En bricka

Du behöver:
En djup ram
Färg i samma färg som ramen
Pensel
Två lådhandtag
En borrmaskin
Börja med att måla alla delar som inte är svarta, svarta. Låt torka ordentligt.
Mät ut och borra håll för handtagen, måla igen om det behövs. Lägg i botten, sedan glaset. Skruva sist fast handtagen.
 
Måste ju säga att det här året har ju börjat riktigt riktigt bra vad det gäller mitt pysslande. Känner att jag har massor av inspiration och det finns så mycket jag vill göra. Senast är denna bricka som jag pysslat ihop av en Ikea ram, svart färg och lådhandtag. Kul ide att få sin egen bricka som man själv vill ha den och nu vill man ju bara ha den stå framme för att den är snygg att dekorera med. Det smart är också att man kan ju förändra botten på den genom att framkalla foton och ha som botten innanför glaset. Vad tycker ni, visst blev den snygg?

Nly Shoes

 
Hur underbara är inte det här skorna från Nelly som jag hittade genom Emmas Mode. Blev mest förälskad i de beiga/vita/gula, de skulle verkligen piffa till min annars så svarta skogarderob. Bara att hålla ögonen öppna för när de kommer in. Gillar ni?

MBFW Stockholm

 
Har suttit och spanat in bilder från Stockholms Fashionweek här för hösten och vintern 2013. Inte för att jag längtar ett dugg, vill bara ha vår nu! Men kan ändå inte klicka igenom bilderna och inspireraras. Favoriten måste nog ändå vara Hunkydory som känns riktigt jag och ungefär som jag går klädd nu. Gillar även Styleins ljusa färger och mönster. Har ni någon favorit visning?

Belts

 
Jag älskar verkligen skärp och anänder det nästan varje dag, så jag tänkte att jag skulle visa er mina favoriter. Såg själv när jag plockade fram alla skärpen att det är en hel del bruna skärp, de flesta second hand. Så blir det ett nytt skärpköp så måste det nog bli ett svart.
 
Från vänster; second hand, Cubus, Second hand, Second hand, mammas gamla, H&M, Lindex och från nån butik i New York.

Into the great wide open

 
Älskar härliga och inspirerande lookbooks och för den senaste inspirationen stå Freepeople för med into the great wide open. Ge mig sommar nu så man kan gå runt i short, virkad klänning och bara känna sig sådär fin som man kan göra på sommaren.

Cupcakes just becauce

 
I lördags bakade jag och syster cupcakes, kanske mest bara för att det är roligt att dekorera dem. För visst är de underbart söta att bara titta på? (även fast en och annan slinker ner också).

x2

 
Två godbitar från Nelly som gärna frå flytta hem till mig! Kan inte få nog av tjocktröjor, för hur snyggt och mysigt är det inte? Sen tunikan är ju bara för perfekt för sommaren, synd bara att priset inte var lika perfekt...

The Black Bag

 
Den här väskan ska komma ut på H&M någon gång i vår, blev helt förälskad när syster visade den för mig. Så jag och sååå fin!

GI lasange

 
Varför inte starta upp den nya veckan med ett litet middagstips. Superlätt att göra och så gott. Inte för att jag går på någon diet eller följer någon utan jag äter det jag tycker är gott och det är just vad det här är, gott!
 
GI- lasange
Du behöver:
400g nötfärs
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
400g krossade tomate
2 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 krm Svartpeppar (eller efter smak).
500g Keso grillad paprika
Fulkornslasangeplattor
Riven ost
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C, skala ch hacka lök och vitlöken.
2. Bryn färsen och lök i smör/olja i en stekpanna, rör i krossadetomater, tomatpuré, smulade buljontärningar och svartpeppar.
3. Låt såsen koka upp.
4. Rör i keson.
5. Varva sås och lasangeplattor i en ugnssäkerform.
6. Strö över osten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30min.
 
 
Lycka till!

From my instagram

This week from Instagram
 
1. Fint citat från Lagerhaus / 2. Fin skjorta från Gina / 3. Min fina hjärtring jag fått av syster / 4. Fredagsfika med mamma, mys! / 5. Armswag / 6. Lördags bakning, cupcakes / 7. Redo för tjejmiddag / 8. Lördagens tjejmiddag / 9. Blev bjuden på underbart god vitchokladkaka, mums!

