutar det med att jag får sitta i timmar och gå igenom hur mycket bilder som helst för att sedan behöva ladda upp en hel drös för framkallning. Vilken utläggning det här blev! Nu har jag i alla fall gått igenom alla London bilderna och alla Paris bilderna och bestämt vilka som ska framkallas! Då är det bara att köpa album och sedan sätta in alla (fast det är ju det roliga!).

Nicki

31 augusti


Nu ska jag bege mig till skolan, är där ända till kl 16 idag. Fast vi har ju musik och det var ju riktigt roligt sist!
En liten bild på mitt hår också, gillar verkligen färgen som den är nu!

Nicki

Slingat


innan

efter

Syster fixade mitt hår idag, tack! Skönt att bli av med den hemska utväxten, nu är det jämnt och fint! Ikväll blir det lite hemspa, med ansiktspeeling, fotbad och nagelmålning. Sen är jag förbered för en till skolvecka.

Nicki

Rubrik?

Nu är jag så där dålig på att pyssla som jag inte borde vara! Har ju en del idéer, fast å andra sidan så måste jag shoppa lite material men pengarna ska i första hand gå till skolböcker.
Lite uppdatering från senast: skola måndag - onsdag (går bra än så länge och ganska kul, men ändå jobbigt att vara tillbaka. Torsdag & fredag blev det jobb (härligt att träffa mina gullungar igen!).


Såg föresten en tjej i kassan på Vero Moda som hade de snygga flätade armbandet från Indiska. Gav ha begär!

Nicki

Virka



Idag har mormor varit förbi, hon skulle kolla på Londonbilderna och det viktiga uppdraget: Att lära mig att virka.
Kan ju säga att när jag började sa jag "det här är nog inte min grej, jag ska nog hålla mig till stickning". Men sen när jag slapp göra stolpar så gick det riktigt bra och det var faktiskt roligt. Det blir ju bättre ju mer man övar! Får se om jag kan lyckas få ihop en basker sen, men först fortsätta öva med de röda!

Nicki

Tisdag 25 augusti



Andra dagen i veckan, andra skoldagen. Börjar inte förens kl 15, men ska träffa gruppen kl 13 för att göra ett grupparbete. Sen är det bara imorgon kvar! För på torsdag och fredag är vi lediga. Skönt att veckan blir kort i alla fall. Vädret ser bra ut utanför fönstret också, blir nog en bra dag det här.

Nicki

Bakbloggen?

Man kan nästa tro att det blivit en bakblogg det här, för här kommer ännu ett recept!


Kakan:

3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa äggen och sockret riktigt fluffigt.
Häll sedan i resten av ingredienserna och vispa.
Låt stå i mitten av ugnen i 5 minuter.

Garnering:
Halvt paket philadelphia (el. cream chees för laktosfritt)
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
ca 5-6 florsocker (ta lite itaget och sluta när du tycker att konsistensen är bra!)

Vispa ihop alla ingredienserna (låt smöret vara i rumstemperatur så är det lättare att vispa ihop). Florsockret tillsätter du lite i taget.

Strö över några blåbär eller hallon (efter eget tycke).

Nicki

Tillbaka till verkligheten

Första dagen avklarad! Gick riktigt bra, även fast den var lång. Nu är jag helt slut, har läst lite till imorgon så måste väl fortsätta med det. Usch skolan drar verkligen igång med en rivstart. Fast först ska jag lägga ut receptet på kakan från tjejmiddagen, kommer straxt!


Nicki

Skolstart!


Idag är det alltså dags, allvaret börjar, Time for school! Fast det är ju "bara" 2,5 år kvar nu!
Hoppas att ni får en bra dag.

Nicki

Smånitar


Igår var jag och mamma en snabbis inne på Lindex och mamma hittade det här armbandet. Precis i min smak, svart, små silvernitar, två varv. Riktigt fint! Fast lite stort på.

Nicki

Igår kväll ...

Igår kväll var det tjejmiddag hemma hos mig, med tjejerna från gymnasiet. Alltid lika trevligt att träffa dom alla! Blev en lyckad kväll med grillat och liten efterrät.

Duat lite fint...


Med ljus och snäckor!

Efterrätten som smakade riktigt bra.

Fick en fin orkide av Sandra, tack så mycket!