Lördagsgodis

 
God morgon söndag! Hade en jättemysig kväll igår med middag hemma hos en vän med tjejerna från gymnasiet, så tack för igår! Även fast jag var iväg igår hade jag införskaffat mig lite lördagsgodis (eller helggodis kanske man ska säga då). Gick och tittade på lösviktsgodiset och kände bara ne jag är inte sugen på något, men lite naturgodis kändes mer lockande. Saknade dock mina favoriter yoghurtbananer, vet ni om de har tagot bort dem? eller finns de kvar?

Creme brulée

 
Igår blev det riktigt fredagsmys med efterrätt och inte vilken efterrätt som helst utan min favorit, Creme brulée. Fick ju ett sett med formar och bränare i julklapp och tyckte att det var dags att inviga dem och lyckat blev det. Supergott och skönt när man kan förbereda dagen innan och sen bara bränna av dem samma dag. Använde mig av receptet nedan.
 
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 95 grader (varmluft).
2. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
4. Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.
5. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
6. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
7. Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.
 
Lycka till!

& other stories

H&Ms satsning & other stories rymmer allt från kläder, hudvård, makeup och en hel del accessoarer och det är just dem som jag har fastnat för mest. Skorna här ovan gillar jag nog extra mycket och så armbandet med det svarta bandet. Plaggen och accessoarerna är uppdelade i fyra linjer eller "fashion stories" som de själva benämner de och priserna kommer ligga från allt mellan 50kr och 3000kr, allt utifrån material. När första butiken öppnar upp i Stockholm är ännu inte sagt men butiken ska ligga på Biblioteksgatan och vara hela 700 kvadratmeter stor. Sugen på att veta mer? Läs här
 

Glitter Leo

 
Firar fredagen med lite glitter i bloggen, tyvärr inte mitt glitter utan systsers nya skor från Kurt Geiger. Så hon med allt glitter och så leopardtån. Men visst är de snygga?

Light and green

Dagens nyheter hos H&M
Min favorit idag är byxorna med nitarna längst sidorna. Hittade ni något som ni gillade blans nyheterna?
 
 

Breakfast

 
Frukost är verkligen det bästa målet på hela dagen. Ibland kan jag ligga i sängen (eller okej typ varje kväll) och tänka på frukosten som jag ska äta när det bli morgon. Favoriten just nu är filmjölk med russin och banan och så varför inte en grapefrukt också när det finns hemma. Vad äter ni helst till frukost?

Bananplättar

 
Bananplättar, supersmarigt mellanmål eller lunch och lätt att göra. Mums säger jag!
1 portion
1 banan
1 ägg
(vill man kan man även ha lite kokos i)
 
Mixa samman till en smet och stek sedan i stekpanna.

My favorite DIY blogs

Fick ett önskemål att göra ett inlägg där jag tipsar om pysselbloggar. Tycker det är jätteroligt att ni önskar vad ni vill se i bloggen och jag som älskar pyssel har ju några favoitbloggar.
 
1. Honestly WTF
 
2. Glitternglue
 

fransar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Syster har fyndat den här snygga väskan på Ginas rea och vet ni vad hon gav för den? 49kr! Inte ett dugg avundsjuk, inte alls!

tre från Lindex

Tre snygga från Lindex. Armbandet och tröjan ska finnas i burik nu, medans solisarna ska komma in snart. Mest av allt är jag nog sugen på tröjan och så kanske solglasögonen också...

Citrusmarmelad

 
Vet ni vad jag ställde mig och gjorde i fredagskväll? Ja ni kanske kan gissa när ni ser bilderna. Gjorde citrusmarmelad och avnjöt den lördagmorgon med rostade fruktkusar, mums säger jag! Vill ni testa så hittar ni receptet här nedanför.
 
Ingredienser
5 apelsiner
1 citron
1/2 grapefrukt
4 dl vatten
1 kg sylsocker
 
Gör så här
1. Skölj frukten och skala av det ytersta skalet med en potatisskalare. Skär frukten i halvor och pressa ur saften (ta bort kärnorna). Strimla skalet.
2. Blanda saften, skal och vatten i en kastrull och koka skalen mjuka. Tillsätt syltsockret och koka ytterligare 5 minuter. Tag av från värmen och skumma noga.
3. Låt svalna i några minuter och häll upp på varma rengjorda burkar. Förvaras kallt.
 
Lycka till!

Ready to start a new week

 
Ännu en vecka har passerat och vi kastar oss in i nästa. Utdrag ur förra veckan ser ni här ovan, så nu får vi se vad denna vecka har att bjuda på.
 
1. I måndags var det 100 dagar kvar till New York! / 2. Chloé fyllde 9 år / 3. Fick en ros på jobbet / 4. Fin vårig väska från H&M / 5. ♥ / 6. Helgen var snöig och kall, men underbart vackert med blå himmel och sol / 7. Fin, fina skor från Zara / 8. Köpte och åt prinsesstårta bara för att / 9. Avslutade veckan med mysfika med finaste vän.

små detaljer

 
Gårdagens små detaljer
 

forget me not.

Älskar små fina halsband och nu senast hittade jag dessa från forget me not som är ett UF företag. Halsband till ett bra pris med fina små budskap.

Second hand - Erikshjälpen

 
Second handfyndat lite. En vas, halsband med snäckor och så en duk som ska få bli något helt annat när jag är klar med den.

Braid

 
På jobbet blir det mycket uppsatt hår, mest för att inte ha håret ivägen hela tiden. Dock tröttnar man ju på den vanliga hästsvansen och fläta så gjorde en lite annan uppsättning i veckan som faktiskt gick riktigt fort att göra. Gjorde en utbakadfläta och sedan snurrade jag ihop den som en knut och fäste. Visst blev det snyggt?

news, H&M, news

Fyra favoriter bland H&Ms nyheter som kom in igår.

Shells

 
Älskar pysselinspiration och det finns verkligen mycket fint. Senast från Honestly WTF och de här örhängena som verkligen ger ha bägär. Tror jag måste på snäckjakt och fixa ihop ett par egna.

Dark Sweater

 
Älskar min döskalletröja från H&M Divided som jag köpte innan jul, så när jag såg de här hos Nelly trend blev jag riktigt förtjust. Fint med de glittriga stenarna och favoriten är nog den grå.

Earrings

 
Att reafynda på Gina så här i slutet av rean är nog ändå det bästa då det är väldigt låga priser och det går verkligen göra riktiga fynd. Kom hem med två saker från deras rea och örhängena är ett av fynden. Känns riktigt jag och nu måste jag bli bättre på att använda örhängen för det är ju så snyggt!

DIY - napkin flower

Du behöver:
En kvadratisk servett
Sax
Häftapparat
 
Börja att vika servetten som när man viker en solfjäder.
 
Häfta ihop den på mitten och klipp bort kanten längst ut på varje sida (antingen spettsigt eller rundat).
 
Börja vik ut alla lagrena på servetten, en sida i taget.
 
Fina servettblommor som är superlätta att göra, finna att göra många och dekorera med exempelvis vid fest eller varför inte på ett bröllop? Billigt och roligt att pyssla ihop sin dekoration själv.

Hanalei Shell Bag

 
Gillar de här väskorna från Spell/KyssJohanna. De är nu på rea men inte billiga för de, kanske mer för inspiration för min plånbok, men det är ju inte alltid fel det heller. 

82

 
Ni som följer mig på instagram har sett att jag fått hem ett paket från Gina Tricot i fredags. Det som gömde sig i paketet var den här fina tröjan som jag bloggat om. Superskän och så snygg såklart. Gillar ni?

Ren kärlek, världens finaste, sötaste Chloé fyller 9 år. Älskade lilla hund.

100

Det närmar sig, sakta men säkert. Längtar!


Almanacka

 
Något jag är beroende av varje år är en almanacka. Förra året trodde jag inte att jag skulle behöva någon eftersom jag slutade att plugga och säkert skulle klara mig med mobilen, men oj så fel jag hade och fick i panik klicka hem en. I år har jag självklart en ny, egendesignad är ju ändå de bästa, lite mer personligt. Så ni kickar vi igång den här veckan eller vad säger ni?

vecka 2

 

Instaweek
 
1. Nästan som vanligt ett citat jag gillar (varje vecka) / 2. Bakat energibars, mumsiga och bra som mellanmål / 3. Lånat systers snygga nagellack / 4. Mötes av paket i fredags när jag kom hem / 5. Kiwiglass / 6. Snyggt skärp från Gina Tricot, varför köpte jag det inte?


 

Step into the Light

 
Vilket tjat det blir om våren, men det är ju alltid så, så fort det blir ett nytt år vill man bara att våren ska komma, värmen och allt den för med sig. Inspirationen och alla vårnyheter i affärer, webshoppar och lookbooks. Inspirerars av Bik Bok och vill helst av allt gå runt i ljusa färger.

Detaljer

 
Dagens små detaljer.