Tack för en riktigt trevlig kväll tjejer!
Nicki

Indianstövlarna



Igår var jag och hämta ut mina fina indianstövlar från Laredoute. De är helt perfekta! Kommer att användas flitigt i höst kan jag lova.

Nicki

Recept- Brödet



26g jäst
2 msk olja
6 dl vatten
1 tsk salt
ca 1 liter vetemjöl (jag hade 5 dl grovmjöl & 5dl vanligt mjöl).

Pensling: Vatten.

Smula ner jästen i matberedare eller degbunke. Värm vattnet och oljan tillsammans tills det är fingervarmt (ca 37°C).
Häll lite av spadet över jästen och rör om så att jästen smälter. Tillsätt då resten av spadet, salt och det mesta av mjölet. Spar ca. 1 dl till utbakning. Arbeta sedan degen 3-5min.
Lägg sedan på en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 30-40min (till dubbelstorlek).
Arbeta sedan degen någon minut så att den samlas ihop.
Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord, knåda den med resten av mjölet tills den är blank och inte fastnar på händerna.
Dela då degen i två lika stora delar.
Platta till dem och rulla ihop till en rulle (man får bättre högd på det sättet). Lägg sedan ner "rullen" i en smörad avlång bakform. (då tryckte jag på lite solrosfrån på limporna).
Täck sedan formarna ed bakduk och låt jäsa i 30-40min.

Gräddning:
Ställ formarna på gallret på botten av ugnen. Grädda i 200°C, 15 min. Flytta upp gallret en fals och grädda yterligare 15 min. Pensla brödet med lite vatten innan de tas ur ugnen.

Lycka till nu!
Nicki

en annan galge

Nu på kvällen har jag roat mig med detta

Galgar, sidenband, pappas gamla vitaskjorta, nål, tråd och en sax.

Lindade runt skjortan runt galgen. Sen glömde jag fota, men sidenbandet kom på runt "stoppningen"

och så det färdiga resultatet!

Blev bara en, men jag tror jag ska fortsätta med flera imorgon. Den blev ju så himla söt! Bättre än de utan stopping, även fast de också är fina!
Nicki

Svart & Rött



Så här såg jag ut idag. Volanglinne från H&M (från början av året tror jag?), Kjol Style by stars, halsband gjort själv. Sen en bild på håret som fick vara margaretafläta och så lilla luggen!
Nicki

H&M

H&M har och får in mycket fint nu i höst! Hittade dessa smycken som jag gillade. Broscherna skulle jag vilja ha några stycken och fästa på en vanlig grå tröja (vid axlarna) för att piffa upp den lite!  Och örhängena var ju bara för fina!



Broscher 79,50 kr/st.

Örhängen 69,50 kr

Nicki

Solrosfröbröd

Det blev brödbak! Super gott. Åt några skivor med smör och ost + ett glas mjölk, riktigt bra avslutning på kvällen.


Nicki

Dagens..

usch och fy nu är jag helt slut! Dagen har beståt av tvättstugan (tvätta lakan, manglat lakan, tvättat kläder etc). När de var klart blev det städning och bäda rent i sängarna. Städade även systers rum, så får se vad hon säger när hon kommer hem, hihi. Även fast jag är helt slut och död här i soffan så är jag lite sugen på att baka bröd, kanske efter middagen?.. får se om allt finns hemma, annars får det nog bli imorgon.
Nä nu måste jag gosa med hunden, hon står här och tittar på mig och undrar om jag aldrig ska få tid att gosa.


Hoppas att ni har haft något roligare för er.
Nicki

sommar blir till höst

Nu känns det som hösten är här, allt börjar att komma igång igen.  På måndag börjar skolan igen och enligt schemat så verkar det inte bli någon lugn start! Men denna sommar har i alla fall varit underbar och mycket har gjorts, men änså lugna stunder. Precis som det ska vara.


Brittney Spears 13 Juli i Globen




Fjällbacka och hämta hem syster



Småland och hälsa på släkten



London med syster, helt underbar och rolig resa!


Och där i mellan lata dagar på stranden med massor av böcker!

hej då sommaren och välkommen hösten
Nicki

En början på hösten

Dagen började som sagt med lite pyssel, sedan åkte jag och syster till stan eftersom hon var ledig idag! Men hittade inget roligt, tyvärr. När vi kom hem tog vi det lite lugnt och sedan var det dags att bli klippt. Toppat och lugg, känns litre ovant men jag gillar luggen (jag behöver ju alltid lite förändring när det gäller mitt hår). Skulle igentligen behöva göra något åt utväxten också, men det får vänta till jag bestämmt vilken färg det ska var.