Kiwi och mörkchoklad = isglass

 
Igår kväll fixade syster och jag ihop gårkvällens snacks. Kiwi och mörkchoklad och så in i frysen. Som isglass med chokladöverdrag, smaskigt värre!

Svart och guld

 
Innan julafton pysslade jag ihop två super enkla men ändå så fina armband. Gillar de massor och de sitter nästan för det mesta runt min arm. Perfekta bara för sig själva eller tillsammans med massor av andra armband. Gillar ni?

Energibars

 
Testade att göra energibars, riktigt enkelt och gott blev det. Perfekta att ha som litet mellanmål på jobbet eller innan man ska förbi gymet. Vill ni testa så hittar ni receptet här nedan.
 
Ingredienser
1 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl torkade aprikoser
2 äggvitor
Kokos efter smak
eventuellt lite Honung eller sirap.
Kakao
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Skär de torkade aprikoserna i små bitar och blanda ihop med resten av ingredienserna (förutom kakaon).
- Forma till en längd ca 1 cm hög på en plåt med bakplåtspapper.
- När du har hälften kvar eller mindre/mer siktar du ner lite kakao och blandar om, forma sedan längder på plåten.
- Grädda långt ner i ugnen ca 15 min.
- Låt svalna lite och skär sedan i bitar.
- Förvaras i kyllskåp.

Torsdag och H&M nytt

 
Torsdag och snart är första riktiga jobbveckan slut, känns otroligt skönt med fredag imorgon eller vad säger ni? Torsdag betyder också att H&M har fyllt på med lite nytt och den här gången fastnade jag för två saker, nämligen den gula skjortan och skinnklänningen. Fanns det något nu gillade?

The Notebook


Satt och pysslade ihop något väldigt enkelt häromdagen, nämligen en liten anteckningbok. 
 
Du behöver:
- En bit kartong
- Papper att dekorera med (jag använde tårtunderlägg)
- Vanligt vitt papper
- Sax
- Häftaparat
- Lim
- Penna, linjal, sudd
 
Gör så här:
- Klipp till kartongen i lagom storlek (så stor som du vill ha din anteckningsbok).
- Dekorera framsidan som du själv vill ha den.
- Det vita pappret som du ska använda som sidor i boken behöver vara lite mindre än själva fram och baksidan. Så mät och vik på mitten så att du får ett uppvik. Gör flera sådana och lägg i varandra.
- Sätt i sidorna i boken och häfta ihop.
- Nu har du en färdig anteckningsbok som är redo att anvädas!
 
Lycka till!
 

Issue 1.3 S/S 13

 
Åh så mycket underbar inspiration det droppar in överallt just nu. Senast i radan är Nellys Issue 1.3 spring and summer 2013. Så mycket fint och älskar bilderna som verkligen inspirerar och ger ha begär, precis som det ska vara.

Sporty

 
Gina har en rad snygga sportiga toppar just nu, har ju fortfarande igen i min ägo och vet inte riktigt varför. Är sugen på att slå till på en, eller ska man kanske göra en egen?

Inspiration 2013

 
Blandade bilder med härlig inspiration. Märks det att jag längtar efter värmen?

Skeleton sweater

 
Känner mig väldigt pysslig så här i början av det här året, vilket känns jätteroligt. Har en hel del idéer och senast denna ovan. Såg en bild på instagram för ett tag sen och har velat testa att göra en egen skellet tröja. Ganska enkelt och visst blev den snygg?
 
Allt som behövs är en kollegetröja i valfri färg, tygsax, papper, penna, vanlig sax, knappnålar. Rita ut mönstret på pappret och nåla sedan fast på tröjan. Klipp lite innanför mönstret med tygsaxen och var noga med att bara klippa på tröjans rygg. Är man lite extra duktig går det även att zick zacka längst kanterna så att inte tröjan ska repa upp sig.

Time to start



Årets första instagram vecka
 
1. Nyårshjärtan med tomtebloss / 2. 1 Januari och nytt år, 2013 är här / 3. Varför inte starta upp året med ett fint citat / 4. Sugen på att köpa hem massor av strössel och bara baka! / 5. I fredags var jag på Cosmonova och såg The last Reef- fin men aldrig mer Cosmonova / 6. Lagat kokosplättar... / 7. ...och åt hallon och vanilj cream frech till efterrätt / 8. Hela familjen lagade middag tillsammans, hemagjorda piroger, mums! / 9. Avslutade helgen med solig vinterpromenad med Chloé och syster.