Nicki

Barnpärlor

Imorse blev det lite pyssel, rensade lite i pyssellådan och hittade pärlorna från Ö&B som jag köpte för 9kr. De fick bli till ett nytt armband.


Nicki

Stort!

Jag skulle vilja ha ett stort halsband! Spannade in Forever21 (där jag inte varit inne på länge) och hittade några snyggingar. Fast egentligen skulle jag vilja ha ett ljust, men det skulle i och för sig vara roligt att pröva att göra ett själ. Kanske blir nästa projekt!




Fanns även flera snygga halsband, som det här eller det här! Blir lite sugen på en bestälnning.

Nicki

fredag = helg

Så var det äntligen helg! Har varit roligt att träffa alla barnen igen, men nu behövs lite helg! I personalrummet igår spannade jag igenom några gamla tidningar och såg otroligt snygga ringar från Pandora. Var tvungen att spana in hemsidan och det finns många fina ringar. Det som är bra är att man kan kombinera ihop dem som man själv vill.

500 kr

460 kr

6195 kr

4095 kr

4295 kr

Guldringarna är väldigt mycket dyrare, men det är de som jag tycker är snyggast!

Nicki

Höst

Hösten närmar sig med stormsteg (usch och fy!). Men igår beställde jag i alla fall dessa snyggingar till stövlar från La redoute. De är verkligen jag och hoppas, hoppas att de ska sitta som gjutet! Desutom var de billiga, hittade de på barnavdelningen för 499kr (finns upp till storlek 39). Men med rabattkoden 92060 får man desutom 40%.


Nicki

Önskning

Något som jag önskar mig är ett armband från Thomas Sabo, med massor av fina berlocker. Syster fick ett i studentpresent av mamma och pappa. Det går verkligen att göra armbanden personliga med de berlock som passar en själv. Så när vi valde till syster var det ganska självklart vad hon skulle ha, frisör som hon är. Så på hennes är det en sax-kam, hårfön, ett E, läppstift + en sko som hon fick av min bästis!


Foto: Jag, (Systers armband)
Nicki

Måndag

Idag är det jobba, känns faktiskt bra! Komma in lite i rutiner så att man är förbered till skolan börjar igen.
Hoppas att ni alla får en bra dag!

Foto: Jag
Nicki

Blåbärsmuffins

Även idag blev det en dag vid vattnet! Älskar verkligen sommarvärmen! På vägen hem gick vi genom skogen och plockade lite blåbär, så efter middagen blev det dessa goda blåbärsmuffins med blåbärsfrosting som jag slängde ihop.


Frostingen blev lire rinnig

Men visst ser de goda ut?
Nicki

En dag på stranden

Har haft en helt underbar dag ute vid havet! Åkte hemmifrån tidigt så det var inte så mycket folk förens vi skulle åka hem! Men vattnet var precis lagom och under morgonen fläktade sjöbrsen in, sen blev det desto varmare i sand! Fast det var ju bara att gå ner och svalka sig.


Fotot från förra sommaren.

Hoppas att ni alla har haft en fantastisk lördag än så länge!
Nicki

Bandyboll

Tycker det är roligt att se när man gör smycken eller andra saker för den delen av andra saker. När vi skulle flyga till London såg jag dessa bandybollsramband i flygtidningen. Riktigt häftiga tycker jag och roligt med nya idéer! Kom då att tänka på mina burkarmband som jag gjorde för flera år sedan.


Armband av Karin Robling, 175kr/st
Nicki

Vika

Igår blev det lite pyssel, vek en ask! Låter inte så mycket, men den blev jätte fin och jag behöver lite mera plats att ha mina smycken. Tycker små askar är ett enkelt och snyggt att ha framme också!


Så här blev den i alla fall. Vad tycker ni?
Nicki

Augusti

Så var det 1 augusti, tiden bara springer iväg! Min fötter är fortfarande öma och jag rör mig inte långt, hoppas att blåsorna ska försvinna så jag kan ha skor på mig igen! Men nu ska jag inte gnälla! Tror kanske att jag ska titta igenom mina pyssellådor, kanske får någon inspiration och gör något roligt!


Nicki

RSS 2.0