Och så var det måndag igen och en helt ny, hel vecka framför oss. Hur ska jag klara av att arbeta en hel vecka? 5 dagar. Det känns som en evighet! Men som vanligt så brukar ju tiden gå rätt fort, så jag hoppas på det och att nu alla får en fantastisk vecka!

heart it

 
Tycker ni som jag just nu om små nätta smycken och kanske gillade ni min hjärtring som jag bloggade om för någon dag sedan. Då måste jag bara tipsa er om en annan liten fin hjärtring (också från urban outfitters) som syster yster köpte till sig själv. Fin eller hur!?

The perfect fringe bag?

Har varit sugen på den här väskan från Romwe ett bra tag, ända sen jag såg den på Annawii i höstas. Men varje gång jag klickat in hos Romwe så har den alltid varit slut. Men nu finns den åter igen att klicka hem, är ruskigt sugen men har ju bestämmt att jag inte ska shoppa massor just nu. Svårt det där, ska jag eller ska jag inte...

kokosplättar

Igår kväll lagade jag kokosplättar till middag till mig och syster. Supergott blev det och extra gott tillsammans med keso och bär (hallon och blåbär).
Ingredienser
2 dl kokosflingor som mixas till mjöl
4 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
 
Tillagning
- Vispa ihop alla ingredienser och grädda i ett plättlagg.
- Serveringsförslag: med keso och bär.

Heartring

 
Tittade ju på en ring på asos rea och den var exakt en sådan som jag letat efter ett bra tag nu, som tur var klickade jag ändå inte hem den (vet egentligen inte varför). För när jag och syster var i stan hittade hon den här ringen ovan åt mig på Urban Outfitters och tokig som hon är så köpte hon den åt mig. Älskar den och älskar henne ♥

NYC 1978

 
Längtar som en galning tills det är dags att åka till New York och när jag klickade in hos Gina Tricot bara log jag när jag fick syn på de här tröjorna. Ganska passande!

Kimono sleeve

 
Känns som jag varit på klänningsjakt i ett år nu utan att riktigt hitta den perfekta som verkligen känns jag. Har hittat en del kandidater men det har alltid slutat med att det ändå inte känts helt rätt och därför inte blivit något köp. Men nu, nu tror jag att jag hittat helt rätt för de här klänningarna bara skriker jag. Lite 70-tal, lite hippie, lite indian, massa jag! Från asos

Neon och rose

 
Har ju helt glömt bort att visa vad jag köpte när jag var inne i stan med syster i mellandagarna. Hittade nämligen något litet, men väldigt jag inne på Cos. Matchar perfekt till min rose färgade klocka också. Visst är det fint?

Knut

 
Gillar små söta smycken just nu, enkelt ska de vara och blev så glad när jag rensade bland mina smycken och hittade den här gamla godingen. Så enkel och fin, tunn silver ring med en knut♥

Spring sneak peek: Ride out

Nasty gal
 
Andra januari och som vanligt får jag vårkänslor så fort det nya året har börjat. I år kanske lite extra då all snö smälter bort, vackna till fågelsång, ja nu längtar jag extra mycket. Inspireras av alla vårkläder och lookbooks, men idag är det åter igen dags att gå tillbaka till vardagen, i alla fall två dagar den här veckan. Jobbar både idag och imorgon och sen ledig fredag vilket känns lite lyxigt.

2012/2013

 
Lite bildbom från gårdagen. Blev ett lungt nyår för min del, förutom vissa insidenter, som att fonduebränaren började brinna, jag brännskadar armen på en ljuslykta, men annars var det lungt. Åt god efterrätt som jag och syster fixat ihop och sedan avslutade vi kvällen och tolvslaget på balkongen med Chloé (hunden), tomtebloss och fotade när vi gjorde hjärtan. Bara sådär lungt och mysigt! Hoppas att ni också hade ett bra nyårsafton och nyårsnatt.

1 januari 2013

 
Ett nytt år och det första jag gör är att skriva 2012 i rubriken haha, ja nu är det bara att vänja sig att skriva 2013 istället. Ser fram emot ett nytt år, inte för att förra var dåligt utan mer för spänningen som finns vid starten av ett nytt år. Det jag vet än så länge är, Privat: Jag ska fylla 25, New York resa med syster (allt i april). Jobb: starta upp en femårsgrupp. Så det kan nog bli ett grymt år det här också. Låt oss i alla fall hoppas så.

RSS 2.0